Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
iPhone 3G OS 3.0 PERFORMANCE ?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Slovenska Bistrica
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 23.06.2009 15:21:24
iPhone 3G OS 3.0 PERFORMANCE ?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Napišite kako ste zadovoljni z OS 3.0 na iPhonu 3G.
Po forumih opažam, da večini OS 3.0 dela velike probleme .... sploh Jailbreakan.
Nekaj postov s forumov:

Lately it seems my iPhone 3G on jailbroken 3.0 firmware is pretty slow and laggy. Apps, App Store or Cydia apps run fine. But using official Apple applications seem to bug and lag a lot for me. Even going through the settings app feels sluggish. How has 3.0 been treating you, good, bad? Sound off in the comments with your experience.
------------------------------------------------------
Pretty slow and sucky, and battery life seems pretty bad. Cydia crashes when going to BigBoss repository comments and trying to add a comment and clicking on the comment section.
Slow as hell, and also noticed battery life getting shorter.
launches a bit slower, but it takes around 2/3 seconds to quit apps.
iphone 2g:
Original OS 3.0 the larger battery, better performance on safari,mail, settings… than 2.2
Jailbroken OS 3.0 consumes more battery, and increase the time to open settings, safari mail… With the same free apps (skype, facebook, and some games) the performance is slower.
I’ve got the same problem with big bosses repo crashing cydia and cydia is just really unstable. The wifi is a little worse but everything else seems just fine. O and whenever I double tap home to change the song I can’t change the volume all it says where the volume use To be is “dock connector”. I’m on a 1st gen iPod touch (jailbroken)

Moj ITA iPhone 3G OS 3.0 (Jailbreak s PwnageTool) je tudi nasplošno počasnejši od prejšnje naložene ver. 2.2
- orig. app iPhona (počasnejše od 2.2)
- Cydia (nonstop freeza)
- slabši signal WiFi
- slabša baterija
- ....

Imam pa narejen clean restore in "Set up as a new phone".

Zaenkrat 3.0 NI tisto, kar bi moralo biti. Upam, da bodo izdali hitro nek update.

NAPIŠITE, KAKO SE OBNAŠA VAŠ IPHONE 3G S 3.0 SW.

lp
simon
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 23.06.2009 15:28:29
Jaz sem imel cel vikend probleme, ker sem g 10x restoral in ni delalo kot bi moralo, kar naprej je zmrzoval (predvsem v Cydii).
Potem sem naredil restore in jailbreak, vzpostavil kot new phone (nisem restoral iz backupa) ter nisem nameščal skoraj nič programov iz Icy-a in Cydie, le najnujnejše. Od takrat dela brez problemov, aplikacije se odprejo veliko hitreje, tako da sem zadovoljen. Tudi moj telefon je iz Italije.

Je pa ena težava, ki je še nisem razjasnil. Sinhroniziral sem mail račune preko iTunesov, ampak mi gmail dela normalno, na T-2 pa ne dobim pošte, čeprav piše da preverja pošto, vendar je ne dobim, na Macu pa vse deluje normalno??? Preveril sem podatke, strežnike, klienete, gesla... vse je ok, res ne vem v čem je problem
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 23.06.2009 15:34:34
Exxon je napisal/a:
Jaz sem imel cel vikend probleme, ker sem g 10x restoral in ni delalo kot bi moralo, kar naprej je zmrzoval (predvsem v Cydii).
Potem sem naredil restore in jailbreak, vzpostavil kot new phone (nisem restoral iz backupa) ter nisem nameščal skoraj nič programov iz Icy-a in Cydie, le najnujnejše. Od takrat dela brez problemov, aplikacije se odprejo veliko hitreje, tako da sem zadovoljen. Tudi moj telefon je iz Italije.

Je pa ena težava, ki je še nisem razjasnil. Sinhroniziral sem mail račune preko iTunesov, ampak mi gmail dela normalno, na T-2 pa ne dobim pošte, čeprav piše da preverja pošto, vendar je ne dobim, na Macu pa vse deluje normalno??? Preveril sem podatke, strežnike, klienete, gesla... vse je ok, res ne vem v čem je problem

iPhone-e že restoram od 1.0.2 verzije (2G in 3G) tako da mi ni tuje.
VEDNO po restoru moraš izbrati "Set up as a new phone"
Na tujih forumih berem, da bi naj Icy (izbran pri Jailbreaku) delal probleme.

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 23.06.2009 16:04:12
Meni deluje 3G (kupljen v Italiji) na 3.0 z jailbrakeom tipitopi od prve minute uporabe. Deluje vse, občutek imam da še bolj odzivno v primerjavi z 2.2 (2.2.1 nisem imel). Naredim pa vedno restore in "set up as a new phone" kot omenjeno post višje.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 23.06.2009 16:56:03
js mam urejeno identicno kot urosbe, vendar se mi zdi malo pocasnejsi telefon.

tko kot ze na vrhu pise, clo settings so bolj lagy Sad

ampak ni taka razlika da bi blo motece, da ne bo kdo mislu.. ni pocasen, le obcutek je, da so prej stvari malce hitreje skocle.. bo treba 3gs nabavit Sad
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 23.06.2009 17:02:12
ALT je napisal/a:
js mam urejeno identicno kot urosbe, vendar se mi zdi malo pocasnejsi telefon.

tko kot ze na vrhu pise, clo settings so bolj lagy Sad

ampak ni taka razlika da bi blo motece, da ne bo kdo mislu.. ni pocasen, le obcutek je, da so prej stvari malce hitreje skocle.. bo treba 3gs nabavit Sad

Točno tako. Ni tako počasen vendar so nekatere stvari počasnejše kot na 2.2.
Vsi že nameščeni programi iPhona niso več tako poskočni kot so bili na 2.2 (odpiranje, zapiranje app, brskanje po menijih,...)

lp
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 23.06.2009 17:51:37
Poblemi z cyndio... 3 aplikacije me dnjimi tudi popravek za cindyjo ki se nikakor ne dajo posodobit in zato tudi večina osalih stvari z cyndie ne dela. Zaslediv sem da je potreben restore samo tega po mučni btki da mi je sploh hotel naložit ultrasn0w pred jutrišnim dnem nebom delav. Drugače pa kakršnihkoli opočasnitev na mojem 3G nisem opazil... Novosti pa so tud z izjemo MMS in Snemalnikom zvoka minimalne.
BTW nekje sem zaslediv nekaj da bi naj S 3.0 imel že v bazi numerično baterijo a pri meni je ne kaže ... kaj sem kaj zj... ??? Rolling Eyes
Drugač pa iphone sedaj dela normalno brez xsimov ipd. 3g Edge iTunes celo BT delajo kot je treba Confused
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 23.06.2009 18:05:37
Numericna baterija je po defaultu mogoca samo na iPhone 3GS.

Sicer pa tudi sam ugotavljam, da je moj telefon iPhone 3G rahlo manj odziven, da SB Settings deluje slabse (ne morem izklopiti Edga), da baterija traja manj (ceravno naj bi trajala vec!).
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 23.06.2009 18:34:52
Res pa je, da jaz nimam nobenih jajc od Cydie inštaliranih iz izjemo Flashlight pa slovenskih popravkov za številke. Vse ostale aplikacije so iz AppStore (cca 25 aplikacij).
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 23.06.2009 18:40:01
ma ko sm js napisu da je malo manj odziven, nism meu cist noc se gor nalozeno.
lahko pa da se mi to samo dozdeva, ampak vseeno bi reku da je zgubu kaksen % hitrosti..

numericno baterijo lahko vklopis v SBSettings.

vecja novost je tut pisanje smsov in ostalih stvari z lezeco tipkovnico, pa kopiranje, ki kr lepo dela, pa iskanje, pa se par stvari.. meni se kr dopade, samo da se znebim obcutka da je manj odzivn pa bo super Laughing
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 23.06.2009 19:04:37
3.0 (GM) sem uporabljal kak teden in pol do jailbreaka. Nanjo sem šel iz jailbreakanega 2.2.1 in se mi zdi odzivnost 3.0, kakor tudi stabilnost veliko boljša. Vsakič pa seveda shift-restoram in nastavim telefon na sveže. Opazil sem tudi, to kar so prav tako nekateri, da mi baterija na 3G zdrži precej dlje (z vklopljenim pushom, wifi-jem in location servici) kot prej. Se spomnim, da sem kar pogosto uporabljal SBSettingse, da sem hitro preklapljal med EDGE in 3G ravno zato, da bi prišel skozi ves dan.

Sedaj sem "pazljivo" jailbreakal. S kolikor se le da malim številom dodatnih procesov. SBSettingsi so mi postali neuporabni, še za SSHa sem si namestil Toggle, da ga izklopim, saj ga ne želim imeti v ozadju. In naložil popravek za vklop procentnega prikaza baterije, tako kot ima 3GS; na ta način se izognem namestitvi SBSettingsov Smile.

No, o bateriji na jailbreakanem telefonu težko rečem kaj, saj jailbreak ni dovolj dolgo na voljo, ampak zaenkrat zgleda identično kot pri nejailbreakanem 3.0.

Nedvomno pa opazim boljšo odzivnost pri odpiranju in zapiranju. Če gledam 3G S posnetke se mail, safari, calender, voice memos odpirajo samo mičkeno počasneje. Jasno, večji zamiki so nato pri rendriranju strani, ampak to več nima veze.

Ni mi najbolj jasno kako vas zapiranje zafrkava? Kolikor vem je ena od prednosti 3.0, da lahko dejansko prekinemo aplikacijo v zagonu. Če naložim neko aplikacijo in stisnem takoj home button, se le-ta zapre veliko veliko hitreje kot na 2.2.1 pri meni.

In potem je tu stabilnost aplikacij. Safari se mi do sedaj kljub vsem odprtim stranem, hkratnim poslušanjem glasbe in skopiranimi zadevami, ni sesul. Za 2.2 ne morem tega trditi. Enako je z zahtevnejšimi aplikacijami in 3D igrami. Če na 2.2.1 nisem restartal telefona po namestitvi se je nova igra skoraj zagotovo čez minuto ali dve zaprla sama od sebe. Na 3.0 sem dal sync vseh aplikacij in po namestitvi več kot 30 aplikacij naenkrat, se mi niti ena igra ni sama zaprla!

Možno je sicer trditi, da sem imel 2.2.1 sistem pretirano obremenjen, vendar bi v to upal nekoliko dvomiti. Podobno kot sedaj, sem tudi takrat pazil, kaj nameščam. Sploh iz cydie. Imel sem samo SBSettings, SSH, Cycorder in PDAnet. No, imel sem še MobileLog, vendar sem ga odstranil, ko sem ugotovil, da je kar požrešen, ko teče v ozadju.

Edino kar me pri 3.0 moti je zatik, ko s prstom potegnem na desno, da pridem na spotlight (ne vedno, je pa opazen). Res je tudi, da se Messages app včasih nalaga dlje (pač odvisno koliko sporočil in MMSov moral preloadat), preklop iz kamere, ko nekaj v živo slikam in uporabim za MMS je tudi počasen, a po svoje čisto razumljiv. Če pomislim kako je bil Camera app počasen že prej. Vendar se mi za to odkupi z veliko večjo hitrostjo fotografiranja. Settings pa se mi po občutku zdijo približno enako hitri.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 23.06.2009 19:24:39
na 2.2 se mi ni nikoli zgodilo da bi mi po minuti al dveh se kaka igra zaprla. vcasih se je takoj po zagonu, ce pa se ni je zmeri delala.

mi je pa ze uspelo sesut safari na 3.0 in to z samo eno stranjo odprto, pa se to ne neka komplicirana. wallpapere sm gledu, torej nekih 20 malih slikc je blo na vsaki strani, in ko sm prsu nekje na 20 stran se je sesu Laughing
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 23.06.2009 20:22:52
Sam se spomnim, da so svoj čas imele 3D igre (in tudi nekatere ne3D) celo pop-up opozorila, da je pred zagonom boljše telefon ugasniti in ga znova vklopiti. Nato pa pognati igro Smile.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 23.06.2009 21:01:26
eh nardis respring pa ti lih tko spuca ram.

sicer pa verjamem da so taka opozorila bla, ampak kot receno, men se na 2.2 ni nikol to zgodilo, pa sm meu vsega boga gor Very Happy

safari se mi je pa na frisni instalaciji sesul, tko da zame ni nc bolj stabiln, edina nestabilnost, ki sm jo opazu v 2.2 je bla v safariju pa tisto ko se aplikacije niso hotele zagnat.

pa sj sm kr zadovoljen s tem 3.0..
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 23.06.2009 21:03:48
Safari se meni na OS 3.0 nikoli ni sesul ne na 3G, ne na 3GS zdaj, pa imam večkrat po 5 tabov odprtih.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 23.06.2009 21:20:00
Tudi jaz sem se danes nekaj zajebaval s tem novim software-om, ampak zdaj končno vse deluje odlično, še boljše. Sam sem imel z redsn0wom precejšnje težave, predvsem okrog cydie, kar je verjetno povzročilo še ostale težave.

Čez nekaj časa sem obupal in šel lepo po "stari" poti z pwnage toolom. Zdaj vse deluje tip-top.

Me pa zanima ali se še komu zdi, da mu sedaj Iphone 3G deluje hitreje kot z 2.x?
Meni namreč dela zelo hitro, primerljivo s tistim videom od Appla za Iphone 3GS. Skratka hitreje kot prej, mogoče se mi le zdi, ker sem imel prej naloženih več aplikacij, zdaj pa je na sveže, vendar jih tudi takrat nisem imel pretirano...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 23.06.2009 21:39:32
Verjetno si imel prej več svinjarije iz Cydie (še kak winterboard povrh) pa se ti samo zdi da dela toliko hitreje.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 23.06.2009 23:24:04
ja se strinjam z alenbecom.. verjetno je cel kup nesnage kriv..

vrocipes, sj ne trdim da je zadeva bugy kot hudic.. ampak meni je uspelo to Laughing pac pou ure sm po enem pageu skaku pa je blo.. res da ni biu predvsem tekstovni page, tko da je blo kr neki prenosa na vsaki strani, ampak kompliciran tut ni biu.
res pa je da se mi je na 2.2 tudi dostikrat sesu safari. po moje ga zacne matrat ko dlje casa nalaga dosti podatkov in mu zmanjka prostega rama.
sicer pa to me ne moti, pac se zapre, ga kliknem in je takoj spet na tisti strani. taksno sesutje, ki me kosta 3 sekunde in en klik mi je komaj nevsecnost.

bil sem edino skepticen glede ultrasn0wa in njegove stabilnosti, vendar je ze 12 ur na telefonu in kot kaze deluje odlicno.

tko da bravo dev team. (sm prelen da bi se registriru na njihovem blogu in jim tam napisu, zato jim tukaj cestitam haha Laughing )
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 24.06.2009 00:45:22
Kot sem napisal zgoraj meni na 3.0 deluje hitreje, razen zapiranje aplikacij z home gumbom traja dlje. Ko stisnem home traja kake 3 sekunde da se zapre, ampak ni panike, sem pa opazil. Pa kadar dam respring ali pa preko Cydie namestim novo aplikacijo, ekran postane črn in traja malo dlje kot prej da spet pride na lock screen
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 24.06.2009 01:05:25
Exxon je napisal/a:
Pa kadar dam respring ali pa preko Cydie namestim novo aplikacijo, ekran postane črn in traja malo dlje kot prej da spet pride na lock screen

Ker si ravno omenil tale pojav črnega ekrana. Opaziš to tudi pri vklopu telefona? Jaz sem opazil, da mi na 3.0 ob vklopu proti koncu nalaganja za nekaj časa izgine kovinska jabolka in je zaslon črn. Nato pa se pojavi zaslon za odklep telefona.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani