Zanima me kako preko thundebolt priključka povezat mbp in monitor z dvi. Kje se dobijo adapterji thunderbolt -> DVi, HDMI, ipd.
Nekje sem bral, da bi naj mini displayport pasal v thunderbolt. Ali to drži ?
Imam pa MBP (early 2011) i7 quadcore.
| MBP thunderbolt -> HDMI, DVI | |||||
Zanima me kako preko thundebolt priključka povezat mbp in monitor z dvi. Kje se dobijo adapterji thunderbolt -> DVi, HDMI, ipd.
Nekje sem bral, da bi naj mini displayport pasal v thunderbolt. Ali to drži ? Imam pa MBP (early 2011) i7 quadcore. |
|||||
ThunderBolt = MiniDisplayPort (vsaj fizično)
Torej rabiš Apple MiniDisplayPort to DVI. |
|||||
Ok hvala.
A je že imel kdo to možnost preizkusit v praksi ? |
|||||
Jaz bi moral prejeti adapter in kabel v roku tedna, nekaj takega. Gre se pa za Mini DP-> HDMI adapter. |
|||||
gledal sem še tele 3 v 1 adapterjih a kdo ve a so to zanesljive zadeve, da deluje ? Načeloma bi najrajši imel kaj takega da je bolj univerzalno za vse.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110611714188&ssPageName=STRK:MEWAX:IT @medusapath: Daj prosim poročaj, če dela tako kot je treba, ko dobiš. Hvala. |
|||||
Torej, deluje z Applovim Mini DP -> DVI adapterjem in s tem (3rd party) Mini DP -> HDMI adapterjem. Lahko sklepam, da MBP deluje brez težav (če že ne z vsemi) z večino Mini DP adapterjev. |
|||||
Jaz sem na ebayu nabavil nek poceni MDP->DVI adapter in deluje odlično. Po potrebi dam še zraven DVI->HDMI in lahko priklopim tudi na TV.
MBP 15.4 - 2009 |
|||||
Hvala za povratne iformacije. Torej bom kupil ta 3 v 1 adapter in bom videl kaj bo.
|
|||||
Jaz sem pa danes narocil minidispayport na hdmi... Drugega itak ne rabim... Za cca 8€..
|
|||||
Tale mini displayport v DVI+DisplayPort+HDMI 3v1 adapter sem jaz nabavil pred kratkim (zadevo dobiš na dealextreme.com za 11$ kar je okoli 8EUR se mi zdi). Zadeva z Thunderbolt portom ne dela. Vsaj ne popolnoma. mini DP -> HDMI dela brez težav medtem ko mini DP -> DVI ne dela sploh. Oziroma dobiš mal zmešano sliko. Tudi mini DP -> HDMI -> DVI preko še enega adapterja ne deluje. Sicer bi moralo ampak ne.
Sem šel potem kar v lokalni HarveyNorman po miniDP -> DVI adapter (original) in ta dela tako kot mora. |
|||||
Hvala roli za tale info. Še nism naročil tak, da bom zdej raje kar 2 kabla kupo miniDP-> DVI in miniDP->HDMI.
|
|||||
Seveda za miniDP -> HDMI lahko uporabiš tudi tega, ker s tem dela perfektno. Na dealextreamu majo takih in podobnih adapterjev polno. Za okoli 7$ lahko dobiš miniDP->HDMI kar je v primerjavi z originalom precej nizka cena.
|
|||||
imam MBP prejšnje serije (star sicer samo 3 dni
preko displayporta mi je delovalo vse: MDP to VGA adapter, MDP to DVI adapter in MDP to HDMI kabel (sicer brez zvoka, ker je bil unibody prve serije). preko Thunderbolta mi v 99% primerov sploh ne zazna vklopa (fizičnega) kabla/adapterje v TB port. je Thunderbold poškodovan? ali je krivo, da adapterji in kabel niso original Apple? os je Lion 10.7.2 in nisem edini - https://discussions.apple.com/thread/2180106?start=405&tstart=0 |
|||||
Kmalu bom nabavil late-2011 MBP, pa me zanima, če imate kakšen link, kjer bi lahko nabavil kabel za povezavo DVI z monitorjem Dell H2311H (na Applovi strani se mi zdijo pač malo dragi)? Ali je "varno" uporabljati te cheap kable iz ebaya?
_________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
Je kaj takega OK?
http://www.ebay.co.uk/itm/MINI-DISPLAYPORT-DISPLAY-PORT-DVI-ADAPTER-MACBOOK-/270737757906?pt=UK_Computing_Apple_Mac_Accessories&hash=item3f093a56d2 _________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
moj MDP-to-DVI zdaj deluje 100%
MDP to VGA deluje 80% - kdaj pa kdaj ga moram izklopiti in ponovno vklopiti, da ga zazna... kabel MDP to HDMI pa deluje, če sem res ZELO ZELO prijazen z njim... |
|||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |