Jabuk
Težava Z Linksys Wrt54gl
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 08.07.2009 15:53:17
Težava Z Linksys Wrt54gl
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni!

včeraj zvečer mi je nenadoma prenehal delovati internet. Ker je zunaj ravno bila nevihta sem pomislil da je prišlo do udara strele v kakšen oddajnik in da bo težava iz strani amisa do jutra rešena!
ko sem danes zjutraj ugotovil da povezava še vedno ne deluje sem izklopil modem in router iz elektrike, počakal nekaj minut in ju spet prižgal. stvar še vedno ni delovala. potem sem resetiral računalnik a nažalost tudi to ni rešilo problema. poklical sem na amis kjer so mi povedali da ni prišlo do nobenega izpaa in da je težava pri meni doma. po nekaj minutnem pogovoru mi je tehnik zagotovil da je težava v routerju! (telefon ki je priklopljen na modem deluje in tudi internet mi deluje če sem povezan direktno na modem)

potem sem router še nekajkrat resetiral, odklopil iz elektrike, ga ponovno nastavil (z pritiskom na gumbek ki to omogoča) itd. povezave še vedno ni. v bistvu povezava med računalnikom in routerjem deluje saj sem se lahko povezal na napravo in ji ponovno nastavil IP, pa tudi računalnik pravi da je povezava z routerjem vzpostavljena in da je IP nastavljen. Tudi na routerju se vse lučke lepo prižegejo ampak to je tudi vse kar se zgodi. Sad

v čem je torej težava Question

hvala!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 08.07.2009 16:16:07
Kaj pa pravijo nastavitv na routerju? Če zadevo resetiraš s tistim gumbom od zadaj se ti izbrišejo tudi vse internet nastavitve, če jih router ne dobi od modema preko DHCP. Poglej na 192.168.1.1 oz. IP-ju routerja za nastavitve. Za net so pri Linksys-u na prvi strani.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 14.07.2009 18:48:22
Problem
Imam router Linksys WRT54G.

Zaradi slabšega sprejeme mojega Maca sem dokupil anteno TP-Link TL-ANT2405C 5dB, ki naj bi ojačal signal.
A na žalost ta antena ne paše na Brezžični router Linksys WRT54GL (prilkop TP-Link je manjši od Linksysa).

Ima kdo kak predlog? Se da dokupit kak vmasnik ali moram kupiti Linksysovo anteno?

Hvala

Tom
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani