Pa programi? Adobe, Autodesk?
Pismo nikjer ne najdem kakih konkretnih informacij, ali pa kak ETA, kdaj lahko pričakujemo update na Metal...

Metal & Gaming | |||||
Pa programi? Adobe, Autodesk? Pismo nikjer ne najdem kakih konkretnih informacij, ali pa kak ETA, kdaj lahko pričakujemo update na Metal... ![]() _________________ MacBook Pro M1 Max 64GB, 2TB 14.5 iPhone 15 Pro Max 256GB 17.5 iPad Pro gen3 256GB 17.4.1 |
|||||
![]() |
|||||
Adobe rabi eno leto da kaj spremeni pri ta glavnih programih (AI, PSD, INDD, ...). Za moje pojme so ravno poštimal vse felerje, ki so zezal na Mavericsu. ![]() Itak so pa zdaj naredl totalno zmedo na mobilnih Appih. Dans sem eno uro gledal, kaj so dali vse ven. Ni logike, edin če probajo na mobilnih platformah narest za vsako orodje svoj app in bi potem vsi ti Appi znal obdelovat enoten tip fila. Stara ideja, ki ni nikoli zaživela. Če pa ne gredo v to smer, potem pa mi ni nič več jasno. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
_________________ Sent from my iPod shuffle |
|||||
![]() |
|||||
_________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
![]() Sam koliko vem, je tale El Capitano tazadnji OS X, ki bo direktno podpiral openGL oz. bo tako dostopen, kot je sedaj, zato Apple tudi ni nadgrajeval na več kot 4.1, ker je sedaj Metal in bodo morale pač developerji preiti na Metal in nadgraditi vse Aplikacije. _________________ MacBook Pro M1 Max 64GB, 2TB 14.5 iPhone 15 Pro Max 256GB 17.5 iPad Pro gen3 256GB 17.4.1 |
|||||
![]() |
|||||
_________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
http://www.barrons.com/articles/BL-TB-49438 Kot potrditev tega, kar sem prej napisal. Nov Surface je hud udarec za PC sfero. Dellu in HP preostane samo delat tablice za 300$. Ostalo pokasirata MS in Apple. Sicer mal huda izjava, sam ni daleč od resnice. Edit: pa MS display dock, ki spremeni telefon v Desktop mlinček. http://www.theverge.com/2015/10/6/9453577/microsoft-display-dock-announced-price-release-date-continuum _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
Tako si jaz zamišljam prihodnost. ![]() Sicer je to šele začetek oz. v povojih, a upam, da bodo kmalu velike škatle na namizjih popolnoma izginile. Imel boš neko napravo (telefon, tablica, karkoli mobilnega) in le tega boš lahko priklopil na (velik) zunanji ekran, priklopil pravo tipkovnico in miško in voila! |
|||||
![]() |
|||||
More pa Apple bit konkretno pazljiv, ker tablice več nimajo dosti prednosti pred takimi hibrid napravami in ko bo enkrat funkcionalnost hibridov enaka funkcionalnosti tablice so tablice pečene, ker bo hibrid ponujal vse in še več. |
|||||
![]() |
|||||
Za nek poslovni segment uporabe, je že dovolj telefon priklopljen na ekran, tipkovnico in miš z Office paketom. Fili so pa v oblaku. Večina strank, s katerimi delam, ne rabi več kot to. Sicer pa težko "pametujem" o PC/Win napravah, ker nimam nobenih izkušenj s tem. Ideja mi je pa že skoz zanimiva. Pa nazaj k temi. Moj point je, da se bodo vse bolj razvijale mobilne naprave, ki bodo rabile hitrost. Zato bo Metal na mobilnih napravah bolj nujen kot na desktopu. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
Trenutno smo v fazi, ko se počasi vsepovsod poslavljajo katodniki. Če ne prej, pa takrat ko crkne in se ljudem ne da več plačat za popravilo CRT televizorjev, ekranov itn. Tudi mi imamo doma en okoli 40 kilogramski 10 let stari Gorenje CRT TV. Zaenkrat še deluje ... ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |