Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
MACOSX v domeno z WIN2003SERVER FAiled nujno
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 03.08.2009 06:21:03
MACOSX v domeno z WIN2003SERVER FAiled nujno
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Težava je nastala pozno sinoči sem poskušal dati soj macbook air v domeno in je nekaj zaštrikalo v Directory utility (torej se je obeslo) nakar sem na silo reštartal macbooka (Poweroff). Zdej pa presenečenje, ko se hočem logirat v sistem se pojavijo userji ga izberem vnesem pass in potem oni mavrični krogec, ki se vrti in vrti in se nič ne zgodi, probal sem naresti tudi safeboot vendar brez sprememb.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Žalec
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 03.08.2009 06:49:11
Re: MACOSX v domeno z WIN2003SERVER FAiled nujno
bokyto je napisal/a:
Težava je nastala pozno sinoči sem poskušal dati soj macbook air v domeno in je nekaj zaštrikalo v Directory utility (torej se je obeslo) nakar sem na silo reštartal macbooka (Poweroff). Zdej pa presenečenje, ko se hočem logirat v sistem se pojavijo userji ga izberem vnesem pass in potem oni mavrični krogec, ki se vrti in vrti in se nič ne zgodi, probal sem naresti tudi safeboot vendar brez sprememb.

Meni je pomagalo, da sem nastavil eno spremebo v group policy (ja vem da jih je veliko) Wink , dej mal pobrovzi po g. googlu če pa ne najdeš pa mi javi bom malo pogledal po svojem strežniku!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 03.08.2009 06:59:03
Sem naredil to imaca sem dal lepo v domeno B.P.. Problem je sedaj v macbooku-air se mi zdi da je problem lokalni, saj se obesi po loginu. Sad Crying or Very sad
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 03.08.2009 07:00:44
Ce se obesi pri loginu je ponavadi kriv slabo nastavljen DNS... tako da ne najde kaksnega vitalnega podatka... Vecina problemov povzeanih z domeno je povezanih z nastavitvami DNS streznika ... To velja za WIN cliente... verjetno pa enako tudi za MAC kliente Razz ...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 03.08.2009 07:04:43
A obstaja kaka opcija, da bi prišel mimo tega? Da bi se logiral kakor koli drugače pa da spremenim notri nastavitve, ker mam 2 userja in Guest account vendar se z nobenim ne morem prijavit isto Sad.

Mobile account mi pa ni aktiviralo, čeprav sem ga obkljukal v DU, da bi ga rad imel.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 03.08.2009 07:07:00
Tam na login oknu, pod jabolkom in Mac OSX se mi je pojavilo ime računalnika zraven pa (2) tega prej ni bilo?
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Žalec
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 03.08.2009 07:07:05
bokyto je napisal/a:
A obstaja kaka opcija, da bi prišel mimo tega? Da bi se logiral kakor koli drugače pa da spremenim notri nastavitve, ker mam 2 userja in Guest account vendar se z nobenim ne morem prijavit isto Sad.

Mobile account mi pa ni aktiviralo, čeprav sem ga obkljukal v DU, da bi ga rad imel.

si probal v safe modu in se tam prijavit? Lokalnega userja nisi nobenega pustil na macu??
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana - Golo
Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 03.08.2009 07:07:22
A se prijavljaš z userjem, ki je domenski?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 03.08.2009 07:09:24
Ne z lokalnimi in jih imam 2 poleg guesta, Mobilnega ni nobenega.
Sem probal v safemodu in je isto.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 03.08.2009 07:11:24
Ni važno kako se logiram vedno isto mavrica se vrti in vrti.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 03.08.2009 07:12:37
Probi se z domenskim userjem logirat. Sam, če ti je delovalo na iMac-u potem nimam idej zakaj ti ne bi na Air-u.

Probi tole:

In my environment, I add all Macs to the AD domain using this process. It changed a little from 10.3 to 10.4 and I can't remember which version I wrote the documentation for, but it was fairly easy to make the necessary adjustments between them. You've probably already done some of this, but here's all of it anyway.

1) Add the computer account to AD in the desired OU.
2) On the Mac, go to Directory Access, Services, Active Directory, Configure
3) Enter the appropriate AD Forest, Domain, & Computer Name (from Step 1), then Bind
4) When asked for the computer OU enter the LDAP OU (ex. "cn=organizatinal units,dc=mydomain,dc=com")
5) After binding, under Advanced Options, select Cache Last User & Authenticate in Multiple Domains, enter the preferred domain server and any AD users or groups that you want to give admin rights to. It's better under 10.4 than 10.3, but not all admin tasks can be completed by users listed here, although most can. You sometimes need to manually add to the admin group after the user has logged on the first time.
6) go to Services, LDAPv3, Configure
7) enter the LDAP server name or IP. If required, configure "Use Authentication When Connecting" and enter the full user name (ex. cn=username,cn=users,dc=mydomain,dc=com) and password. If applicable, select "Use DHCP-supplied LDAP server".
Cool go to Authentication, Custom Path and add the AD & LDAP entries that you created above

If you have a local account with the same username as a domain account, the local account needs to be removed before that account will be able to log on (it checks local authentication first). Also, your DC needs to be configured to allow this - go to http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;555652&sd=rss&spid=3198 for more info.

Netman - for OS X you do not need the microsoft client. That is only needed on OS 9 & earlier.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 03.08.2009 07:12:54
Počasi se me loteva zelo hud glavobol. Pa še v službi norijo vsi okoli, ker mam gor stvari za sproti.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 03.08.2009 07:13:13
si vidu moj post?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 03.08.2009 07:14:58
Domenskega userja, mi pa ni krearialo in upam, da ni to problem, ker sem dobesedno u k...u.

Če ne morem not v OSX če obstanem v OSX login oknu, če bi lahko prišel not bi to naredil. Sedaj pa nisem niti doma v omrežju. in tu je problem.

Sem videl ja. Sej v domeno sem dal še poleg imaca še enega ibooka 4 pcje in še en video cap comp.

Še kaka ideja plz.

A obstaja še kaka varianta res safe boot moda samo, da pridem not.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 03.08.2009 10:46:39
Sedaj sem našel eno naj bi bila rešitev samo se ne morem sshjat v rač ne pusti me not je kaka opcija da bi vsaj to šlo pa da bi isklopil DNS iskanje na začetku ker ga ubija.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 03.08.2009 13:04:54
Sm pa prebral, da če se ne moreš prijaviti v OSX potem bo potreben reinstall OSX-a Sad
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 04.08.2009 15:27:40
Žal imaš prav hvala bogu da ti vse nastavitve in programi ostanejo pri archive in instal. Sem pa inštaliral preko IMAC-DVD-WIFI-MABOOK AIR.

Sedaj se mi pa poraja vprašanje, zakaj ne morem dodati Aira v Domeno in samo pri airu je tako vsi ostali računalniki tako mac kot PC pa grejo BP. Včem je catch al je treba kak service pognat al je kaj drugega? Lsnithc-a sem pregledu in je vse ok a je možno da je še kaka zaščita in blokira sistem, da ne najde domene.

Ker v DU , ko grem pod serices in pol AD vpišem domena.local in IP od servera in spodaj določim smb namesto afp. pa mi napiše domain not found, pod network pa widim server tudi prijavim se lahko nanj z admin pass.

Tole me pa res daje, da bi porihtal. Pa nevem s katere strani se naj lotim, če ma kdo kake ideje je dobrodošel.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 04.08.2009 16:19:57
Ok zadeva rešena.

Če bo kdo imel podobne težave. Problem je bil, v tem da sem imel vpisane DNS je od ISP-ja v network pref. Sem odstranil to in vpisal domena.local in domena v naslednjem žepku sem vpisal še ime in workgroup (isto ime kot domena) in glej ga zlomka od prve je najdu vse. Smile končno je zasijalo sonce tudi pri meni :heh.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 04.08.2009 20:58:34
a obstaja tudi kakšen exchange klient ki dejansko dela?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 05.08.2009 07:58:36
zmaga!
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani