Kaksen nasvet?
| Office v Mac in PC | |||||

Vecina ljudi s katerimi delam ima PCje z Windowsi. Dokumenti, ki jih dobim od njih in tisti, ki jim jih posiljam, so vcasih oblikovno "pokvarjeni" kljub temu, da imam instaliran Office za MAc.  

Kaksen nasvet?  | 
	|||||

Vprašanje je kako oblikovno pokvarjeni. Samo formatiranje dokumenta v WIndows okolju je pri Office že zelo odvisno od tiskalnika in njegove resolucije - Bi bilo potrebno vedeti kaj več za en konkreten odgovor.

LP  | 
	|||||

Ena od možnosti je virtualizacija -> Paralells, VMWare Fusion, VirtualBox, nameščen Windows in MS Office, ali pa CrossOver Office in nameščen MS Office, morda kak brezplačni pregledovalnik type TextMaker Viewer (spet samo za Windows). 100%-ne garancije za pravilni prikaz .doc, pa tudi .docx (ki je sedaj kao neki uradni ISO standard sedaj poleg .odf) datotek enostavno ni.  | 
	|||||

govorimo o Microsoftu a ne?

problem tiči v njem samem  | 
	|||||

| 
	|||||

Če exportam iWork dokumente v Microsoftov .doc se mi tudi oblikovno pokvarijo. Boš rekel ,da je problem v applu?  | 
	|||||

Odgovor je zelo preprost: stvari niso 100% kompatibilne med sabo, tudi Offici ne. Zato pozabi, da bo vedno vse 100% OK. 

| 
	|||||

To pomeni da je Mac za moj job neuporaben oziroma mi bo pozrl prevec zivcev. Meni, pa tudi tistim, ki se bodo morali ubadati z mojimi "zmesanimi" fajli. Ker upat na to, da bodo vsi presedlali na apple se nekaj casa ne moremo. Ocitno so imeli prav vsi, ki so me svarili pred tem.  | 
	|||||

saj nebo en office vse pokvaril... saj je samo office, pa še to od MS!  | 
	|||||

omenjene težave sem za časa, ko sem delal še na M$ih reševal preko rit v žep

in to dobesedno recimo problem, da se je forma podrla se je dal rešiti tako, da se je file vmes odprl v nekem x programu in nato v tretjem, končnem, kjer je potekala končna obdelava konkretno se spomnim, da je bil problem ravno prenos texta iz worda v quarkxpress direktno ni šlo, je pa šlo s copy/paste v pagemager in nato v quark... velik problem M$ office paketa vidim tudi v tem, da je sam paket za veliko večino prekompleksen in če smo že pri textih in wordu verzija M$ Word 6.0 je bila zadnja "dobra" verzija  | 
	|||||

Ta zadnja trditev je približno podobna tisti kot če bi rekli da je zadnji dober os x tisti 9.x....

LP  | 
	|||||

lahko to utemeljiš?  | 
	|||||

Se strinjam, da je Word šestka bila nekako najboljša. 

BTW: classic MacOS mi je še vedno dosti bolj simpatičen od modernih različic MacOS X-ke.  | 
	|||||

Za to ni kriv mac. Tudi Win verzije Offica niso 100% kompatibilne med seboj. Kar probaj nosit stvari iz 2008 v XP ali 97 ... Zato recimo jaz na mac strani uporabljam Entourage in word, pa večinoma excel, ta powerpoint in deloma excel pa lepo Fusion + win7 + office za winse ...  | 
	|||||

Žal je tako. Ena od možnosti je, da boš začela uporabljati npr. .rtf format in si s tem prihranila marsikateri sivi las. Tako kot je jakaracman napisal: tudi Office 2007, 2003, XP itn. niso 100% kompatibilni (velja predvsem, če shranjuješ iz novejšega Offica v starejše formate datotek) . Programi v zbirki MS Office niso takšni programi kot so npr. Adobejevi, Quarkov Xpress ipd., kjer bodo datoteke na obeh platformah 100% iste.  | 
	|||||

Ali pa jim pošlji .ODF dokument in link do openoffice.org.  

| 
	|||||

Meni dela Mac MS Office 2008 super!!! 

| 
	|||||

osebno priporočam in nimam težav z uporabo Open Office. MS Office na Mac mašini je polom. Problem pa je seveda s kompatibilnostjo izvoženih datotek iz iWorka. 

| 
	|||||
   Gostovanje: 3fs.si | 

Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si | 
				  Kontakt     Domov     Na vrh strani |