MacBook po vklopu
|
Stevie Jabuk
Kraj: Kranj |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 31.08.2008 17:42:57 MacBook po vklopu |
|
Pozdravljeni,
ko zazenem racunalnik se pokaze indikator za nalaganje in potem, ko naj bi se pojavilo prijavno okno se pokaze crn zaslon in racunalnik se ugasne. Probal se repair disk permissions in repair disk pa dobim error, da ni mogoce. Kaksna ideja? Ne bi rad formatiral in izgubil vse podatke.
|
 |
Jablanator
Kraj: Domžale |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 31.08.2008 18:48:05 |
|
Safe mode si probal?
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 31.08.2008 19:08:07 |
|
Ja sem probal. Problem se pokaze pri repair oz. verify disk, ko med pregledom cataloga vrze error: exited by signal 8. Sm gledu po netu pa nikjer nobenga pametnega odgovora. Najbols bo da nardim archive and install. Kje dobis pol ta arhiv? Obicajno sem delal clan install.
PS: imam Leoparda upgrade (in tudi namescenega Leoparda). Bo kaj tezav, ce najprej z tigrom naredim arhive and install, shranim podatke na nek zacasen disk. oz medij in nato clean install Leoparda. To bom naredil jutri v kolkor ne bom dobil nobenega dobrega nasveta.
|
 |
Jablanator
Kraj: Domžale |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 31.08.2008 22:14:49 |
|
Ne vem ali gre s Tigrom Archive and install preko Leoparda. Drugače pa ti po Archive and install naredi sam clean install sistema in stari sistem prestavi v drugo preimenovano mapo. Aplikacije in user profil ostanejo kjer so bili. Probaj, ce lahko z upgrade DVDjem naredis clean install, drugace pa s Tigrom.
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 01.09.2008 07:52:31 |
|
wehi je napisal/a: | Ja sem probal. Problem se pokaze pri repair oz. verify disk, ko med pregledom cataloga vrze error: exited by signal 8. Sm gledu po netu pa nikjer nobenga pametnega odgovora.
|
Sam tut če boš na novo naložil sistem ti bo ta napaka ostala. Glede na to, da ti sistem ne popravi te napake je lahko kaj narobe z diskom.
Kaj pa če na servisu vprašaš za to napako?
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 01.09.2008 14:34:03 |
|
Nekako mi je uspel pridt v OS X in sem sedaj podatke shranil na nek drug racunalnik. Na novo sem installiral Tigra in naredil nov clan install Leoparda. Stvar je sedaj uredu tudi, ko dam verify disk se error ne pokaze vec. Mogoca tezava je bila tudi s tem povezano tresenje slike? Kaksen dan bom pocakal in videl kaksna je situacija.
PS: se sedaj mi ni jasno kako z instalacijskim dvdjem nisem moral popraviti diska  sedaj pa je stvar uredu.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 20.04.2009 21:23:12 |
|
Danes se mi je stvar ponovno pojavila  Nekajkrat sem poiskusil z ponovnim zagonom, reset PRAM, NVRAM, SMC, safe mode... Nikakrsnega uspeha. Ko sem popoldan prisel domov se je stvar normalno prizgala... Nalozil sem security update in od takrat sem pricakoval to stvar.
PS: naj omenil da sem MB preveril z techtool delux (nikakrsnih problemov) in z apple testiranje pred zagonom (nikakrsnih problemov).
Se vedno upam, da bom nekega dne odkril, cemu te tezave na vsake toliko casa.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 13.05.2009 15:56:22 |
|
Naj povem, da sem stvar dal popraviti. Vzrok naj bi bila okvara maticne. Prejsnji teden sem stvar dobil nazaj jo placal, ker ni bila vec v garanciji (stroski menjave so bili 470evrov) . Danes zopet isto. Ocitno okvara sploh ni bila na maticni ampak je nekaj drugega. Kaj predlagate poleg tega, da naj nesem nazaj na servis? Je moc kako dobiti nazaj denar, ki sem ga placal zato kar sploh ni bilo v okvari? Ostal sem brez besed 
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana) |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 14.05.2009 12:43:25 |
|
RAM-e maš original al si jih potem nadgradil? Lohk tudi da je problem na disku, glede na to, da je plata nova... In ja, nesi nazaj na servis. Če so oni popravljali in pri tem kaj zajebali, pa še plačal si, naj ti zadevo poštimajo.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 14.05.2009 15:10:05 |
|
Vgrajena sta original RAMa 2x1GB. Disk vrjetno ni. Ko vstavim noter install DVD se stvar pojavi tudi v instalaciji in nima disk nobene veze. RAMa sem sam preiskusil vsakega posebej in je bilo se vedno isto. Slutim, da bi lahko bila okvara zaslona ampak ne vem cemu bi po zagonu se vedno svetila lucka za sleep mode? Danes sem ga ponovno odnesel na servis in me bodo jutri obvestili.
|
 |