Cca. 14dni nazaj se mi je pojavila težava v touch screenu iPhona 3G.. skrajni levi del ekrana je dejansko ratal imun na dotik, prilagam tudi sliko za lažjo predstavo:

(v rdečem polju touch ne dela)
Ker sem iPhone 3G kupil pri Tušmobilu sem, predno bi sam kaj odpiral, nesel na "uradni" servis za iPhone v firmo Sgerm, Maribor.
Včeraj me je klical možakar, da so ga popravili in vesel kot radio se odpravim v MB na prevzem. Ker je bil iPhone 3G zadaj malo potolčen in mel na ekranu prasko mi možakar pojasni, da z garancijo tu nimam kaj praskati, tako da je račun znašal cca. 75 EUR. OK, glede na to, da so mi zamenjal steklo, ki je bilo res razlo opraskano...
No, ko mi je dal iPhone v roke sem takoj sprobal touch in težava je ostala, tudi ob menjavi stekla. Račun stornirava in pravi, da bojo do danes popravili. Ravno me je klical in pravi, da je menjal ekran in je težava še vedno prisotna.
Omenil sem mu, naj mi zamenja matično ploščo, kakršnokoli vezje, kjer bi karkoli imelo vezo z touchscreenom ali pa celo zamenjal iPhone, ampak pravi, da kot prvo tega nima na zalogi, drugo pa Tušmobil nebi kril servisa, ker so na aparatu fizične poškodbe, čeprav res minimalne... Pri Nokii, SonyEricssonu in ostalih znamkah naj bi Engrotuš toleriral te minimalne fizične poškodbe, pri iPhonih pa naj nebi hotli koristit garancije, če je kakršnokoli sled padca na aparatu.
Serviser pravi, da bo sicer še probal danes kaj postoriti, ampak nima več idej, kje bi bila napaka skrita. Od rezervnih delov pa ima samo ekrane in stekla na zalogi.
Torej:
- ima kdo kako idejo, kaj bi bilo potrebno menjati, da bi touchscreen normalno delal (ekran lepo vse prikaže, težava je samo pri touch-u) ?
- ali res dobavitelji tako komplicirajo pri kakrnikoli sledi udarca aparata ?
p.s:
- glede Sgerm firme sem že kar nekaj kritik prebral, tako da me sploh to vse skupaj ne čudi..
- nadgradnja SW ni pomagala pri težavi.. težava se je pojavila pri 2.2, po nadgradnji na 3.0 je težava ostala
- raje plačam cca. 100 EUR sam, kot pa da mi stoji na servisu 45dni, ker nadomestni aparat mi para živce.