Jabuk
Metal & Gaming
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 05.10.2015 20:45:14
Metal & Gaming
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Torej, El Capitano je tu, Metal tudi, nikjer pa še nisem zasledil, da bi izšel kak špil z Metal podporo ali pa da bi kakemu obstoječemu dodali podporo... Kar neka tišina povsod. Za Unity je potrjen Metal support na roadmapu, Blizzard bojda tudi pridno dela, kaj pa ostali?
Pa programi? Adobe, Autodesk?
Pismo nikjer ne najdem kakih konkretnih informacij, ali pa kak ETA, kdaj lahko pričakujemo update na Metal... Crying or Very sad

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 05.10.2015 21:17:48
Re: Metal & Gaming
Nummy je napisal/a:
Torej, El Capitano je tu, Metal tudi, nikjer pa še nisem zasledil, da bi izšel kak špil z Metal podporo ali pa da bi kakemu obstoječemu dodali podporo... Kar neka tišina povsod. Za Unity je potrjen Metal support na roadmapu, Blizzard bojda tudi pridno dela, kaj pa ostali?
Pa programi? Adobe, Autodesk?
Pismo nikjer ne najdem kakih konkretnih informacij, ali pa kak ETA, kdaj lahko pričakujemo update na Metal... Crying or Very sad

Adobe rabi eno leto da kaj spremeni pri ta glavnih programih (AI, PSD, INDD, ...).
Za moje pojme so ravno poštimal vse felerje, ki so zezal na Mavericsu. Very Happy

Itak so pa zdaj naredl totalno zmedo na mobilnih Appih. Dans sem eno uro gledal, kaj so dali vse ven. Ni logike, edin če probajo na mobilnih platformah narest za vsako orodje svoj app in bi potem vsi ti Appi znal obdelovat enoten tip fila. Stara ideja, ki ni nikoli zaživela. Če pa ne gredo v to smer, potem pa mi ni nič več jasno.

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 05.10.2015 22:07:13
http://www.macrumors.com/2015/10/05/adobe-backpedals-metal-after-effects/

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 05.10.2015 22:23:02
Se pravi, drug let, takle cajt bodo dalven neke totalno buggy verzije teh programov, ki jih bo možno resno uporabljat čez dve leti. Adobe klasika.

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 06.10.2015 17:32:01
No zdej sem pa razočaran... Sad

Sam koliko vem, je tale El Capitano tazadnji OS X, ki bo direktno podpiral openGL oz. bo tako dostopen, kot je sedaj, zato Apple tudi ni nadgrajeval na več kot 4.1, ker je sedaj Metal in bodo morale pač developerji preiti na Metal in nadgraditi vse Aplikacije.

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 06.10.2015 17:41:40
Imam tak čuden občutek, da smo na začetku obdobja, ko bodo po vsej sili forsirali mobilne platforme kon novo obliko produkcijskih orodij. Torej tablice ne bodo več le za konzumiranje vsebin, pač pa vsaj orodja za sproščanje kreativnosti. Če ne že resna produkcijska sredstva.

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 06.10.2015 18:02:10
Sem ravnokar prebral tole.
http://www.barrons.com/articles/BL-TB-49438

Kot potrditev tega, kar sem prej napisal. Nov Surface je hud udarec za PC sfero. Dellu in HP preostane samo delat tablice za 300$. Ostalo pokasirata MS in Apple.

Sicer mal huda izjava, sam ni daleč od resnice.

Edit: pa MS display dock, ki spremeni telefon v Desktop mlinček.
http://www.theverge.com/2015/10/6/9453577/microsoft-display-dock-announced-price-release-date-continuum

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 07.10.2015 08:15:25
macata je napisal/a:
Edit: pa MS display dock, ki spremeni telefon v Desktop mlinček.
http://www.theverge.com/2015/10/6/9453577/microsoft-display-dock-announced-price-release-date-continuum

Tako si jaz zamišljam prihodnost. Like

Sicer je to šele začetek oz. v povojih, a upam, da bodo kmalu velike škatle na namizjih popolnoma izginile.

Imel boš neko napravo (telefon, tablica, karkoli mobilnega) in le tega boš lahko priklopil na (velik) zunanji ekran, priklopil pravo tipkovnico in miško in voila!

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 07.10.2015 08:47:36
Problem je to, kot je rekel Cook, da se hoče naredit hladilnik in toaster v enem. Ta zadeva je slabša od namiznih PCjev za resno delo (igre in vse ostalo kar potrebuje moč, večji zaslon, hitrost ali pa več zaslonov) in je slabša od ostalih tablic (samo iPada realno) za ostalo delo. Jaz bi rekel, da je to bolj naslednjik prenosnika, kot hibrid tablice/PCja. Da bo vse skupaj lahko funkcioniralo kot dober hibrid, bo potrebno še kar nekaj razvoja. Tablica bo morala biti funkcionalna za priklop na več zaslonov (resno delo), na velik zaslon (gledanje filmov, igranje iger), funkcionirat kot mali PC (laptop) in funkcionirat kot tablica. Za resno delo in igrice bo treba procesor in grafiko prenest v oblak, kjer se bo zadeva procesirala, prenos preko odzivne in hitre linije na tablico, ki bo prikazovala zadevo na željenem zaslonu.
More pa Apple bit konkretno pazljiv, ker tablice več nimajo dosti prednosti pred takimi hibrid napravami in ko bo enkrat funkcionalnost hibridov enaka funkcionalnosti tablice so tablice pečene, ker bo hibrid ponujal vse in še več.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 07.10.2015 09:00:29
Pomoje gre tud Apple v to smer.

Za nek poslovni segment uporabe, je že dovolj telefon priklopljen na ekran, tipkovnico in miš z Office paketom. Fili so pa v oblaku. Večina strank, s katerimi delam, ne rabi več kot to.

Sicer pa težko "pametujem" o PC/Win napravah, ker nimam nobenih izkušenj s tem. Ideja mi je pa že skoz zanimiva.

Pa nazaj k temi.
Moj point je, da se bodo vse bolj razvijale mobilne naprave, ki bodo rabile hitrost. Zato bo Metal na mobilnih napravah bolj nujen kot na desktopu.

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 07.10.2015 13:19:38
Desktop bo izginil v klasični obliki. Le vprašanje časa. Tako kot so izginili monokromatski monitorji itn.

Trenutno smo v fazi, ko se počasi vsepovsod poslavljajo katodniki. Če ne prej, pa takrat ko crkne in se ljudem ne da več plačat za popravilo CRT televizorjev, ekranov itn.

Tudi mi imamo doma en okoli 40 kilogramski 10 let stari Gorenje CRT TV. Zaenkrat še deluje ... Smile

Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani