Jabuk
SSD optimizacija
Jabuček

Jabuček

Kraj: Trzin
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 01.02.2013 00:45:37
SSD optimizacija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ker se ocitno veca uporaba SSD diskov v kombinaciji s klasicnimi diski ali kar brez njih, bi temu lahko namenili tudi temo za optimizacijo le teh (podaljsanje zivljenske dobe, hitrejsi zagoni, ipd).

No takole, da se ne bi prevec trenutno razpisal, sem nasel eno spletno stran, ki dobro ponazori, kako optimizirati SSD v kombinaciji z navadnimi diski in brez njih seveda.
http://blog.alutam.com/2012/04/01/optimizing-macos-x-lion-for-ssd/

Sicer mi ta ram disk ni najboljs jasen, ce se morda lahko kdo od strakovnjakov poda v to in razlozi?

Se mi zdi pa super zadeva v kombinaciji z navadnim diskom, da lahko premestis HOME direktorij na sekundarni disk, prav tako pa tudi sleepimage. Nizje v komentarjih je zapisano (in sprobano tudi deluje):

Citiram:
My internal SSD is called “Macintish SDD”
My internal HD is called “Macintosh HD”
Please change according to your settings in the following…
sudo mkdir /Volumes/Macintosh\ HD/var/vm
sudo chown root:wheel /Volumes/Macintosh\ HD/var/vm
cd /private/var
sudo mv vm vm.bak
sudo ln -s /Volumes/Macintosh\ HD/var/vm ./vm

Tako da korak "Turn off hibernation" lahko dejansko spregledate, ce le imate sekundarni disk, ki pa je klasicen seveda.

Mimogrede me zanima se nekaj: Disk se mi iz minute v minuto veca v zasedenem prostoru. To se dogaja predvsem, ko odprem safari, amapak po zaprtju se mi zasedeni prostor zmanjsa. Cez nekaj casa pa zacne tudi v mirovanju vzemati po malo prostora... Se mi pa zdi da se velikost uporabe diska zmanjsa, ko naredim restart/izklopim-vklopim mbp. Sicer pa se nisem tega prakticiral, sele sestavljam optimizacijo skupaj Smile

Se screen od Disk Inventory X, ce je tu kaj razvidno, kaj bi vzemalo prostor na disku

Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani