Priporočila za New York
|
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 10.04.2009 08:01:30 Priporočila za New York |
|
Zdravo,
čez dva meseca odhajam v NY in sem rekel da vas tu malo povprašam kako pa kaj.
1. Kaj predlagate za ogled?
2. Hoteli? Katerega priporočate
3. Menili smo se da bi šli za 4 dni ampak sem zatrjeval, da je 4 dni skoraj premalo za ogled NY ? Zdaj gremo za 7 dni. Je 7 preveč ali bo še to premalo?
4. Z nekaterimi sme govoril in pravijo da je tam dosti "kraj" in sem malce padel v dvom glede nošenja fotoaparata sabo  Brez pa itak ne gre ne. Imam canon eos 40D, ki ni ravno majhen in ga ne moraš dati ravno v žep. Ali je ta bojazen odveč?
Rad bi pač izvedel čim več informacij iz prve roke, da se vem malce pripraviti
Najlepša hvala za odgovore 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Lavrica |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 10.04.2009 08:08:31 |
|
Živjo,
tudi s punco se odpravljava v sredini maja v NYC za 14 dni. Verjetno bova nastanjena v hostlih. Veliko jih najdeš tukaj.
7 dni je malo in dosti, odvisno kaj boš počel oz. kaj si želiš ogledati. Če boš 7 dni po Manhattnu šetal, zna bit dolgcajt.
Midva s punco bova verjetno malo okoli šla. Niagara Falls, Washington DC, Long Beach, New Yersey,... Skratka, zihr bo velik za videt. Na koncu nama bo še zmanjkalo časa.
Glede fotiča je pa čist odvisno, koliko ga boš čuval. Če ga boš imel za vratom in v roki predvidevam, da se mu ne bo zgodilo nič hudega...
Lp
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 10.04.2009 08:14:12 |
|
- vsekakor applovo kletno štacuno,
- vožnjo z liftom v rokafelerju oz. empire state-u
- soho
- dinozavri
- momo
- china town
- abercrombie & fitch stacuna
- in še in še
............
Hoteli? zakaj bi plačeval celo premoženje samo za spanje? po mojem mnenju je to idiotsko....predlagam Big apple hostle http://www.bigapplehostel.com/
poceni in varno, (kamere imajo v vsakem štuku) vizavi je tudi starbucks, kjer imajo super zajtrk
3. Menili smo se da bi šli za 4 dni ampak sem zatrjeval, da je 4 dni skoraj premalo za ogled NY ? Zdaj gremo za 7 dni. Je 7 preveč ali bo še to premalo?
Če boš imel dober plan je idealka 6 - 7 dni.
4. Z nekaterimi sme govoril in pravijo da je tam dosti "kraj" in sem malce padel v dvom glede nošenja fotoaparata sabo Brez pa itak ne gre ne. Imam canon eos 40D, ki ni ravno majhen in ga ne moraš dati ravno v žep. Ali je ta bojazen odveč?
midva s punco sva šla dol ravno s tem namenom da sva ugono kupila dslrja, kar se tiče nošenja okol vratu dslrja, ne boš ravno edini...bojazen popolnoma odveč...midva sva strašila po manhattnu, bronxu, brooklynu z 5D in lečama 24-105 L in 100-400 L. Nikome ništa....
tkole na kratko je to to.....
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 10.04.2009 08:20:36 |
|
Najlepša hvala za tole! Ker ko sem gledal cene za hotele me je na rit vrglo  Še enkrat hvala!
Če ima še kdo kak predlog/priporočilo, naj se prosim malo razpiše
Hvala! 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 10.04.2009 08:36:58 |
|
še tole sem pozabil napisat....glede na to da je manhattan ogromen boš veliko koristil tudi subway. kupi si tedensko vozovnico...daleč najcenejša varianta
abercrombie&fitch štacuna ene 500 m južno od central parka. imajo kvalitetne oblačila...predvsem pa bodi pozoren na tehniko prodajanja (na vsakem vogalu v trgovini imajo manekeneke ki plešejo na house ritmih in tko dalje...tudi paša za oči med drugim)
če si boš kupoval kksno dodatno opremo za fotiča ne pozabi zaviti v BH štacuno, ki ponuja zelo ugodne leče (tako usa kot imported one) vodijo jo židje (vsi z brado, očali, kodrčki pred ušesi in klobukom). kar se leč tiče... ni da ni . tipi imajo enostavno vse kar si poželiš http://www.bhphotovideo.com/c/category/989/Digital_Photography.html
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 10.04.2009 08:46:21 |
|
Ko smo že pri trgovinah, kje se da poceni kupovat tehniko?
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 10.04.2009 09:41:24 |
|
mknez, ful hvala!
Drugače pa če koga zanima, so zdaj ful poceni avionske karte! Tako da če koga zanima, se splača! Mislim pa da je danes zadnji dan za rezervacijo kart.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 10.04.2009 10:19:22 |
|
Cavallo je napisal/a: | mknez, ful hvala!
Drugače pa če koga zanima, so zdaj ful poceni avionske karte! Tako da če koga zanima, se splača! Mislim pa da je danes zadnji dan za rezervacijo kart. |
Jst sm jo kupu 14 dni nazaj za 269€ iz Trsta. Omenili so, da je akcija samo do konca marca oz. mogoče še par dni čez. Tako da je danes lahko res zadnji dan...
Lp
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 10.04.2009 11:50:22 |
|
borut-t je napisal/a: | Ko smo že pri trgovinah, kje se da poceni kupovat tehniko? |
kot sem omenil zgoraj ...v BHju...ko sem sam kupoval sem špekuliral z razmerjem EUR/USD in sem robo plačal cca. 2 meseca vnaprej. Vmes so cene artiklov, ki sem jih kupil padle za 200 usd. Ker prodajalec ni želel dati popusta v tej višini (nevem zakj ne), sem kupljeno robo (in pred prevzemom) zgolj na papirju vrnil...nazaj dobil celotno vplačan znesek in na "novo" kupil, kar sem kupil 2 mesca nazaj...to je bilo veselje
sicer pa kar se tehnike tiče, je tuki po mojem mnenju daleč naj ceneje.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 10.04.2009 13:57:58 |
|
aja še eno opozorilo glede BH Photo Video ker so židje imajo ob sobotah zaprto  , da ne bi tako ostal pred vrati kot sm jest
hmm ne vem sicer kako je vam bilo 7 dni čist zadost, meni osebno po 14h dneh je še vedno bilo premalo  .
Glede kraj oz. kriminala: jest se tam nisem nikoli počutil ogroženega, pa sm okol haral tudi z tavelikim fotičem  ... pač pamet v roke pa pravila varnega potovanja (denar skrit v taški pod mikico ... ) pa bo. Aja edino en nasvet, ko se boš vozil z podzemno ne glej folku v oči  ker imas vsevrste napsiherancev na vlaku
zanimiva so tudi razna potepanja po SoHu pa East Village ...
vsi ki se odprabljate v NY uživajte še zame mal
lp Avi
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 10.04.2009 15:16:08 Re: Priporočila za New York |
|
Cavallo je napisal/a: | Zdravo,
čez dva meseca odhajam v NY in sem rekel da vas tu malo povprašam kako pa kaj.
4. Z nekaterimi sme govoril in pravijo da je tam dosti "kraj" in sem malce padel v dvom glede nošenja fotoaparata sabo Brez pa itak ne gre ne. Imam canon eos 40D, ki ni ravno majhen in ga ne moraš dati ravno v žep. Ali je ta bojazen odveč?
Rad bi pač izvedel čim več informacij iz prve roke, da se vem malce pripraviti
Najlepša hvala za odgovore  |
1. Niagara Falls z vlakom (letalo je drago) Njihov Amtrack me je zelo razočaral. 5urne zamude. 4 ure čakanja na meji Kanada:Usa. Vsakega preglejujejo cca 5 minut. Moraš izpolnjevat neke brezvezne liste... kr neki. Pa še če bosta šla z vlakom kamorkoli, tudi v Washington priporočoam da se zelo dobro oblečeta. Nogavice, pulover obvezno. na vlaku je zelo mrzlo. cca 16 stopinj. vedno. Pozimi in poleti.
2. Priporočam zelo dober hotel v Washnogtonu. Poceni mislim da je bilo 50$ na noč, v neposrednji bližini White House (1 km) Ham&Bacon hotel. Pogoooglaj...
Na Niagarskih... Holiday Inn... Eden izmed najcenejših med Merrioti in Hiltoni...
3. Meni je bilo 15 dni premalo. Ampak vrrjamem da bosta v 7 dneh tudi dosti videla.
4. Moje izkušlnje... Mislim da je večja možnost da ti ukradejo fotoaparat v Celju kot pa v NY. Zrak se mi zdi čistejši kot v Celju. Priporočam ogled Empire State buildinga ponoči. Karta cca 50$ Prav tako Times squara. Če si želita ogldati kip svobode bodita tam vsaj 1 uro pred odprtjem ladjice. Res je da sem bil tam julija, vandar sem čakal 6 ur. pa sem karte kupil že prejšni dan.  )
Priporočam tudi ogled China Town-a
Obvezno kupi tedensko karto za podzemno.
Priporočam ogled Metropolitan Museum. največji muzej na svetu.
Se strinjam s predhodnikom... Res ne gledat nasproti sedečih ljudi v oči. rajše si daj v ušesa slušalke.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 14.04.2009 07:20:06 |
|
Vsem hvala za info, če me bo pa še kaj zanimal, vas pa zagotovo še vprašam  Pa seveda tut sporočim kako je bilo 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 15.04.2009 20:31:54 |
|
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 15.04.2009 20:51:03 |
|
Živjo!
V NY sem bil lani. Vsekakor je 4 dni skoraj premalo za ogled celega mesta. Stvari ki jih moraš videti pa so: Central park, Empire state buil., Ground zero, Fifth avenijo, apple store mislmi da je na 5. avenijini jugu central parka, ogled mesta z ladjico, peš po brooklynskem mostu, če te mogoče zanima je možen tudi ogled notranjosti OZN,...
Mesto je drugače varno, vsaj jaz nisem imel nobenih problemov. Priporočam pa ti da se izogibaš črnskih četrti, ker zna biti zelo nevarno.
Zelo pa bi ti priporočil (v kolikor le imaš možnost) da greš tudi v Washington, kjer se malo odpočiješ od mestnega vrveža in stolpnic. Mesto je zelo lepo, arhitektura zanima, veliko dobrih muzejev ki naj bi bili zastonj. Zanimiv je tudi Arlington (vreden ogleda)...
Če te pa zanima še kaj pa vpraši.
LP
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 15.04.2009 22:40:34 |
|
kje pa kupujete te poceni letalske karte za NY? oz. kdo ima te akcije? Ne najdem nikjer nobenih ugodnosti! 
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 16.04.2009 07:02:04 |
|
Pojdi na tole stran, ta ti prečekira večino letalskih družb in ti najde najcenejše...
www.skyscanner.net
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 16.04.2009 13:20:52 |
|
@Some1, tut fotke bojo
@Klinc, hvala za info! Nekaj smo se menili da bi šli v Washington, ampak še nič dokončnega  Teh črnskih četrti se bom pa zagotovo izogibal  Ko se dobimo z ekipo, ki bo šla zraven, pa zagotovo zastavim še kako vprašanje  Do takrat pa najlepša hvala
@mihakoretic, pokliči na http://www.sonchek.com/ Mi smo tu rezervirali in je prišlo 267EUR za karto. Predlagam pa da pohitiš, ker če imajo to še na voljo, potem zagotovo nebo več dolgo, ker naj bi kao bila ta akcija samo do prejšnjega petka, ampak ker so jo vmes že enkrat podaljšali, se zna zgoditi da so jo zdaj tudi 
|
 |