Jabuk
Že 3. turbo sim in spet ne najde omrežja
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 24.05.2009 11:54:16
Že 3. turbo sim in spet ne najde omrežja
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam iphone iz UK, ver. 2.2.1, mf 2.30.03. Ker ga še ni možno odkleniti, sem kupil turbo SIM za 35€.

Uporabljam tušmobil, ko sem vstavil turbosim mi je omrežje našel in sem telefon uporabljal normalno. Ko sem bil na lokaciji brez omrežja nekaj minut, se mi ni hotel več prijaviti na omrežje - no network detected.

Šel sem zamenjat turbo sim in mi na omrežje tušmobila spet dela, vendar se je ista zgodba ponovila še 2x. Se pravi, zamenjal sem že 3 turbosime (k sreči mi je zamenjal zastonj pod reklamacijo). Včeraj sem spet ostal brez omrežja in posledično se mi telefon spet ne prijavi na omrežje. Poskusil sem s Flight mode, reset, itd...

Mi lahko pomagate, kaj še lahko storim.
LP
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 24.05.2009 15:05:52
Re: Že 3. turbo sim in spet ne najde omrežja
Lepo po vrsti in počasi:

1. TurboSIM firme Bladox.cz ali katerega drugega?
2. Če je odgovor pod 1 TurboSIM Bladox.cz, si izvedel ustrezno proceduro s programskimi dodatki, ali kako drugače?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 24.05.2009 15:49:00
V tem sem dokaj nov in če povem po pravici ne vem, kakšno kartico sem vstavil. Ločim predvsem 2 tipa - ena ima čipek na sredini, ena pa bolj na desni strani. Kupil sem tako, ki ima čip na sredini.

Programskih dodatkov nisem uporabljal, saj mi je kartica takoj zaznala omrežje. Vendar, kot sem opisal po nekaj minutah slabega oziroma brez omrežja vrže ven in se ne registrera - prijavi nazaj, četudi se seveda premaknem na drugo mesto s dovolj signala.

Lahko poizkusim s katerim programom?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 24.05.2009 16:12:57
Ko mi boš odgovoril na zgornje prvo vprašanje, gremo naprej. Do takrat ne moremo.

Programske dodatke pa narobe razumeš - ugotovi, če imaš notri TurboSIM kartico (ne pa kak Xsim, rebelsim ipd), pa lahko nadaljujemo.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 24.05.2009 16:57:34
Kako bi lahko izvedel katerega tipa je? (na sami kartici ni nobene oznake) Verjetno je najbolje, da se zopet oglasim v trgovino in pač vprašam kateri tip kartice je.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 24.05.2009 18:48:51
symy7 je napisal/a:
Kako bi lahko izvedel katerega tipa je? (na sami kartici ni nobene oznake) Verjetno je najbolje, da se zopet oglasim v trgovino in pač vprašam kateri tip kartice je.

Najbolje. In tudi, za katere nacije telefone deluje.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 24.05.2009 19:12:14
Pogruntal sem naslednje:
Telefon mi sedaj z isto turbo sim dela - navadno sim kartico sem vstavil v drug telefon, prižgal, nato pa sem jo prestavil nazaj v iphone skupaj s turbo sim. Ko sem ga prižgal, omrežje takoj najde.

Ni logično, vendar mi omrežje sedaj najde. Verjetno bom moral to storiti še kdaj, dokler ne bo softwerskega odklepa.

Če ima še kdo podobne probleme, naj poskusi tako kot sem napisal. Če pa ima kdo lažjo rešitev ali vsaj logično razlago, naj sporoči!!!

Lp
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 24.05.2009 22:16:18
poznam to foro. Dokler ne boš drugače rešil daj sim v en drug telefon in prestavi na njemu omrežje na automatic. Ko boš dal tak sim v ipohne ti bo omrežje spet zaznalo. Takrat ga takoj fiksiraj na tvojega providerja in ne pustiti na automatic.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani