iphone nedosegljiv..
|
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 18.03.2010 16:02:34 iphone nedosegljiv.. |
|
zdravo..mene pa zanima kaj bi lahko bilo narobe zakaj mam nedosegljivo ko me nekdo kliče..in to je zelo pogosto..potem mi pa javi preko smsa da me je nekdo klical..signal mam pa polni..simobil drugač..in sm probal dat u drug telefon navadn..tam pa normalno dela..mam pa iphone 3G..hvala za pomoč..lp
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 18.03.2010 17:33:05 |
|
To se je tudi dogajalo na mojem bivšem 3g. Zelo pogosta težava teh telefonov. Dejansko kaj je delal je da je vsake toliko časa izgubil signal. In sem zelo pogosto dobival smse da me je nekdo klical. Sem pa poizkušal vsemožno in mi nič ni pomagalo. Tudi na servisu so mi rekli da se ne splača popravljat. Drugače meni tudi wifi ni delal. In so rekli da bi morali menjat celo notranjost, kar pa je potem že bolje kupit nov telefon.
Kar lahko poizkusiš je , da restoraš telefon na new settings in upaš da ti bo to odpravlo napako. Meni je ni.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 18.03.2010 17:43:58 |
|
sej ni nujno da je telefon kriv , lahko je simobilu , sicer omrežje kaže ja , ampak nisi doesgljiv , se men tud dogaja , včasih celo izgubi signal in se potem ponovno vzpostavi
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 18.03.2010 18:23:57 |
|
A si probal z drugo SIM kartico?
Me ni je pri Mobitelu kar prekinilo pogovor ... sem malo podrgnil SIM in sedaj že eno leto BP ... ni vedno telefon kriv.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 18.03.2010 20:30:42 |
|
aha misliš da sim kartica zgubi kontakt ?? v sim holderu not ?
|
 |
Jablanator
Kraj: Sezana |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 18.03.2010 21:18:27 |
|
Probaj jo res očistit s kakšnim alkoholom. Mogoče imaš pa samo slabe kontakte in potem izgublja stik v sim holderu..
lp
|
 |
Jablanator
Kraj: Sezana |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 18.03.2010 21:22:41 |
|
Če ti pa še to ne bo pomagalo pa skoči v Tuš in si za 5€ kupi tuš-mobil simko in probaj klicat, saj dobiš za 5€ še nekaj minut pogovora, dovol da boš stestiral zadevo..
Pa še kakšen frend naj te pokliče..
Upam da bo šlo..
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 19.03.2010 09:00:28 |
|
sm dal sim kartico u drug mobi pa normalno dela..tak da je z fonom neki narobe..in sm klical u lublano ko se ena trgovina s tem ukvarja in mi je reko da je vrjetn neki not počl ko mi je dol pado in da bo treba menjat..seveda bo pa me to stalo 100 evrov...:/
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 19.03.2010 09:17:45 |
|
To ti je kar po telefonu rekel da bo 100 eur brez da bi telefon videl ?
No, meni tudi wifi ni delal in se ni splačalo.
Lahko pa pričakuješ da bo še kaj zraven dodal potem, pa reku, ja je bilo še to, pa smo menjali.
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 19.03.2010 09:41:05 Re: iphone nedosegljiv.. |
|
grega10 je napisal/a: | zdravo..mene pa zanima kaj bi lahko bilo narobe zakaj mam nedosegljivo ko me nekdo kliče..in to je zelo pogosto..potem mi pa javi preko smsa da me je nekdo klical..signal mam pa polni..simobil drugač..in sm probal dat u drug telefon navadn..tam pa normalno dela..mam pa iphone 3G..hvala za pomoč..lp |
Problem je v tem, da tvoj iphone v času nedosegljivosti vleče mail na telefon ali pa ga server z potisno pošto "porine na telefon" (samo pri edge povezavi) in pri tem postopki je tvoj cegu nedosegljiv ampak to ni napaka ampak problem da ne more telefon istočasno sprejemati podatke ter sprejeti klic, tako javi da si nedosegljiv. To je to
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 19.03.2010 09:43:56 Re: iphone nedosegljiv.. |
|
darklord je napisal/a: | grega10 je napisal/a: | zdravo..mene pa zanima kaj bi lahko bilo narobe zakaj mam nedosegljivo ko me nekdo kliče..in to je zelo pogosto..potem mi pa javi preko smsa da me je nekdo klical..signal mam pa polni..simobil drugač..in sm probal dat u drug telefon navadn..tam pa normalno dela..mam pa iphone 3G..hvala za pomoč..lp |
Problem je v tem, da tvoj iphone v času nedosegljivosti vleče mail na telefon ali pa ga server z potisno pošto "porine na telefon" (samo pri edge povezavi) in pri tem postopki je tvoj cegu nedosegljiv ampak to ni napaka ampak problem da ne more telefon istočasno sprejemati podatke ter sprejeti klic, tako javi da si nedosegljiv. To je to |
kako pa lahko js to rešim??
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 19.03.2010 09:50:34 Re: iphone nedosegljiv.. |
|
grega10 je napisal/a: | darklord je napisal/a: | grega10 je napisal/a: | zdravo..mene pa zanima kaj bi lahko bilo narobe zakaj mam nedosegljivo ko me nekdo kliče..in to je zelo pogosto..potem mi pa javi preko smsa da me je nekdo klical..signal mam pa polni..simobil drugač..in sm probal dat u drug telefon navadn..tam pa normalno dela..mam pa iphone 3G..hvala za pomoč..lp |
Problem je v tem, da tvoj iphone v času nedosegljivosti vleče mail na telefon ali pa ga server z potisno pošto "porine na telefon" (samo pri edge povezavi) in pri tem postopki je tvoj cegu nedosegljiv ampak to ni napaka ampak problem da ne more telefon istočasno sprejemati podatke ter sprejeti klic, tako javi da si nedosegljiv. To je to |
kako pa lahko js to rešim?? |
ne moreš to je to in živi s tem ali pa imej skoz telefon tako da imaš 3g povezavo ali skenslaj maile na telefonu
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 19.03.2010 09:53:50 Re: iphone nedosegljiv.. |
|
darklord je napisal/a: | grega10 je napisal/a: | darklord je napisal/a: | grega10 je napisal/a: | zdravo..mene pa zanima kaj bi lahko bilo narobe zakaj mam nedosegljivo ko me nekdo kliče..in to je zelo pogosto..potem mi pa javi preko smsa da me je nekdo klical..signal mam pa polni..simobil drugač..in sm probal dat u drug telefon navadn..tam pa normalno dela..mam pa iphone 3G..hvala za pomoč..lp |
kako pa lahko js to rešim?? |
ne moreš to je to in živi s tem ali pa imej skoz telefon tako da imaš 3g povezavo ali skenslaj maile na telefonu |
hvala
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 19.03.2010 10:27:18 |
|
Nevem zakaj potem sedaj nimam nobenih problemov več z povezljivostjo odkar sem menjal 3G z 3GS ?
Pomoje ni to to ampak gre za napako telefona.
Oz. vsaj pri meni si lahko opazil ko si recimo govoril pa je slučajno kdaj ravno vmes prekinlo in je izgubil signal za nekaj sekund. Potem je pa spet delal nekaj časa.
To je delal čisto odvisno. Kdaj pa kdaj je delal cel dan brez težav, ko ga je pa piknlo je pa prekinjal tudi večkrat na dan. Proti koncu mi je prekinil enkrat tudi za celih 20 min in sem čist p... oz. sem se zelo razjezil in ga kmalu zatem zamenjal.
Sedaj mi zaenkrat dela brez kakeršne koli prekinitve nikoli, pa vlečem maile, pogosto brskam po internetu, pa še kaj dol vlečem, ma vse in sem vedno dosegljiv neglede na to kaj delam...
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 19.03.2010 11:42:36 |
|
jaz mislm da je to povezano z unlockom.. probi še odstrant sim pin
edit: razen če maš push notifikejšne vklopljene.. čene probi prvo to izklopit
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: MS |
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 19.03.2010 12:33:49 |
|
Pomoje je pa problem z Simobilom!
Od kar sem menjal operatera se mi to, kar se dogaja tebi, "čudežno" ne dogaja več.
LP, Mitcho
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Koper |
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 19.03.2010 12:49:13 Re: iphone nedosegljiv.. |
|
grega10 je napisal/a: | zdravo..mene pa zanima kaj bi lahko bilo narobe zakaj mam nedosegljivo ko me nekdo kliče..in to je zelo pogosto..potem mi pa javi preko smsa da me je nekdo klical..signal mam pa polni..simobil drugač..in sm probal dat u drug telefon navadn..tam pa normalno dela..mam pa iphone 3G..hvala za pomoč..lp |
Jaz imam 3GS,pa sem ugotovil,da operaterja ne smem določiti manualno ampak moram pustiti omrežje na samodejno iskanje.Ko imaš nastavljeno na manualno je v redu,dokler ne izgubiš omrežja,potem pa Iphone kar išče a se ne priklopi nazaj.Poskusi!!
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 24.03.2010 08:40:05 Re: iphone nedosegljiv.. |
|
meni se je to sedaj začelo po 1 tednu dogajat (nov Italijanski) - Mobitel, Iphone 3GS, sem ga restoral pa nič ne pomaga. Zgleda, da gre na garancijo nazaj.....
Nimam pa nobenih mailov gor, .....
Help 
|
 |
Jabuček
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 24.03.2010 09:06:09 |
|
Vse zgoraj omenjen težave niso povezane z operaterjem ali SIM karticami ali s tem da telefon pobira dol pošto. Največkrat se te teževae pojavijo na 3G iPhonih. Težava je na 3Gs manj pogota. 2G iPhone pa praktično nima teh teževa razen če je imel bližnje srečanje s trdo podlago. Problem je na oddajnih komponentah. Težava se ne odpravi z restorom ali kakšni programskim popravkom ampak je potrebno fizično zamenjati elemente. Sam sem popravil že kar nekaj telefonov ki so imeli problem s signalom 2G ali 3G in omrežjem Wi-Fi.
LP
Hommer
|
 |
Jablanator
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 24.03.2010 20:02:00 |
|
Pri 2G imel konstantne tezave, predvsem od cca starosti 2let naprej. Potem menjal za 3GS in se mi je tazava se nekakrat ponovila. Odkorakal na simobil zahteval novo brezplacno sim kartico (imel staro cca 7 let) in z novo sim kartico se nisem imel niti enkrat tazave z nedosegljivostjo razno jasno ce je stevilko res nedosegljiva potem dobim sms.
mimogrede, simobil ima neverjetno slabo pokritost (pa ceprav mislm da je podatek cca 97-98%), kolega ima mobitel in enako 3gs, prakticno se se ne zgodilo da kje mobitel ne bi lovil in bi simobil, obratno pa kar naprej.
|
 |