maci se mi ne povezejo na internet | |||||
Imam Siol optiko, Time Capsule, 2 maca (MacBook in MacBook Pro), iPhone in enega PC-ja. Od danes se mi oba maca noceta povezat na internet. Na iPhonu in PC-ju internet dela normalno. Ker sem najprej sumil Time Capsule, sem vse skupaj povezal preko enega starega switcha in je isto. Maci se nikakor ne povezejo. V nastavitvah je vse OK, IP-ji so v redu, probal sem z izklopljenim in vklopljenin DHCP-jem, izklopil IPV6. Drugace mi interno mreza deluje OK, torej racunalniki se med sabo vidijo, VNC mi dela, Time Machine backup tudi, tudi Siolov Prospero vse vidi in pravilno dodeli IP-je. Aja, ce maca restartam v Bootcampu internet dela. Najbolj cudno pa je, da dela tudi v Parallelsih!!!!???? Kaj bi tukaj bilo lahko narobe? Saj vem, da virusi na Macu niso pogosti, ampak a je mozno, da je virus? |
|||||
![]() |
|||||
V System Preferences/Network sem vpisal Siolove DNS-je (192.189.160.13 in 193.189.160.23). Do sedaj jih nisem imel vpisanih (bil je vpisan samo router, 192.168.1.1). Ne vem, očitno so danes nekaj spremenili konfiguracijo. Slišal sem, da so danes precviklnili nek kabel v Avstriji in da je zaradi tega mrknil T-2. Ali je možno, da ima to kakšno zvezo s tem? |
|||||
![]() |
|||||
je še kakšna druga rešitev? |
|||||
![]() |
|||||
mal dela, mal ne dela; nič nisem spreminjala nastavitev, odpira pa samo določene strani - valjda jabuk, ajpes, bančno stran, finance.... vrsto drugih pa ne, al pa melje in melje.... se je unmu gor zmešal, al pa so motnje na vezah |
|||||
![]() |
|||||
preveri DNSje če so pravilni vpisani! lp Avi |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |