Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
HTC
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 10.09.2009 19:41:23
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
O stabilnosti jaz ne bi... moj iTelefon je bil veliko bolj nestabilen.. je pa res da je bil vedno jailbreakan in to je bilo verjetno moreče zanj...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 10.09.2009 19:43:50
Nevem moj Iphone je tudi jailbrejkan pa se težave ne pojavljajo ( redko kdaj ) .... Pri HTC-ju pa se je dogajalo da je zamrznil ko me je nekdo klical ( ne vedno, da se razumemo ), včasih ni zvonil samo vibriral itd..
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 10.09.2009 19:57:48
Dobr, zdej smo vsi začel mal mešat hruške in jabolka... tema ni bila mišljena debati o software-u... ker enostavno vsi HTC-ji ne furajo istega OS-a... eni so na windowsih, eni na androidu...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ig
Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 10.09.2009 20:39:12
Če se gre pa o hardwaru potem pa HTC telefoni v večini specifikacijah poteptajo Iphone.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 10.09.2009 21:03:27
Ni vse v HW. Je dosti vec v SF in uporabniski izkusnji...
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 10.09.2009 21:08:20
Sem imel pred kratkim par dni v rokah HTC magic. Zadeva kar zanimiva, v nekaterih stvareh boljsa, v drugih slabsa od iPhona.

Kvaliteta izdelave se mi je zdela slabsa, saj imam iPhone 1. generacije (vs. plastika HTCja). Ce bi imel kaksnega od novejsih iPhonov verjetno nebi opazil razlike. Zaslon ima tudi slabsi, tako v zaznavanju dotika, kot v sami kvaliteti slike (ne vem ce je kapacitiven). Sama odzivnost alikacij se mi je zdela boljsa, browser je bil obcutno hitrejsi, ni bilo lagov pri odpiranju menijev, je pa res, da je bil HTC out of the box, verjetno se s casom tudi malo upocasni.

Pa se so stvari, ki bi jih lahko nastevali.

Meni se pri teh stvareh zdi bolj pomemben OS vidik. Razvijata se namrec dve izraziti veji. Eno so "Multi vendor" OSi, tipa WinMO, Android, Symbian, drugi so "Single vendor" OSi, tipa iPhone OS, WebOS (Palm). Eni so namenjeni delovanju na napravah vecih proizvajalcev, drugi pa samo na napravah enega proizvajalca. Definitivna prednost slednjih je kompatibilnost s harwarom, kar omogoca razvoj optimiziranih 3rd party aplikacij. Prednost prvih pa je ocitna, to je vecja ponudba hardwara na katerem laufa.

Osebno se mi zaenkrat bolj dopadejo "Single vendor" sistemi, saj je celoten sistem enoten, in s tem intuitiven, to se posebej forsira Apple. Kar pa se dogaja z WinMO in podobnimi, pa je, da vsak vendor razvije svoj "skin" za operacijski sistem. Ta skin seveda ne zajema vseh funkcionalnosti, kaj sele 3rd party aplikacij.

Na lep primer tega sem naletel pred par leti, ko je bil aktualen HTC touch (pro?), kot direktna konkurenca prvemu iPhonu. Imel je lepo dodelam skin za upravljanje z osnovnimi funkcijami (klici, koledar, weather ...). Nato pa si kliknil nekaj (slike, muzika, datoteke ...) in se ti je odprl Explorer. Ta je imel ob robu scroll bar, katerega nisi mogel zadeti (ce nisi imel dolzine nohtov > 1cm). Telefon pa zaradi orientiranosti na prste ni imel vec stylusa ...

Zato se bojim, da bo sel v podobno smer tudi Android.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 11.09.2009 00:06:43
yurry je napisal/a:
Sem imel pred kratkim par dni v rokah HTC magic. Zadeva kar zanimiva, v nekaterih stvareh boljsa, v drugih slabsa od iPhona.

Kvaliteta izdelave se mi je zdela slabsa, saj imam iPhone 1. generacije (vs. plastika HTCja). Ce bi imel kaksnega od novejsih iPhonov verjetno nebi opazil razlike. Zaslon ima tudi slabsi, tako v zaznavanju dotika, kot v sami kvaliteti slike (ne vem ce je kapacitiven). Sama odzivnost alikacij se mi je zdela boljsa, browser je bil obcutno hitrejsi, ni bilo lagov pri odpiranju menijev, je pa res, da je bil HTC out of the box, verjetno se s casom tudi malo upocasni.

Meni se pri teh stvareh zdi bolj pomemben OS vidik. Razvijata se namrec dve izraziti veji. Eno so "Multi vendor" OSi, tipa WinMO, Android, Symbian, drugi so "Single vendor" OSi, tipa iPhone OS, WebOS (Palm). Eni so namenjeni delovanju na napravah vecih proizvajalcev, drugi pa samo na napravah enega proizvajalca. Definitivna prednost slednjih je kompatibilnost s harwarom, kar omogoca razvoj optimiziranih 3rd party aplikacij. Prednost prvih pa je ocitna, to je vecja ponudba hardwara na katerem laufa.

Osebno se mi zaenkrat bolj dopadejo "Single vendor" sistemi, saj je celoten sistem enoten, in s tem intuitiven, to se posebej forsira Apple. Kar pa se dogaja z WinMO in podobnimi, pa je, da vsak vendor razvije svoj "skin" za operacijski sistem. Ta skin seveda ne zajema vseh funkcionalnosti, kaj sele 3rd party aplikacij.

Na lep primer tega sem naletel pred par leti, ko je bil aktualen HTC touch (pro?), kot direktna konkurenca prvemu iPhonu. Imel je lepo dodelam skin za upravljanje z osnovnimi funkcijami (klici, koledar, weather ...). Nato pa si kliknil nekaj (slike, muzika, datoteke ...) in se ti je odprl Explorer. Ta je imel ob robu scroll bar, katerega nisi mogel zadeti (ce nisi imel dolzine nohtov > 1cm). Telefon pa zaradi orientiranosti na prste ni imel vec stylusa ...

podpis pod tole...

čeprov upam da se motiš... da bo šel android v isto smer, ker to bi bil njegov pogreb

ravno zaradi tega sem jaz po enem tednu prodal HTC diamond.

Ampak glede na vse hvale morem pa 1x dobit tega heroja v roke. Verjamem da je korak v pravo smer. In upam da bo dobra konkurenca iPhonu, če ne ta model pa kak novejši.. da se bo apple mal bolj potrudil...

ker se tudi men zdi da je (pa da uporabim besede profesorja iz srednje šole)
Zaspal na lovorikah svoje slave vsaj kar se tiče iPhona.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 15.09.2009 14:08:28
Pred nekaj dnevi sem kupil HTC Hero - cincal sem med Iphone in tem. Pa moram rečt, da mi ni žal, uporabniški vmesnik je zlo fajn, po mojem v nekaterih pogledih bolj uporaben in prijazen. Najbolj me je skrbelo, kako se bo odzival zaslon in kako se bo tipkalo sporočila - no, stvar deluje po mojem tako kot na ajfonu.

HTC Hero se od ostalih HTC-jev razlikuje (zaenkrat) po prilagojenem uporabniškem vmesniku, ki ga verjetno nameravajo namestit v vse svoje prihodnje modele. Verjamem pa, da je sam Android v svoji osnovni izvedbi slabši od ajfonovega softvera.

Kar se aplikacij v Marketu (kao app store) tiče, nimam pripomb, ker se za vsako reč najde aplikacija. Problem je edino, če hočeš kupit plačljivo aplikacijo. To se v Sloveniji zaenkrat ne da oz. se da samo, če aparat 'rootaš' - s tem dosežeš tudi to, da aplikacije lahko nameščaš na SD kartico.

Seveda pa HTC Hero ni in ne bo iPhone killer, ker iPhona se ne da ubit že samo zaradi tega, ker se imenuje iPhone Smile

lp Igor
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 16.09.2009 19:36:02
Če morda še nisi opazil na njihovi strani, je 11.9. prišel ven nov ROM update, ki baje ubija in naredi heroje še večjega HEROJA Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ruše
Moški

Prispevek: #30   Objavljeno 16.09.2009 19:46:50
zgleda da je hero res kar dober Wink
čeprav se mi iPhone zdi boljši, a herota še nisem nikoli držal v roki
kaj pa palm pre? ali pa pixi? prideta v SLO anytime soon?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #31   Objavljeno 17.09.2009 06:31:18
hehe, sprint verzija herota je zunaj
http://reviews.cnet.com/smartphones/htc-hero-sprint/4505-6452_7-33770450.html?tag=smallCarouselArea.0
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 20.09.2009 12:28:04
MacBookFan je napisal/a:
zgleda da je hero res kar dober Wink
čeprav se mi iPhone zdi boljši, a herota še nisem nikoli držal v roki
kaj pa palm pre? ali pa pixi? prideta v SLO anytime soon?

jst sm uporabljal kake 14 dni palm preja ko sm bil v ameriki... Zelo lusna stvarca... tekoce delovanje in odzivnost tudi. Mel me je da bi ga zamenjal s svojim iphoneom, vendar je bil problem zaklepa telefona in tisti trenutek se ni bilo odklepa, plus ni bilo mozno ga kupit brez dvoletne narocnine. Sad Lepo bi bilo da pride se na evropski trg, ker je zelo fajn telefoncek.

Glede Herota (ma ga moj bratec)... ANdroid je zelo fajn platforma, ki ima v prihodnosti veliko moznost za izpodrint trzisce smatrphoneov. ima vse kar mata pre in iPhone, edin zatikanje GUIa mi gre rahlo na zivce, sam to bo v prihodnosti odpravljeno.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 20.09.2009 12:38:22
weed|boy je napisal/a:
Glede Herota (ma ga moj bratec)... ANdroid je zelo fajn platforma, ki ima v prihodnosti veliko moznost za izpodrint trzisce smatrphoneov. ima vse kar mata pre in iPhone, edin zatikanje GUIa mi gre rahlo na zivce, sam to bo v prihodnosti odpravljeno.

Mogoče še ni updat-al ROM.. na tem linku najdeš novi ROM, ki je izšel 11. septembra...dela BP
http://www.htc.com/europe/SupportViewNews.aspx?dl_id=671&news_id=254
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #34   Objavljeno 06.10.2009 19:33:19
kak pa kaj pravite da bo HTC HD2 (a.k.a Leo)?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #35   Objavljeno 06.10.2009 21:17:42
Če bi bil z Androidom, bi bil zloooo hud, tko pa winsi gor, bolj tema Confused
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #36   Objavljeno 09.10.2009 17:00:10
evo nadgradil tut hera... res se odziva prav vsecno Smile lep nadomestek za iphone... moti me sam un spodnji del k je tko strlec :/
mogoce pa kdaj prehendlam nanj Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 09.10.2009 17:17:21
yurry je napisal/a:

kukr mam izkušnje z iphone 3g ki je plastičen se mi zdi da je kvaliteta izdelave še bolj na nivoju kot pri 2g, plastika je trda itd. 2g ma edini košček plastike spodaj pr mikrofonu pa zvočniku in ta del je najbl šrot.
Kar se pa tiče odzivnosti pa hitrosti, pa ti primerjaš hardware star dobre 2 leti proti hw-ju k je trenutno aktualen. zato mislm da iphone 3gs še kr potolče tega htcja oz. sta tm tm.
recimo ironično pr androidu je to da je to google os na katermu pa google mapsi ne laufajo tako tekoče kukr na icigli.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #38   Objavljeno 09.10.2009 17:51:16
Po podaji 3g sem kupil HTC hero pa sem prodal po 14 dneh. Je zelo veliko aplikacij ampak največji problem vidim v različnem hardweru.Npr Hero ma kulgico , drugi imajo smerne tipke,eni imajo tipkovnice drugi ne .......Sem si downloadal
različne igrice , pa so ene delale druge ne prav zaradi teh razlik.
Moj zaključek je telefon je bil dober "sam operacijski sistem je odličen", predvsem widgeti vendar ne bo nemogoče uskladiti vse te različne platforme.

Sedaj sem lastnik 3gs in moram reči da moraš telefon skoraj ob tla vreč da se kaj zatakne.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani