Jabuk
Inštalacija 10.5 pokvarjena CD enota
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 01.05.2009 23:28:05
Inštalacija 10.5 pokvarjena CD enota
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Mam iMac s pokvarjeno CD enoto. Rad bi na sveče namestil 10.5 sistem pa me zanima a je kaka varjanta da naredim inštalacijo iz drugega računalnika na imac. Recimo kaka povezava z firewire al karkoli?

Lp
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 02.05.2009 01:33:58
Sicer nisem ziher, ce tole dela tudi za instalacijo, lahko probas. Rabil bos se enega Maca.

Najprej ju povezes s firewire kablom. Nato bootas iMaca v "Target disk mode", vsaj zdi se mi da se tako rece. Nato vstavi CD v drug mac in rebootaj za instalacijo. Pri izbiri diskov bi se ti moral prikazati tudi disk od iMaca. Nato lahko poskusis instalirati nanj.

Tu kot problem vidim, da bojo gor instalirani driverji za drugega maca, ne vem ce OS X vsebuje driverje za vse masine, ali jih instalira po potrebi.

Ima pa Air moznost sharanja CD pogona preko omrezja, ne vem ce je moznost az to tudi na drugih macih, morda se da shackat.
Jablanator

Jablanator

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 02.05.2009 10:02:52
Jaz sem si na iMaca instaliral iWork '09 preko MacBook Pro-ja preko WiFi. Na MacBook Pro sem označil DVD > Get Info > obkljukal Shared Folder. Na iMacu poiskal to mapo na MacBooku in zagnal instalacijo. Simpl ko pasulj.

Sicer pa lahko zaženeš instalacijo tudi preko PC, če je le v mreži.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani