Moja domena na mobile me hosting kako? | |||||||
Namreč domeno sem registriral pri domenarju, ki pa ne da upravljat z domeno namreč z izgovorom, da je to trenutno nemogoče. Kar se mi zdi mal čudno. Sedaj me pa zanima kako in kaj naj mu posredujem, da mi bo on preusmeru domeno.si na mobile.me direktorij za web hosting. |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Registrarju pa moraš sporočiti naslednje: pri WWW mora spremeniti CNAME na web.me.com . Če ga še nima ga bo pač ustvaril --> WWW CNAME web.me.com. Ko bo to narejeno bo vse ok dobro pa je da še za samo domeno naredi preusmeritev na www Mu bo vse jasno kar mu boš napisal če je sposoben registrar ![]() Kar se tiče administracije pa ga osebno popolnoma razumem ker je popolnoma res da Arnes ne omogoča nobenega vmesnika za administracijo domen poleg vsega pa zateguje registrarje do konca kolikor le lahko. lp |
|||||||
![]() |
|||||||
Če DNS hostinga še nimaš ti nikakor ne predlagam Free hostinga ker so ponavadi (vsaj tako mi pravijo stranke ki pridejo k meni iz podobnih rešitev) same težave. Kakorkoli če še nimaš DNS hostinga mi pošlji ZS. |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Koliko je to res ali ne ne vem in tudi ne bom trdil da je res vendar sem enkrat pred časom na netu bral da so imeli nekateri tudi težave ko so želeli oditi iz free DNS strežnikov oz. da se velikokrat povzročajo težave ker ob odhodu iz tovrstnih strežnikov na njih ne pobrišejo zapisi za te domene v praksi pa to pomeni da strani, maili, ftp potem preskakujejo iz enega na drugega med starim in novim strežnikom itd... kot pravim to sem samo prebral iz prve roke pa tega ne vem ker se jih nisem nikoli posluževal pač te zadeve (možnosti nastavljanja na DNS strežniku) so občutljiva zadeva da bi jih kar nekomu dal na free strežnik ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Prej sem mel page pri domenarju povezan na to domeno in je deloval pač pozneje po izteku BP gostovanja sem vzel MM account in se mi zdi bedast plačevat hosting če ga imam tu zato sem se odločil prenest domeno na ta hosting. A je postopek potem isti ali se tu spremeni? Aja oni Siel.si DNS pa nekaj štrajka al pa ne podpira safarija? |
|||||||
![]() |
|||||||
Domene v nobene primeru nimaš pri njih lahko pa nastaviš da ti www.domena.com kaže na njihove strežnike / na prostor ki je tvoj... da vse to deluje moraš zato pr njih nastavit oz. ustvarit zapis. Da pa ti ustvariš CNAME zapis pa to domeno potrebuješ imeti na nekem DNS strežniku kar ti omogoča vnašanje tovrstnih zapisov. Če nimaš DNS strežnika potem ti ne bo delovalo nič ker ne moreš za WWW nastavit CNAME zapisov. Torej če si imel pri domenarju gostovanje še ne pomeni da ti sedaj omogoča tudi DNS hosting. Povprašaj ga.... |
|||||||
![]() |
|||||||
Meni dela v Safariju ![]() ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Hvala na izčrpnem odgovoru. Vendar men nekaj očitno tu ni jasno. Če sem jst registriru svojo domeno in bi jo rad preusmeru, na drug naslov ali nimam te pravice. Jst ne iščem DNS gostovanja pri domenarju. Jst bi rad uporabil to kar že plačujem. To da DNS je moram nastavit to mi je jasno. A kako pa naj nastavim v domenskem CP če nimam dostopa kam naj gre, ker sedaj ko vpišem naslov domene v brskalnik mi napiše da je acc suspended. Domenski lastnik sem pravno formalno jaz, samo mi je onemogočen dostop do nastavitev strežnikov oz usmeritve kam naj gleda. Kar mi ne gre v račun. Tole enostavno moram rešit. |
|||||||
![]() |
|||||||
Men se ne dovoli registrirat onega aktivacijskega maila mi ne pošlje. |
|||||||
![]() |
|||||||
Add Personal Domain Before your iWeb site can be viewed at your personal domain, you must complete the following steps: Go to your registrar's website. Define web.me.com as the "www" CNAME (alias) for your domain. If you need help creating a CNAME, contact your registrar. Return to this page and click Done. Your registrar can take up to 48 hours to update your domain. |
|||||||
![]() |
|||||||
Ker res nevem kak in kam začet kaj naj napišem domenarju naj spremeni in kako naj povežem dns z web.me.com. skratka od začetka do konca. |
|||||||
![]() |
|||||||
Da to je tisto ki sem ti razlagal prej WWW CNAME web.me.com Če sem jst registriru svojo domeno in bi jo rad preusmeru Ne narobe... če ti kupiš domeno še ne pomeni da lahko urejaš karkoli (DNS zone)... da lahko urejaš te nastavitve pri domeni kot npr. Cname, A record MX in podobno moraš imeti DNS gostovanje oz. imeti v uporabi DNS strežnik! Ko domeno kupiš ji registrar nastavi DNS strežnike da je domena nekje na netu sploh vidna. Ko je domena uspešno vpisana na DNS strežnike šele potem lahko efektivno karkoli urejaš (DNS zone). Imaš dve opciji oz. tri opcije: 1. povprašaš domenarja če ti lahko aktivira domeno na njihovih strežnikih (omogči samo DNS gostovanje) in pri WWW spremeni CNAME na web.me.com 2. se odločiš za brezplačni DNS strežnik --> domanarju sporočiš katere DNS strežnike mora vpisati pri domeni in potem ko je domena uspešno prenešena na novi DNS strežnik na tem strežniku vneseš zgornji zapis. 3. mi pišeš pod ZS ti povem kaj narediš in imaš jutri aktivo stran na MobileME ![]() Kot že prej rečeno MobileMe je samo servis ki ti omogoča da se ti prikaže stran na njihovih strežnikih vse si nastaviš preko svojega vmesnika. Vse ostalo do tega koraka pa moraš narediti sam oz. na DNS strežniku / hostingu. |
|||||||
![]() |
|||||||
http://www.domenar.si/faq.php
Kaj je upravljanje z domenami? Sistem za upravljanje z domenami Vam omogoča, da lahko upravljate s svojimi domenami brez omejitev. Spreminjate lahko kontaktne osebe, administratorja, plačnika, dodajate lahko nove pod-uporabnike za Vaše domene, spreminjate in dodajate lahko DNS zapise za domene. Dostop do sistema za upravljanje z domenami imate 24 ur na dan, vse dni v letu. Zapisi za domeno se obnovijo v roku 24 - 48 ur od potrditve spremembe. Najprej povprasaj pri svojem registrarju ... |
|||||||
![]() |
|||||||
Sem vendar to glih ne drži kar piše on lahko spreminja ti pa ne |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |