Razlika med 2.53 in 2.66 Macbook pro 15' (mid 2009) | |||||
kupujem moj prvi Macbook Pro, zanima me razlika med zgoraj navedenimi modeli Macbook Pro. Če pustimo dejstvo, da ima drugi zmogljivejši procesor in da je zato malenkostno hitrejši, je edina razlika v tem da prvi ima samo integrirano grafično kartico 9400M, drugi pa premore še dodatno 9600M, ki pa je tem modelu prav tako 256 MB. Zanima me, če se pri vsakdanji uporabi odsotnost druge grafične kartice pozna, ali pa se bo poznala, ko se bo pojavil Snow Leopard. Prenosnik bom uporabljal za video editing in za Photoshop, ter seveda za ostale zadeve "alla" Word in ostalo. Hvala za odgovore in pomoč. |
|||||
![]() |
|||||
po moje ti bo mbp štekal pri predvajanju hd ripov (sploh 1080p), v kolikor boš imel samo integrirano grafično kartico. |
|||||
![]() |
|||||
"pomoje" se ne začne noben argument Sicer pa strojno pospešuje predvajanje filmov samo GeForce 9400M (integrirani čip), ne pa katerakoli druga grafična kartica. Poglej si specifikacije Snow Leoparda. Tako da, kar se tiče grafične, če ne boš igral igric, poganjal 3D modelirnih programov ali CAD programov, boš lepo shajal z 9400M. Snow Leopard mislim da mogoče podpira samo OpenCL na 9600, pa še to dvomim. |
|||||
![]() |
|||||
OpenCL podpira na skoraj vsaki grafi po GeForce 8800 GT naprej, strojno pospeševanje H.264 videa pa zaenkrat deluje samo na GeForce 9400M.... |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Raje bi kupil zmogljivejšo mašino, sam treba je bit mal trezen in kupit tisto kar trenutno rabim. Čez leto pa bo Apple itak vrgel na trg povsem nove mašine, ne pa samo posodobitve, če velja verjeti kar je bilo že napisanega na forumih. Če pa ima še kdo kak pomislek na vse zgoraj povedanega, naj kar napiše, Mbooka bom naročil konec meseca. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |