Namesititev OS X na Mac Book Air (brez CD enote)
|
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 26.09.2009 19:47:50 Namesititev OS X na Mac Book Air (brez CD enote) |
|
Zanima me ali je že kdo počel to zadevo?
Zadeva naj bi šla preko Remote Install mac OS X. To naj bi zagnal na drugem macu, kjer imam vstavljen namestitveni dvd. Vendar "remote install mac os x" na mojem imacu nimam.
Kje lahko dlj-am zadevo?
kak nasvet?
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 26.09.2009 19:54:20 |
|
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 26.09.2009 19:58:26 |
|
Ojla.
Ja to sem že naredil, to mi je jasno, da sharing dvd enote na mojem imac-u obvezno more bit.
Ampak če prav razumem ta navodila http://support.apple.com/kb/HT3263 moram zdej na imac-u zagnat install remote mac osX in zagnat ta čarovnik. Vendar na mojem imac-u tega SW-ja ni!
kaj zdaj?
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 26.09.2009 20:19:10 |
|
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 26.09.2009 20:32:08 |
|
Khm, jest pa tega nimam, zagotovo, nimam pa pojma zakaj ne!
Sem pa snel tole (http://www.apple.com/downloads/macosx/apple/application_updates/dvdorcdsharingsetupupdateformac.html), kjer naj bi tole bilo tudi zraven, vendar ko zaženem, mi pravi, da zadeve ne morem namestit, ker imam na macu že novejšo verzijo!
Pravi šit! kaj lahko storim?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 26.09.2009 20:39:59 |
|
Jaz sem tud na svojem poiskal in imam tudi to ikono v utilites mapi...čudno, da tvoj iMac nima....
LP,
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 26.09.2009 20:48:47 |
|
jebemtiš, kako naj jo dobim?
Brez tega očitno ne bom mogel namestit na novo osx-a na AIR-u, ki nima DVD enote!
počasi že P****M!
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 26.09.2009 20:58:25 |
|
agerg je napisal/a: | jebemtiš, kako naj jo dobim?
Brez tega očitno ne bom mogel namestit na novo osx-a na AIR-u, ki nima DVD enote!
počasi že P****M! |
Preveri, ce je kaj v "Optional Installs"

_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 26.09.2009 21:03:31 |
|
Probaj najti Remote install OS X na mediju od Aira, ki si ga vstavil v iMac-a. Drugače pa Remote Install fašeš tudi z enim od OS X 10.5 update-ov.
Na Macu še nisem probaval. Ampak, ko sem medij za Snow Leopard ruknill v PCja, mi je med ostalim ponudil tudi inštalacijo za Remote Install. Po mojem je na Macu podobno.
Je pa remote install počasen ko polž. Tako, da si za instalacijo vzemi dosti časa. Poleg tega sem opazil, da je tisto, kar je na Airu zapečeno v čipovju in omogoča povezavo preko WLANa tudi ko OS X še ni dvignjen in omogoča remote install, zelo bugovito. Meni se nikakor ni hotel povezat v WLAN mrežo z WPA2 enkripcijo (AES). Ko sem slednjo downgrade-al na WPA (TKIP), je pa šlo. Tako da Apple te reči ni ravno naredil fool proof.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 26.09.2009 21:05:39 |
|
ma vse sem preveril, tudi tu ni nič! ko to zaženem dejansko hoče imet že nameščen snow leopard, kar ga pa nimam na imac-u. Zadevo bi rad najprej na AIR-a namestil in šele nato na imac-a če bo vse ok.
Ma moti me to, da vsi imate to ikono jaz pa ne!!!!!! matr zdej že hudo P****M!
Brisal je definitvno nism, če nevem kako naj vseeno namestim zadevo, ki sem jo potegnil iz apple-ove stani, ker mi imac javi, da sw že imam nameščeno novejšo verzijo!
Sem za hec na imac-u naredil novega uporabnika, če bi ikona "remote install mac osx" bila, pa je na žalost ni!
Resnična BEDA!!!!
še kakšna ideja od koga?
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 26.09.2009 21:10:30 |
|
agerg je napisal/a: | ma vse sem preveril, tudi tu ni nič! ko to zaženem dejansko hoče imet že nameščen snow leopard, kar ga pa nimam na imac-u. |
To je normalno, da ne gre gor verzija, za SL... zato pa v iMaca vstavi CD oz. DVD od tistega, kar imas namesceno na iMacu... in potem na iMac najprej namesti ta del, ki ti manjka (Remote Install)... in potem zazeni in vstavi DVD od SL ... ter namestina Air-a ...
agerg je napisal/a: | Zadevo bi rad najprej na AIR-a namestil in šele nato na imac-a če bo vse ok.
Brisal je definitvno nism, če nevem kako naj vseeno namestim zadevo, ki sem jo potegnil iz apple-ove stani, ker mi imac javi, da sw že imam nameščeno novejšo verzijo!  |
Verjetno je nimas, ker je nisi namestil  ...
agerg je napisal/a: | Sem za hec na imac-u naredil novega uporabnika, če bi ikona "remote install mac osx" bila, pa je na žalost ni! |
Glej zgoraj
Resnična BEDA!!!!
še kakšna ideja od koga?[/quote]
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 26.09.2009 21:11:03 |
|
agerg je napisal/a: | ma vse sem preveril, tudi tu ni nič! ko to zaženem dejansko hoče imet že nameščen snow leopard, kar ga pa nimam na imac-u. |
To je normalno, da ne gre gor verzija, za SL... zato pa v iMaca vstavi CD oz. DVD od tistega, kar imas namesceno na iMacu... in potem na iMac najprej namesti ta del, ki ti manjka (Remote Install)... in potem zazeni in vstavi DVD od SL ... ter namestina Air-a ...
agerg je napisal/a: | Zadevo bi rad najprej na AIR-a namestil in šele nato na imac-a če bo vse ok.
Brisal je definitvno nism, če nevem kako naj vseeno namestim zadevo, ki sem jo potegnil iz apple-ove stani, ker mi imac javi, da sw že imam nameščeno novejšo verzijo!  |
Verjetno je nimas, ker je nisi namestil  ...
agerg je napisal/a: | Sem za hec na imac-u naredil novega uporabnika, če bi ikona "remote install mac osx" bila, pa je na žalost ni!
Resnična BEDA!!!!
še kakšna ideja od koga? |
Glej zgoraj 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 26.09.2009 21:21:02 |
|
Čudi me to, da vsi to zadevo imate. Takrat ko sem nameščal OSX leparda sem namestil default inštallacijo, tko da malo dvomim, da tega ni bilo gor.
Še bolj me čudi, da ko hočem namestit tale sw "DVD_or_CD_Sharing_Setup.dmg" mi javi, da zadevo že imam nameščeno in to celo novejšo verzijo. Sam osX na iMAC-u imam čisto update-an.
Če dam notr cd os leoparda ali lahko samo določene pakete namestiš? mogoče pod optional installations?
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 26.09.2009 21:39:59 |
|
Enostavno probaj kliknit na Optional Install  ...

|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 26.09.2009 21:56:39 |
|
Jest, res hvala da imaš volo kaj predlagat, vendar ves trud še ni obrodil sadov:)
Skratka namestil sem tudi ta optional setup, pa buldel sw setup, pa zadeve nism dobil. Sem zagnal namestitev OS x leoparda pa nimam nikjer možnosti samo povozit (ala upgarade ali reinstall). imam možnost clean install al pa narest najprej backup + install + restore. Če sem iskren tega res ne bom delal. Tudi se mi ne zdi logično.
Tudi na tem forumu videl, da naj bi ta Install remote prišel enkrat z update-om in ni bil del namestitve od leoparda.
Se ti morda sanja, kje lahko pogledaš zgovodino software updates-ov? in če lahko kakšno izmed teh stvari odstraniš? ali v osx-u morda obstaja kakšna zadeva ala (add/remove pograms, kot v winih?) in da vidiš spisek nameščenih stvari in morda možnost odstanitve.
Ta sw je zagotovo prišel kot update za DVD_or_CD_Sharing_Setup, vendar nikjer tega ne najdem. Butasto mi je to, da pravi, da že imam nameščeno to! S tem sw-jem zagotovo pride zraven še remote install mac osX.
JEBENO TOLE! Res butasto!
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 26.09.2009 22:04:16 |
|
Ogo je napisal/a: | Probaj najti Remote install OS X na mediju od Aira, ki si ga vstavil v iMac-a. Drugače pa Remote Install fašeš tudi z enim od OS X 10.5 update-ov.
Na Macu še nisem probaval. Ampak, ko sem medij za Snow Leopard ruknill v PCja, mi je med ostalim ponudil tudi inštalacijo za Remote Install. Po mojem je na Macu podobno.
Je pa remote install počasen ko polž. Tako, da si za instalacijo vzemi dosti časa. Poleg tega sem opazil, da je tisto, kar je na Airu zapečeno v čipovju in omogoča povezavo preko WLANa tudi ko OS X še ni dvignjen in omogoča remote install, zelo bugovito. Meni se nikakor ni hotel povezat v WLAN mrežo z WPA2 enkripcijo (AES). Ko sem slednjo downgrade-al na WPA (TKIP), je pa šlo. Tako da Apple te reči ni ravno naredil fool proof. |
No evo.
Če pa vstavim cd install OS X leopard od AIR-a v imac pa ima ta cd gor instalacijo "Install DVD or CD Sharing Setup" vendar ko hočem to namestit mi spet pravi, da to zadevo že imam nameščeno in da imam novejšo verzijo"
Zaključek je tak: zagotovo to že imam nameščeno na iMAC-u, vendar ikone nimam! kako jo povrnit? oz. kako izbrisat ta sw in ga šeenkrat namestit?
Vse lepo in prav, jaz osebno lahko vzamem tudi kak laptop PC platforme in to zadevo namestim, vendar to ni to to. Ker me res zanima v čem je problem in kako ga sploh rešit?
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 26.09.2009 22:04:24 |
|
Spotlight nič ne najde?
Sicer pa probaj s kakšnim CleanApp ali AppZapperjem poiskat in odstranit zadevo.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 26.09.2009 22:08:19 |
|
Kaj pa ce ga poskusis zagnati preko Spotlight-a?

|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 26.09.2009 22:19:44 |
|
vse pregledano
tudi spotlight nič ne najde.
Se pa trenutno mogoče kaže luč na koncu tunela in vam sporočim, če slučajno to dela!
NOČEM ODNEHAT! HOČEM ZRIHTAT, pa čeprav imam poleg sebe še en PC notebook, ki bi verjetno to že ene 2 ure nazaj naredil 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 26.09.2009 22:26:11 |
|
Eh, kurc palc kazalc!
Tut to ne dela!
Če pogledate zdej tole ima novejši datum tale software:
http://support.apple.com/downloads/Migration_and_DVD_and_CD_Sharing_Update
in to je zdej tisto kjer je vse to notri!
A glej ga zlomka, tudi ko tole hočem namestit pravi da že imam nameščeno in to novejšo verzijo!
Ampak pazi to: v spotlight-u najdem migration assitant.
sedaj pa kvizko vprašanje. A če to ikono vržem v Trash, ali jo s tem pravilno odstanim?
Mogoče bom potem lahko namestil zadevo iz zgornjega linka?
hvala vam fantje!
|
 |