Vrednost rabljenega PowerMac/a | |||||
Ker zaenkrat nimam denarja za novi Mac, me zanima koliko se splača kupiti stari rabljeni Mac. Naj še omenim da nisem profesionalen uporabnik, ampak se še učim v aplikacijah kot so ADOBE Suite, MAXON CINEMA 4D. Trenutno imam v probi 4 leta star (res zelo malo rabljen) Power Mac G5. Konfiguracije: Mac OS Panther 10.3.9 / 2.0GHz DP 512MB / 160BG / SuperDrive/NVidia FX5200-U64-bitPCI-X(1x133,2x100MHz)/ Zanima me naslednje: 1.Koliko je danes vreden takšen računalnik, 2.Se ga da nadgraditi in koliko, 3. Se glede na končne stroške bolj splača kupiti novi Imac 24" Hvala vam za vašo pomoč! |
|||||
![]() |
|||||
nadgradil ga seveda boš lahko, ram in disk brez problema (oboje relativno poceni), grafična se tudi da nadgraditi... pa seveda 10.5 OS. zdej, ne vem kakšne omejitve ima G5 procesor proti Intelo procesorjem... lahko pa, da bodo kdaj v prihodnosti določeni programi oz. OSji delali samo z inteli... |
|||||
![]() |
|||||
Ker sem še zelo nov na Mac področju, bi si želel tudi kakšno mnenje ali se tak nakup izplača in bolj podrobno kaj dobim za ta denar. Bi mi to zadostovalo za 4-5 let ali je bolje upreti oči v kakšen nov Imac 24". Pa tudi, če ga nadgradim, a se s tem lahko približam novemu Imacu. Hvala. |
|||||
![]() |
|||||
lp, m |
|||||
![]() |
|||||
LP |
|||||
![]() |
|||||
ma, cez 4-5 let bo tudi sedanji imac zastarel... moje mnenje... ce ze imas kvaliteten monitor, in dobis powermaca za ugodno ceno (kaksna je ugodna bos moral ugotoviti sam, koliko pac zelis zapraviti) in te ne moti, da ni intel based procesor, ga vzemi... za zacetno spoznavanje bo ok, in ce bos cez leto hotel kaj vec, bos pac to prodal in kupil vec... nadgradis ram na 4gb, glede HDD pa itak ni ovir... ce imas pa denar in si brez monitorja, potem pa mogoce imac niti ni tako slaba izbira tudi glede cene, se posebno ce se kje da dobiti kak popust... |
|||||
![]() |
|||||
Vredno je še premisliti o Mac miniju. Za male pare lahko nadgradiš RAM (na 4 GB, efektivno bo delovalo 3-3,5 GB), ter notranji trdi disk zamenjaš večji s 7200 obratov na minuto. Soliden kompič, sploh pa bo C2D (da, tudi osnovni 1,83 GHz) hitrejši od G5-ke. |
|||||
![]() |
|||||
Ne vem če se splača dat 600Eur in več samo za to da je mac. Ali dobim za to še kej, kar mi PC za to ceno ne nudi? Rad bi preklopil na mac "and never go back", ker resnično rabim nekaj bolj novega in stabilnega kot moj trenutni PC. Kot sem že omenil, sem resen uporabnik Adobe programov, rad bi pa še dozorev v Cinema 4D. |
|||||
![]() |
|||||
Ko enkrat kupiš, veš da je vredno toliko denarja in da niso te cene samo ena Appleova"potegavščina". ![]() |
|||||
![]() |
|||||
lp,m |
|||||
![]() |
|||||
Vse je relativno. Ti sam veš, kaj potrebuješ. Kakšen je sploh tvoj trenutni PC? Lahko napišeš konfiguracijo, če misliš oz. ni skrivnost. Recimo jaz sem s svojim PC-jem več kot zadovoljen. Maca uporabljam samo zaradi skeniranja s starim Heidelbergovim skenerjem. |
|||||
![]() |
|||||
AMD 3000+ procesor 1GB rama Nvidia 6600 gt 180GB diska Navedeno je bolj iz glave rečeno, za bolj točne podatke, bi pa moral doma pogledat! ![]() Če bi šel v rabljen Mac, bi šel samo za to, ker trenutno nimam financ za novega in bi ga bolj uporabil kot prehodni računalnik na res boljši mac nekje v prihodnosti. Zato se mi tudi ne gre da bi imel zadnji Mac OS na svojem računalniku, samo da bi mi Adobe CS3 (ali CS4) delal in Cineam 4D. Trenutno je na PowerMacu, ki ga imam v preiskušnji Panther 10.3.9, a bi ga posodobil na Mac OS X v10.5 Leopard (seveda če se da). Hvala vsem. Vaša mnenja so mi v veliko korist. |
|||||
![]() |
|||||
Imam PowerMac G3 (B&W) - overclockan na 400mhz. Installiran Tiger, Leoparda sploh poizkusil ne bom. Načeloma dela vse BP - tudi office 2004, vendar v kar velikih krčih. Indesigna, Photoshopa, Illustratorja ipd. nisem nasnemal, vendar predvidevam, da preveč uporabno kar ne bi bilo (sploh, ce bi uporabljal CS3 ali CS4). iBook G4 1.33Ghz s Tigrom. Deluje Adobe suite CS3 solidno za res osnovno uporabo. Filmov si ne bi upal editirat tu gor. |
|||||
![]() |
|||||
Jaz programe iz zbirke Adobe CS4 ne bi nameščal na PowerMaca G5 (razen, če je Quad). Saj, ne, da ne bi delal, samo odzivnost pa to... ne moreš primerjat z sodobnimi Intel meki. Tu pa so potrebne zahteve: * PowerPC® G5 or multicore Intel® processor * Mac OS X v10.4.11–10.5.4 * 512MB of RAM (1GB recommended) itn. http://www.adobe.com/products/photoshop/photoshop/systemreqs/ Kot vidiš, Panther ni podprt, tudi Tiger le v primeru, da imaš tazadnji popravek gor. Ne vem, jaz bi resnično dobro premislil. 600 € ni malo denarja. Za to dobiš soliden PC z (vsaj) 4GB RAMa skupaj z DSP/OEM verzijo Windows sistema. Pri PowerMacu pa boš moral tako ali tako nadgraditi disk, RAM (DDR je tako ali tako dražji od DDR2 pomnilnika), pa še grafično, kjer pa boš za npr. Radeona 9800 plačal vsaj 100 €. http://shop.ebay.de/items/?_nkw=radeon+9800+mac&_sacat=0&_fromfsb=&_trksid=m270.l1313&_odkw=radeon+9800+pro+mac&_osacat=0 Če ti kaj crkne, pa si itak naj*bal. |
|||||
![]() |
|||||
RAVNO SEM DOKONČNO VRNIL RAČUNALNIK LASTNIKU. DEFINITIVNO STE MI MALO RAZŠIRILI HORIZONT V MAC SVETU. BOM POČAKAL NA ZNIŽANJE IN RAJE V NEKAJ MESECIH KUPIL NOVI iMAC. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Nov, z 2G rama je cca 550€ z davkom, torej te nov pride okoli 450€. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Težko je to tako napisat. Odvisno kaj gledaš. Mac mini ima 667 FSB, iMac trenutno 1066 Mhz. iMac ima ločeno grafično, ki je hitrejše (če gledamo samo Radeon 2400) konkretno hitrejša od intelove integriraen - GMA 950. Po hitrosti je Radeon 2400 XT celo hitrejši od trenutno aktualne intelove GMA HD4500 serije. Da Radeona 2600 ali GeForce 8800 sploh ne omenjam. Če primerjamo RAM, iMac uporablja 800 Mhz-ne DDR2, Mac mini 667 Mhz-ne RAMe. Trdi disk: v osnovi ima Mac mini 5400 rpm diske, iMac pa 7200 rpm diske. Hitrost lahko še najlažje primerjaš, če gledaš kakšne teste tipa Xbench ipd. |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2, 3 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |