Iphone in ruter
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 30.06.2009 11:03:46 Iphone in ruter |
|
Imam novo težavo,iphone želim povezati z ruterom,telefon normalno najde omrežje,vpišem geslo(ker imam ruter zaklenjen z geslom) in napravi se normalno povežeta. Nato pa hočem it v brskalnik,Safari,vtipkam recimo www.google.com in mi ne najde oziroma me vrže ven z razlogom čas je potekel. Pomoč prosim.. 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 30.06.2009 11:15:21 Re: Iphone in ruter |
|
D1990 je napisal/a: | Imam novo težavo,iphone želim povezati z ruterom,telefon normalno najde omrežje,vpišem geslo(ker imam ruter zaklenjen z geslom) in napravi se normalno povežeta. Nato pa hočem it v brskalnik,Safari,vtipkam recimo www.google.com in mi ne najde oziroma me vrže ven z razlogom čas je potekel. Pomoč prosim.. |
imaš siolov router?
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 30.06.2009 12:45:03 |
|
a mas vpisane dns-je (v ruterjo ali pa v telefonu)?
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 30.06.2009 12:54:55 |
|
Da imam siolov ruter...in ne nisem vpisoval nobenih dnsjev,povezal sem se tako kot na računalniku,ko ga je našlo sem ga samo kliknil in vpisal geslo... Zdaj sem šel na telefon pogledat pod ta moj ruter in so podatki vnešeni,zgleda si je sam poiskal ip,dns,...
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 30.06.2009 13:20:32 |
|
D1990 je napisal/a: | Da imam siolov ruter...in ne nisem vpisoval nobenih dnsjev,povezal sem se tako kot na računalniku,ko ga je našlo sem ga samo kliknil in vpisal geslo... Zdaj sem šel na telefon pogledat pod ta moj ruter in so podatki vnešeni,zgleda si je sam poiskal ip,dns,... |
Kateri podatki pa so vneseni? Imas router skonfiguriran kot modem ali kot router?
Se v Windowsih povezuejs tako, da se aktivira klicna povezava (PPPoE klient) ali preko default gatewaya?
Ta SiOLov router je bolj zasilna resitev... in tako kot sem ze Stojkotu svetoval, bom tudi tebi...
Nabavi si en "tapravi" router... ze tisti za ene 40€ bo precej boljsi kot SiOLov (kaksen TP Link recimo)... ce das pa malo vec (50 - 80€) pa dobis ze kaj "boljsega" ... kaksen Linksys ali D-Link recimo ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 30.06.2009 14:03:33 |
|
Vnešeni podatki so Ip Address,subnet mask,router,dns. Router je skonfiguriran kot router,vsak dan prek njega uspešno delujeta 2 laptopa in PS3. In ja povezujem se tako da se aktivira klicna povezava. Bi mogo to na telefonu tudi al kako?
Drugače pa glede nakupa novega routera je tak ne,prek tega siolovega mi laufa televizija,telefon,internet.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 30.06.2009 14:09:41 |
|
Če se povezuješ prek klicnega dostopa direkt iz PC-ja, potem ni skonfiguriran kot router. Če bi bil skonfiguriran kot router, bi router sam vzpostavil klicni dostop in tebi ne bi bilo treba nič narediti ko se povežeš z njim prek wirelessa.
EDIT:
Še to. iPhone nima PPoE klienta za klicni dostop.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 30.06.2009 14:11:49 |
|
D1990 je napisal/a: | Vnešeni podatki so Ip Address,subnet mask,router,dns. Router je skonfiguriran kot router,vsak dan prek njega uspešno delujeta 2 laptopa in PS3. In ja povezujem se tako da se aktivira klicna povezava. Bi mogo to na telefonu tudi al kako?
Drugače pa glede nakupa novega routera je tak ne,prek tega siolovega mi laufa televizija,telefon,internet. |
Ce se povezujes preko klicne povezave, potem ti zato iPhone ne deluje ... ker je Siolova skatla skonfigurirana kot navaden modem...
Za iPhone NI PPPoE klienta...
In to, da ti preko tega laufa TV, IP telefonija ipd... sploh ni noben problem... Ta skatla tako ali tako ostane. Zrave pride prikljucen samo se en tapravi router (to, kar imas ti sedaj je samo modem, ki ma brezzicni vmesnik)... ki se povezuje kot PPPoE klient... vsi ostali pa se povezujejo preko tega routerja (TV in telefoni ostanejo na modemu)... Vsi racunalniki se potem pvoezujejo na router brez klicnega dostopa...
Druga varianta pa je, da to SiOLovo skatlo prekonfiguriras v router (ali pa to naredijo SiOLovi tehniki remote)... vendar ce ne obvladas tega, je bolje poklicati nekoga, ki to zna... in ti bo uredil... Se vedno pa je ta SiOLov modem bolj tako... zasilna resitev...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 30.06.2009 14:12:29 |
|
alenbec je napisal/a: | Če se povezuješ prek klicnega dostopa direkt iz PC-ja, potem ni skonfiguriran kot router. Če bi bil skonfiguriran kot router, bi router sam vzpostavil klicni dostop in tebi ne bi bilo treba nič narediti ko se povežeš z njim prek wirelessa.
EDIT:
Še to. iPhone nima PPoE klienta za klicni dostop. |
Si me prehitel... sem malo vec napisal, zato je dlje trajalo 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 30.06.2009 14:14:35 |
|
Aha,hvala vsem!Bom že zihtal,zdaj vsaj vem kaj je treba naredit. 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 30.06.2009 14:35:55 |
|
In sem že zrihtal,sploh ni bilo težko,tak da hvala še enkrat.O novem routeru bom pa še premislil. 
|
 |