No takole, da se ne bi prevec trenutno razpisal, sem nasel eno spletno stran, ki dobro ponazori, kako optimizirati SSD v kombinaciji z navadnimi diski in brez njih seveda.
http://blog.alutam.com/2012/04/01/optimizing-macos-x-lion-for-ssd/
Sicer mi ta ram disk ni najboljs jasen, ce se morda lahko kdo od strakovnjakov poda v to in razlozi?
Se mi zdi pa super zadeva v kombinaciji z navadnim diskom, da lahko premestis HOME direktorij na sekundarni disk, prav tako pa tudi sleepimage. Nizje v komentarjih je zapisano (in sprobano tudi deluje):
Citiram: |
My internal SSD is called “Macintish SDD”
My internal HD is called “Macintosh HD” Please change according to your settings in the following… sudo mkdir /Volumes/Macintosh\ HD/var/vm sudo chown root:wheel /Volumes/Macintosh\ HD/var/vm cd /private/var sudo mv vm vm.bak sudo ln -s /Volumes/Macintosh\ HD/var/vm ./vm |
Tako da korak "Turn off hibernation" lahko dejansko spregledate, ce le imate sekundarni disk, ki pa je klasicen seveda.
Mimogrede me zanima se nekaj: Disk se mi iz minute v minuto veca v zasedenem prostoru. To se dogaja predvsem, ko odprem safari, amapak po zaprtju se mi zasedeni prostor zmanjsa. Cez nekaj casa pa zacne tudi v mirovanju vzemati po malo prostora... Se mi pa zdi da se velikost uporabe diska zmanjsa, ko naredim restart/izklopim-vklopim mbp. Sicer pa se nisem tega prakticiral, sele sestavljam optimizacijo skupaj

Se screen od Disk Inventory X, ce je tu kaj razvidno, kaj bi vzemalo prostor na disku