Piratska stranka
|
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 14.05.2009 20:55:01 Piratska stranka |
|
Ustanavlja se Piratska stranka
http://24ur.com/novice/it/pirati-zdruzeni-v-stranki.html
V prispevku se omenja tržni inšpektor, globa za fizično osebo od 300 EUR gor ...
Pri nas še nisem zasledil, da bi kako fizično osebo že oglobili, oz. zanima me kako nadzirajo piratstvo pri nas a je to od ponudnikov interneta odvisno? Ima kateri ponudnik interneta (SiOL, T-2, Amis, ...) že kakšno strategijo proti piratstvu?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 14.05.2009 21:03:38 |
|
Em...kolikor je meni znano so v Sloveniji ze oglobili nekaj fizicnih oseb. Mogoce je bil komu poznan Tartaruss...za tega se je kar veliko pisalo, da so ga dobili. Drugace pa bi naj bili pri nas, mi kot fizicne osebe, kar dobro zasciteni s strani ponudnikov.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 15.05.2009 09:04:09 |
|
A ne dovoljuje zakon ponudnikom shranjevanje "logov" tvoje internetne aktivnosti samo par dni mislim, da celo 2? Kar je pa več bi pa naj bilo kršenje zasebnosti. Tako, da te dejansko morejo prav čakat pri ponudniku, da boš kaj sčaral skupaj iz neta. Drugo pa je če te dobijo fizično. Poznam primer, so zaplenili vse kar je bilo računalniškega pa nekaj kazni tudi dobila fizična oseba. Res pa, da se je šlo za preprodajo divx-ov. 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 15.05.2009 11:39:11 |
|
Dve leti morajo ponudniki storitev hraniti prometne podatke.
Vse v imenu nase varnosti.
|
 |
Jablanator
Kraj: Malo tu, malo tam |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 15.05.2009 13:54:36 |
|
scorpz je napisal/a: | A ne dovoljuje zakon ponudnikom shranjevanje "logov" tvoje internetne aktivnosti samo par dni mislim, da celo 2? Kar je pa več bi pa naj bilo kršenje zasebnosti. |
Skoraj ja.  Zakon ne dovoljuje, ampak zapoveduje da mora biti ves tvoj promet (vkljucno z maili kam od koga in komu ter datumom) shranjem 2 leti. Drugace pa so ISP-ji te stvari shranjevali ze prej, res pa da nihce vec kot par mesecev. Konec koncev ce nic drugega zaradi obracuna... za zraven pa tudi zaradi sranja, ki ga delajo uporabniki in ko dobis nalog s policije, pac moras sproducirati ustrezne podatke... pa ce je to po tvoje krsenje zasebnosti ali pa ne.
In ja ti nalogi prihajajo skoraj na dnevni bazi, in ne to shranjevanje teh podatkov ni krsenje zasebnosti 
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 17.05.2009 08:39:32 |
|
scorpz je napisal/a: | A ne dovoljuje zakon ponudnikom shranjevanje "logov" tvoje internetne aktivnosti samo par dni mislim, da celo 2? Kar je pa več bi pa naj bilo kršenje zasebnosti. Tako, da te dejansko morejo prav čakat pri ponudniku, da boš kaj sčaral skupaj iz neta. Drugo pa je če te dobijo fizično. Poznam primer, so zaplenili vse kar je bilo računalniškega pa nekaj kazni tudi dobila fizična oseba. Res pa, da se je šlo za preprodajo divx-ov.  |
Naj kot zanimivost povem da se mi je cca 6 mesecev nazaj zgodilo (pri Siolu) da ko sem preveril email dobil stare emaile stare več kot 1 leto... Vse emaile zbrišem vsak mesec iz serverja in ni variante da bi ostali. Tako da očitno marsikaj shranjujejo... Zgodilo se je to že tudi mojemu kolegu...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 17.05.2009 08:42:09 |
|
A niso sloncka od suprnove dobil. Zasegel compe in mu jih cez pol leta nazaj vrnil 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 17.05.2009 22:58:02 |
|
BigZZ je napisal/a: | A niso sloncka od suprnove dobil. Zasegel compe in mu jih cez pol leta nazaj vrnil  |
Jop.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Velika Nedelja |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 18.05.2009 08:21:37 |
|
Kako je s fizičnimi osebami ne vem, mislim, da sistema izključevanja internetne povezave (kot v Franciji) še nimamo.
Vem pa, da inšpekcija po podjetjih hodi. Lansko leto je bilo v nekem časopisu, da so tudi oglobili tiste, ki so imeli črne kopije.
|
 |