V vsakem primeru je najbolje, če baterijo do konca prazniš in polniš do 100%, ni pa ful narobe, če se tega ne držiš vedno. Je pa dobro narest vsaj en tak cikel na mesec.
| 3GS: Usage in Standby rezultati (avtonomija baterije) | |||||||
V vsakem primeru je najbolje, če baterijo do konca prazniš in polniš do 100%, ni pa ful narobe, če se tega ne držiš vedno. Je pa dobro narest vsaj en tak cikel na mesec.
|
|||||||
itaq je bol spraznt pa filat, sam ne vem. men zdrzi tam dan pa pou pa imam v denvu pa pou zdele 4 ure pa pou klicou! pac ponoc gre filat!
|
|||||||
vauu. iphone me preseneca. ob vsakem polnjenju mi baterija drzi dlje. tako je prizgan ze 2 dni in pol, ima pa se 24 %. uporabljam ga pa kar precej 3 ure klicev smsi internet. zadovoljen do konca:D
|
|||||||
Jaz se trudim spraznit iPhone pa kar ne gre...nimam ravno časa igrat igric pa gledat filmov itd. in ga trenutno uporabljam samo za klice, sms, net in med tekom poslušam glasbo...pa drži že 3. dan! Več kot zadovoljna!
|
|||||||
jaz pa mojeg konstantno spraznim v manj kot 2 dneh
|
|||||||
Od kod vam, da je litijske baterije bolje spraznit pa napolnit kot kar polnit? To ni res.
Zivljenska doba litijske baterije ima doloceno stevilo ciklov, veckrat ko spraznis telefon do nule in ga napolnis, vec celih ciklov porabis. Preberte si o baterijah na http://www.batteryuniversity.com/ Meni mojega 3GSa odkar sem na 3.1 legit brez jailbreaka prakticno ne uspe spraznit v enem dnevu. Uporabljam ga pa verjetno nadpovprecno, tako kot vecina geekov tukaj |
|||||||
To je legenda, ki se vleče še od časa NiCd in NiMh baterij, za katere je to res držalo, saj imajo te celice t.i. "memory efekt" kar posledično pomeni nižanje kapacitete, v kolikor se ne držimo rutine "do konca izprazni in do konca napolni." Že dooooolgo pa telefoni uporabljajo LiPo, LiIon (kmalu mogoče LiFe)... ki pa tega efekta nimajo in zato ni pomembno ali jih spraznimo popolnoma ali pa polnimo 90% polno baterijo... So pa te celice zelo občutljive na preizpraznjenje in prenapolnjenje, a v primeru naših mobilnih igračk za to skrbi elektronika samodejno, tako da uporabnik ne rabi skrbeti. SKRATKA: POLNITE IN PRAZNITE PROSTO PO PREŠERNU |
|||||||
Ne gre za nobeno legendo. Nikjer nisem rekel da imajo LiPoli spominski efekt, ravno obratno. Rekel sem, da ni nujno in ni nič zlo narobe, če baterije ne izprazniš popolnoma. Je pa dobro to narest vsaj enkrat na mesec. Tako piše tudi na Applovi uradni strani in dejstvo je (govorim iz osebnih izkušenj in izkušenj nekaj uporabnikov na tem forumu), da baterija dlje drži, če jo konstantno polniš in prazniš do konca. |
|||||||
Tvoja "teorija" o imo placebo efektu boljše kapacitete z uporabo popolnih praznjenj in polnjenj se ne sklada z applovimi navodili na uradni strani in sicer če citiram:
"You can also recharge a lithium-ion polymer battery whenever convenient, without the full charge or discharge cycle necessary to keep nickel-based batteries at peak performance." Enkrat na mesec je priporočljiv poln cikel praznenja in polnjenja zato, da elektronika pravilno kaže kapaciteto ne pa da baterija "dlje drži". |
|||||||
@alenbec ne iščem konflikta tukaj, gre samo za dejstva.
LiPo tehnologija je sama po sebi vir večine lastnosti celic, in te so takšne kot sem napisal. Kaj Apple svetuje nima vpliva na življensko dobo celic, ima pa jo zelo verjetno na pravilen prikaz stanja baterije, kot je že napisal "Perza." Še enkrat ponavljam, da lahko poljubno dopolnjujete svoje telefone, pa ne boste imeli zaradi tega nič slabšega stanja akkuja. To je dejstvo. |
|||||||
K vecjemu bo baterija subjektivno gledano vec let zdrzala, ker boste manj ciklov pokurli. Kar sem ze zgoraj izpostavil. Dajte si res pogledat batteryuniversity, se splaca.
|
|||||||
jaz mojega 3GS-a vseeno približno 3krat na mesec popolnoma spraznim in pol nafilam na 100%
|
|||||||
Tako delam tud jest |
|||||||
Iphone 3gs 32gb 3.0.1
Uporabljal sem wifi, gps, dosti igric, smov, klicev itd..
kaj pravite? |
|||||||
sej to ga nisi dost uporabljal le cca 1h 45min na dan jaz mam vsaj 1h pogovorov na dan kaj šele kaj drugega...
|
|||||||
jaz mam trenutno stand by 2 dni pa ma usage okoli 10 ur. 5 ur pa pol v 3 dneh je zelo malo
|
|||||||
Svaka čast meni ne zdrži dva dni nikoli...
|
|||||||
@sussi: usage 10 ur? Kaj to sam gledas v njega al kaj?
Men se usage zmir ustavi pri okoli 6 ur in tudi ene 2 dni. |
|||||||
Najbrž ipod.
|
|||||||
zelo veliko pošiljam sms-e, na net grem bolj malo, igrice tudi poganja vsaj 10 minut na uro in se potem nabere, pa kako aplikacijo še vmes ponucaš pa je
|
|||||||
| « Poglej prejšnjo temo - iPhone težave - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |