Primerjava v slikah: iPhone 8GB in iPhone 3G 16GB white
|
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 18.12.2008 00:45:36 Primerjava v slikah: iPhone 8GB in iPhone 3G 16GB white |
|
Danes sem se končno skorajžil in nabavil iPhone 3G 16GB v beli barvi. Kupil sem ga čisto slučajno, ko me je prijatelj obvestil, da je dobil čisto novega iz Italije kot zamenjavo za nek drug izdelek, ki ga je prodajal. Ker je na tem forumu ogromno teksta, slik pa bolj malo, sem se odločil, da poslikam mojega dosedanjega iPhone 8GB (oblečen v InvisibleShield) ter novega lepotca:)
Neučakanost je bila prevelika, da bi slikal še originalno s folijo ovito škatlo, katero sem odprl že na poti, saj sem ga želel čimprej imeti v rokah (do sedaj sem iPhone 3G videval zgolj po internetu).
Pa naj slike povedo več:
3G deluje, wireless in bluetooth tudi, mikrofon, zvočnik, vibra prav tako, GPS-a pa nisem še utegnil stestirati, ker sem ga moral pred uporabo najprej preko iTunes aktivirati in ga bom kar pustil priključenega čez noč, da se baterija v miru napolni.
Seveda sem po temeljitem pregledu ohišja razočarano ugotovil tole napakco na ohišju, ki je pa k sreči tudi edina in je niti nebi opazil, če ne bi v preteklosti bral teme o šlampasti izdelavi ohišij pri iPhone 3G. Ostalih pomankljivosti nima (omenjala se je neka tanka linija pri polni svetilnosti). Kupljen je bil pa sicer že kar nekaj časa nazaj, točneje 30. avgusta v Trstu (sem dobil poleg original račun). Je pa očitno Apple res zgrešil z izdelavo ohišja, saj so pri praktično vseh kupcih "poškodovana" že ko so telefoni zapakirani.
Poleg iPhone 3G sem pa dobil tudi 3 folije, eno bom obdržal zase, ostali 2 pa prodam, če koga interesira:
Če je kdo interesent za iPhone 8GB, je naprodaj. Po predhodnem naročilu mi ga je prinesel znanec iz USA, kupljen 20. februarja 2008 (garancija velja do 18.02.2009). Telefon je oblečen v InvisibleShield, izredno ohranjen - če odstranim folijo in ga očistim, nima ene praskice! Originalna embalaža, slušalke, dock, USB kabel, USB polnilec+euro konektor, priložim račun. Naložen zadnji firmware 2.2, jailbrakean s QuickPWN. Skratka res ohranjen telefon in ga ne bi menjal, če se mi ne bi tale sedaj pod roko pripeljal.
 Nazadnje urejal/a urosbe Čet 18. Dec 2008 09:14; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Jablanator
Kraj: M.Rakitovec |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 18.12.2008 07:08:51 Re: Primerjava v slikah: iPhone 8GB in iPhone 3G 16GB white |
|
ŽIVJO,DOBRO JUTRO!!
KUPIM GA JAZ TAKOJ ZA GOTOVINO!!!
pište na mail :dmart@siol.net
hvala in lp
|
 |
Jabukspešl
Kraj: delta quadrant of the galaxy |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 18.12.2008 10:06:22 |
|
To je za mene kar konkretna vizualna napaka za tak mali aparat,ki je dobesedno precenjen,ker je pač nek trend.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 18.12.2008 10:10:59 |
|
Se strinjam. Iz vsake take stvari lahko pa tudi kakšno pozitivno stvar potegneš - konkretno iPhone 1. generacije ravno zaradi svoje kvalitete izdelave drži ceno kot pribit. Imam občutek, da je zadnje čase vedno dražji, saj ga ljudje vedno bolj cenijo 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 18.12.2008 10:16:15 |
|
Jop, zato tudi meni 3G ni všeč, od začetka mi ni bil le zaradi oblike, zdaj pa mi sploh ni...Upam, da bo naslednja generacija iPhonea dosti bolj solidno zgrajena (beri: nazaj na aluminij, to je zaj pri Apple trend očitno)
LP
-J
p.s. da ne govorim o škatli, ki je pri prvi generaciji mnogo lepša 
|
 |
Jabužiček helper
Kraj: iMB |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 18.12.2008 11:18:10 |
|
Urosbe, ne prodajaj originalnega, raje bodi sam svoj mojster in obleci 3g v ohisje starega iPhonea. Sicer bi s tem instantno umrl GPS, amapak mel bi pa spet izdelek.
Jaz sem nad kvaliteto izdelave 3Gja vec kot le razocaran. Tako dobro zasnovo so z izbiro krc materialov povsem razvrednotili. Apple je naredil s tem geekovski genocid. 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 18.12.2008 11:36:20 |
|
Hm, ni mi ravno do modifikacij in odpiranja iPhone-a, zlasti sem pa 3G vzel med drugimi tudi zaradi GPS-a. Stari iPhone bo raje našel novega lastnika, ki ga bo pazil naprej, tako kot sem ga jaz do sedaj:)
BTW - Na tujih forumih berem, da ljudje nosijo 3G-je nazaj v trgovine tudi po več mesecih (zaradi ohišij) in jim telefone tudi zamenjajo. Je to že kdo poskusil v Italiji? Stvar je namreč delikatna - izgleda kot fizična poškodba, po drugi strani, bi pa zaradi samega ugleda znamke, morali priznati tovarniško napako.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 18.12.2008 14:31:23 |
|
Jaz bi ga na tvojem mestu nesel nazaj in zahteval novega. No, če pač nisi glih 300 km vstran od Italije, kot jaz.
LP
-J
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 18.12.2008 14:40:39 |
|
Nisem prav blizu... Zaenkrat me ta majhna praska na moti, če bi se pričela širiti ali pojavila še kje drugje bomo pa videli... bom počakal, da kdo pred mano to stori in napiše feedback, koliko bodo komplicirali (da se trgovci mal navadijo:)
|
 |
Jabužiček helper
Kraj: iMB |
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 18.12.2008 17:19:06 |
|
Jaz imam isto tezavo, sem postal tudi slike. Pri Vita*Cell trgovini so mi rekli, da lahko posljem njim in bodo oni poslali dalje po Italiji. Problem je, da mi je tezko biti brez iPhonea in niti ni receno, da bodo italjani dali nov telefon. Baje, da je treba direktno na italjanski Apple poslati. Kako dolgo to traja je pa vprasanje.
|
 |
Jablanator
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 18.12.2008 17:26:07 |
|
MaTiCeK je napisal/a: | Urosbe, ne prodajaj originalnega, raje bodi sam svoj mojster in obleci 3g v ohisje starega iPhonea. Sicer bi s tem instantno umrl GPS, amapak mel bi pa spet izdelek.
Jaz sem nad kvaliteto izdelave 3Gja vec kot le razocaran. Tako dobro zasnovo so z izbiro krc materialov povsem razvrednotili. Apple je naredil s tem geekovski genocid.  |
Kako misliš obleč 3G v staro ohišje? Po velikosti sta ohišji različni, pa še GPS ne dela.
Kar pa zadeva kvaliteto je bolj problem kot kaže z italijanskimi ajfončki. Sam mam nemškega in nima ne razpok niti ne špranj ob robu. Bistveno boljši oprijem kot star Iphone. Da GPS sploh ne omenjam.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 18.12.2008 17:43:19 |
|
Ni problem samo v italijanskih... preberi malo tuje forume in objave kolikor je amerikancev z enakim problemom.. seveda se pa pri belem vsaka majhna razpokca opazi, ki se pri črnem ne.
Imamo kakšen direktni kontakt od italijanskega Apple-a?
|
 |
Jablanator
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 18.12.2008 17:52:51 |
|
urosbe je napisal/a: | Ni problem samo v italijanskih... preberi malo tuje forume in objave kolikor je amerikancev z enakim problemom.. seveda se pa pri belem vsaka majhna razpokca opazi, ki se pri črnem ne.
Imamo kakšen direktni kontakt od italijanskega Apple-a? |
Razumem, da se pri belem vidi bolj, kot pri črnem. Ampak aluminij je zame slabši že zaradi otipa in pa sčasoma se skrivi in je prav grdo. Obleči ga v kakšen ovitek pa bo.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 18.12.2008 19:29:30 |
|
Danes stestiral tudi GPS in sicer preko programčka XGPS, ki zna samodejno obračati mape v smeri, v katero potuješ... sedaj ko deluje Google Maps Directions po Sloveniji smo že skoraj pri tapravi navigaciji  Downloadanje map je pa tudi noro... npr. doma na wireless-u ponavadi približno veš v kateri konec se boš peljal (npr. Celovec) in le označiš širše območje ter si zdownloadaš komplet mape:) Za test sem si zdownloadal celo gorenjsko do kamnika, ljubljane, vrhnike in škofje loke, vsega skupaj 473 MB:)
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 27.01.2009 23:21:24 |
|
Js mam iPhone 3g 16 gb .. kupljen v New Yorku.. sam .. s časom mi use bol črn ratuje po sreedini (zadaj).. :S .. mogoče gdo we..kaj bi loh to blo?
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 28.01.2009 00:15:58 |
|
Heh...iPhone bolezen. Si preveril ali ima vročino in oteklo anteno?
Če govoriš o zadnji beli strani gre verjetno ob barvo, ali pa se barva z nekje drugje prenaša na telefon ko ga imaš v roki ali kjerkoli...
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 28.01.2009 06:24:56 |
|
bolezn heh...  hja.. umazanija ni.. ker zgleda cist drugac..  . vročino je pa meu učasih.. hehe k sm ga dubu.. pa sm ga izdaperu kukr se je dall.. pac ferbc za use kar dobis novga u roke  .... sm si kr mislu da je to to hehe..
a obstaja kaka rešitev?.. zamenjat ploščico al p akej?.. pa se sploh splača?
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 28.01.2009 09:25:58 |
|
BencY je napisal/a: | bolezn heh... hja.. umazanija ni.. ker zgleda cist drugac.. . vročino je pa meu učasih.. hehe k sm ga dubu.. pa sm ga izdaperu kukr se je dall.. pac ferbc za use kar dobis novga u roke .... sm si kr mislu da je to to hehe..
a obstaja kaka rešitev?.. zamenjat ploščico al p akej?.. pa se sploh splača? |
Slike bi pomagale...
Ploščice se načeloma ne splača menjat, ker je
1)dokaj draga
2)jo je težko zamenjati
3)po menjavi iphone ne izgleda več enako
4)med menjavo ga lahko poškoduješ.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 12.07.2009 19:14:26 |
|
iphone bolezen je tut na 3gs  konkretno na belih. črn pač ne more ratat še bol črn.
pravzaprav je tko:
črn iphone:
za:nima iphone bolezni
proti: hitrej se spraska zadnja stran
bel iphone:
za: zadnja stran (razen apple logota) se ne spraska tok hitr
proti: ma iphone bolezen
iphone 1st. gen.:
za:robustno ohišje
proti: ohišje se spraska, lahk se ukrivi.
iphone 2g vs. 3g:
3g ima boljše zvočnike, ohišje je sicer lepše vendar ne tak vzdržljvo. da se ga kupit v italiji. now firmware je že naložen. Nazadnje urejal/a ziga.urbajs Ned 12. Jul 2009 19:29; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 12.07.2009 19:25:28 |
|
ja, apple kontakt je verjetno na www.apple.it
jaz osebno ne razumem besedice
:iphone: marketing je pa supr narjen.