Dajte mi prosim po domace preprosto povedat kako lahko svoj macbook pro najlazje povezem z navadnim TVjem, da lahko potem na TVju gledam filme?
tnx
| Macbook Pro in TV -povezava | |||||
Dajte mi prosim po domace preprosto povedat kako lahko svoj macbook pro najlazje povezem z navadnim TVjem, da lahko potem na TVju gledam filme?
tnx |
|||||
Katerega Mac-a sipa lastiš? Oz., kater video izhod ima (DVI, mini DVI, mini DisplayPort)?
|
|||||
Ja ... katere izhode ima MacBook PRO in katere vhode ima TV.
Pomojem pa DVI -> TO VIDEO adapter, sklepam da imaš na booku dvi izhod, na tvju pa le analogni video vhod (tisti rumeni). Če imaš VGA ali celo HDMI vhod, bo zadeva toliko lažja in lepša! lp |
|||||
Macbook pro 15', alu. Pri specifikacijah pise tole:
Gigabit Ethernet port One FireWire 800 port (up to 800 Mbps) Mini DisplayPort Na TVju imam pa (me je sram, ampak kaj se hoce, res nimam pojma o tem) |
|||||
rdeca in bela luknica sta za zvok. Pole sliek bos mogoce hotel na TV peljati tudi zvok? iz MBP/ja rabiš kabel (mali jack na 2 činča, rca) 4 evre...
Zraven je najverjetneje še ena rumena, ki izgleda identično kot ostali dve. Ta je Video vhod. Za to rabiš Dvi to video adapter (20Evrov) in pa kabel, ki bo povezal adapter z MBPja in Tv. Kabel je tudi zelo poceni... Dolga vticnica z veliko luknjicami??? Mislis VGA vhod? Poglej v prirocniku od Tvja, kok je star? LCd Tv/ji imajo ponavadi VGA vhod imenovan PC, poleg HDMIja. Poglej, zapisi, pa v najblizjo TV po kable. veselo gledanje... |
|||||
Tisti veliki vhodi z dosti luknjicami so SCART priključki. Za video boš potrebovala 2 kabla: enega, ki gre iz mini DisplayPort v VGA in potem še adapter iz VGA v SCART oz. video kabel (rumen okrogel vtič). Preprosteje pri takem TV-ju žal ne bo šlo.
|
|||||
Zal nimam nic rumenega na TVju. Samo to, kar sem napisala.
|
|||||
Potem potrebuješ: mini DisplayPort->VGA in VGA->SCART kabel. |
|||||
TENK JU!!! ZLATI STE!
|
|||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |