Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Orodje za zamenjavo HDD v Macbook Pro (Santa Rosa)
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 05.06.2009 14:13:47
Orodje za zamenjavo HDD v Macbook Pro (Santa Rosa)
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo.

Ker bom v kratkem zamenjal disk v mojem Macu me zanima, če je tukaj kdo, ki je to operacijo že opravil. Lastim si prejšnji model MB Pro (non-unibody verzija l. 2007). Izvijače že imam, edino kar me zanima je, kje se dobi to orodje - "spudger" po angleško - oz. kaj uporabiti namesto njega za odstranitev nekaterih kablov in sprednjega dela ohišja. Priporočajo nekovinske pripomočke.

LP, JJ
Jabukspešl

Jabukspešl

Kraj: delta quadrant of the galaxy
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 05.06.2009 15:14:52
uf,težka.Pomoje se zamenjava ne splača ,če nisi iz USA,ker dvomim da bi ti NASA poslala takšno prefinjeno orodje na dom. Surprised
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 05.06.2009 19:06:29
Če lahko disk menjajo na servisu morajo tudi pri nas imeti kaj podobnega... Bom čene vprašal prijatelja serviserja, če majo oni kaj podobnega v štacuni. Če pa se je kdo česa podobnega že lotil, bi bilo fajn povedat nadomestek za omenjeno orodje. Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 05.06.2009 19:46:31
Blackrider je napisal/a:
Če lahko disk menjajo na servisu morajo tudi pri nas imeti kaj podobnega... Bom čene vprašal prijatelja serviserja, če majo oni kaj podobnega v štacuni. Če pa se je kdo česa podobnega že lotil, bi bilo fajn povedat nadomestek za omenjeno orodje. Smile

Čuj, v kteri apple prodajalni pa delaš, da bomo vedeli za naprej, ko bodo spet kakšna debata o slovenski mac resellerjih, da nisi glih objektiven Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 06.06.2009 10:01:18
V nobeni mr. Österreicher. Wink. Prijatelj serviser dela v navadni PC prodajalni. Saj če zadeve ne najdem, ker očitno noben tle ne ve, če se jo pri nas dobi, jo bom ali naročil preko Amazona ali pa preprosto plačal kje (Italija ali Slovenija), da mi jo vgradijo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 06.06.2009 10:42:54
Ne potrebuješ nobenega orodja temveč malo sreče in malo razišči po spletu, da se porihtat tudi brez samo potrudit se je treba.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 06.06.2009 11:14:46
Blackrider je napisal/a:
V nobeni mr. Österreicher. Wink. Prijatelj serviser dela v navadni PC prodajalni. Saj če zadeve ne najdem, ker očitno noben tle ne ve, če se jo pri nas dobi, jo bom ali naročil preko Amazona ali pa preprosto plačal kje (Italija ali Slovenija), da mi jo vgradijo.

Wink mal se moram informirat no Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 06.06.2009 11:17:53
Re: Orodje za zamenjavo HDD v Macbook Pro (Santa Rosa)
Blackrider je napisal/a:
Zdravo.

Ker bom v kratkem zamenjal disk v mojem Macu me zanima, če je tukaj kdo, ki je to operacijo že opravil. Lastim si prejšnji model MB Pro (non-unibody verzija l. 2007). Izvijače že imam, edino kar me zanima je, kje se dobi to orodje - "spudger" po angleško - oz. kaj uporabiti namesto njega za odstranitev nekaterih kablov in sprednjega dela ohišja. Priporočajo nekovinske pripomočke.

LP, JJ

Jaz sem ga menjal večkrat.Edino kar rabiš je križni šraufncigar in pa ustrezen torx šraufncigar. Nič drugega.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 06.06.2009 13:31:48
@cbb A sprednji del pokrova si pol kar s prsti odpopal proč? Ker na OWC sem pogledal video in je un majster uporabil tisto plastično palčko za poseg... Na iFixit piše, da moraš zadevo malo stresat da se osvobodi, vendar se bojim, da bom kaj zlomil, če bom kišto preveč rukal...

@MitjaP Sej ni panike. Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 06.06.2009 15:40:47
Res kompliciraš brezveze en šnops rukn pa raztav tak da če kaj polamlješ se vsaj sekiral ne boš. Jst sem pravkar menjal na AIRU disk sem dal SSD not ma majka.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 06.06.2009 15:53:00
Blackrider je napisal/a:
@cbb A sprednji del pokrova si pol kar s prsti odpopal proč? Ker na OWC sem pogledal video in je un majster uporabil tisto plastično palčko za poseg... Na iFixit piše, da moraš zadevo malo stresat da se osvobodi, vendar se bojim, da bom kaj zlomil, če bom kišto preveč rukal...

@MitjaP Sej ni panike. Wink

Malo ga porukaš in je... Nič bat.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 06.06.2009 22:36:24
OK, bom poskušal, ali pa s bom pomagal s kako staro kreditno kartico, ki se baje tudi lahko rabi za ta namen. Če in ko poseg izvedem objavim še slikce. Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 08.06.2009 13:21:51
Jaz sem zamenjal, rabil sem cca. 45 minut, s tem da sem bil počasen in previden. Nisem rabil tistega za narazen dat (sem uporabil navaden izvijač za kable, za ohišje pa ni bilo treba, kreditna bo po moje OK), je šlo gladko. Edino glej, da imaš res prave izvijače, da ne zjebeš šraufov.

Sledil sem temle navodilom. Pojdi steb by step, pa bo.
http://eshop.macsales.com/installvideos/macbookpro_17_hd_h/
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 08.06.2009 14:29:17
Bom videl sproti. Ali pa bom nesel na FMC menjat, kjer so mi ponudili menjavo za 19€. Trenutno še čakam na moj Seagate Momentus 7200.3. Razz

Edit: MitjaP sedaj me lohk mirne vojlje kritiziraš, da delam reklamo za njih. Wink BTW, EPL ->66€, iStyle 39€ za isti poseg. Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 08.06.2009 20:57:57
Blackrider je napisal/a:
Bom videl sproti. Ali pa bom nesel na FMC menjat, kjer so mi ponudili menjavo za 19€. Trenutno še čakam na moj Seagate Momentus 7200.3. Razz

Edit: MitjaP sedaj me lohk mirne vojlje kritiziraš, da delam reklamo za njih. Wink BTW, EPL ->66€, iStyle 39€ za isti poseg. Smile

ej istyle pa tud če mi oni dajo 39€ ne dam jim računalnika Very Happy brrrr preveč zgodbic okoli kroži ....
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 08.06.2009 21:01:14
Blackrider je napisal/a:

Kje si nabavil?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 08.06.2009 21:49:16
jakaracman je napisal/a:
Blackrider je napisal/a:

Kje si nabavil?

ENIAC v Novi Gorici. Navadna PC štacuna, sam prijatelj dela tam, pa pošteno zrihta zadeve.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 09.06.2009 09:25:00
Zdaj imam v MBP 250GB Momentusa 5400 ...
Pa bi šel na večjega, ampaks e ne morem odločit med 7200.3 (320 GB) in 7200.4 (500GB). Ne toliko zaradi cene, itak ni dosti razlike, ampak zaradi porabe in glasnosti. Ima kdo kake izkušnje?
500 bi bil fajn, ampak že tako imam baterijo v k... (zdrži samo še 2 uri dobri), pa ne bi še slabšal ...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 13.06.2009 14:51:01
jakaracman je napisal/a:
Zdaj imam v MBP 250GB Momentusa 5400 ...
Pa bi šel na večjega, ampaks e ne morem odločit med 7200.3 (320 GB) in 7200.4 (500GB). Ne toliko zaradi cene, itak ni dosti razlike, ampak zaradi porabe in glasnosti. Ima kdo kake izkušnje?
500 bi bil fajn, ampak že tako imam baterijo v k... (zdrži samo še 2 uri dobri), pa ne bi še slabšal ...

Kar sem bral na Tom's hardware teste, je poraba Momentusov dokaj spodobna za 7k rpm. Tko da mislim, da je strah odveč. Ko omenjeni disk dobim sporočim, kako je z glasnostjo in porabo baterije, čeprav, je moja baterija še bolj v kurc (zdrži cca. 1,5h). Jo bo tudi treba menjat. Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 06.07.2009 14:12:01
Za vse, ki vas zanima, bom Momentus 7200 rpm zamenjal za počasnejšo (5400) različico, ker so vibracije, ki jih oddaja preveč moteče. Pride namreč do neke vrste resonance na trdih podlgah in celotna zadeva oddaja izredno moteč mmmmmm zvok. Disk je kljub vsemu hiter in odziven, dela BP, vendar je preprosto preglasen, vsaj za moja ušesa.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani