Jabuk
Pro Tools
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 07.12.2008 17:20:16
Pro Tools
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Sem malo brskal po forumu pa nič našel na to temo.

V bližnji prihodnosti si nameravam omislit ta program - ne vprašat zakaj, pač si nameravam.
Po brskanju po netu sem opazil da obstaja več vrst tega programa, zgleda da od interface-a odvisno (čeprav je program sam isti)... digidesign, m-powered pa še en.
Zanima me ali je kdo že porbal različne interface-e (in posledično pro toolse) in kako se obnesejo. Kaj je pri katermu dobr in kaj slabo. Bom sicer v pondelk še klicu v Pro Audio štacuno in jih malce pobaral o tem, sam bi pa rad tudi vedu od kakšnega stručkota, ki se potika po tem forumu Smile

Pište prosim!
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 07.12.2008 17:28:51
ajej...
Mam pa MBP 2.5G, 800MHz, 2G rama.
Pa interface bi prklopu preko FireWire.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 07.12.2008 18:09:30
Hey

V tej formi obstajajo LE,ki podpirajo Digidesignove interface in je software ze dodan ko kupis interface.

Druga varianta pa je M-powered ki jo lahko uporabljas zarven M.audio interfaceov(komaptibilni so napisani na m-audio situ).Razlika pa je ta da te bojo PT prisli dodatnih 270€ poleg interfaca in uporabljat bos mogu iLok USB(pri LE ne).Je pa res da je izbira zvocnih dost vecja.

Fizicno je software identicen(razen DigiTranslate podpore)

Izbral pa bi firewire interface,USB ni tako stabilen in zmogljiv

Program kot sam je zelo uporaben za audio(ima najnaprednejse funkcije) ce pa imas namen delati izkljucno MIDI poglej se Logic,ki deluje z vsako zvocni ki podpira Core Audio na macu.

Ker pa v Decembru pride ven izbolsana verzija PT8 povprasaj,ker vecina(vsaj tujih,npr.Thomann) ponujajo zastonj upgrade iz 7.4 v 8.

upam da to kej pomaga

lp
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 07.12.2008 20:53:03
aha...
a je slučajno M-audio kej bolš, glede na to da vse skupi košta cca. 200€ več kot digidesignova varjanta (če na hitr pimerjaš podobne interface)?
... zanima me zakaj taka razlika v ceni.

drugač sem pa dolg cajta nazaj še na PCju drgnu cakewalk (pa pol sonar), adobe audition pa cubase, sam sem potem bil primoran se naučit PT, tko da zdej bl to znam. Mam tut logic (eno krekano varjanto - za probat), sam se kr ne morm navadit... mogoče zato ker je podoben unim dvem. Uglavnem PT so dabest in to hočm met. Smile

...bom pa še povprašu...

drgač pa hvala za nasvet, mi je prhranu velik brskanja po netu! Wink

...če je pa še kje kakšen nasvet na zalogi, bom pa tut vesel. Smile
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 07.12.2008 21:26:42
Hey se enkrat

Ce primerjava kvaliteto smo nekak na istem.

za m-powered mas pa tle interface k so kompatibilni:

http://www.m-audio.com/index.php?do=products.protools_compatible

Edin minus za mene pr m-powered je tist trapast iLock USB.

Pac cena je zato visja ker so PT M-powered dodatek.

Kar se pa DAW tice pa vsak uporabla software ki mu najbolj ustreza in ce je to v tvojem primeru PT je to to.Meni najbolj ustreza Logic.Mam pa kolega k je na PCju in raztura v Sonarju(dobiva neverjetne rezultate).

Js mam osebno tut tastari Mbox in PT LE in funkcionira vse super,pac preferiram Logica ker velik delam z MIDIjem,kar pa bo v PT8 tut reseno.Za audio recording,editing in mixing pa so PT dbest.

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 07.12.2008 21:35:42
m-audio zadeve, ki so kao powered by digidesign so daleč od tapravih pro toolsov tak da, je po moje zgrešena naložba. Definitivno boš boljše skozi prišel z logicom pa kakšnim drugim firewire interfaceom (presonus, alesis, motu).

Vsi ti daw-i so zlo podobni, na koncu koncev je odvisno od tega kak dobro človek sproducira zadevo Smile

lp
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 08.12.2008 22:24:01
hm... ubistvu koštajo m-audio firewire 1814 + PT in Mbox 2 pro lih nekje enak ... slabih $600, pa oboji so firewire.

...aja, kaj je tist iLock USB?

@pinc: zakaj so m-audio slabi oz. zakaj je to zgrešena naložba? sm mal čekeru slikce in specifikacije in ne zgleda tok švoh. Valda ne bojo enaki kot PT HD (če si s tem mislu taprave pro toolse).

drgač pa tenx da tok pomagate! Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Vulcan
Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 08.12.2008 23:00:30
iLok je v bistvu dongle, na katerem je spravljena licenca, predvsem za plugine, PT laufajo tudi brez tega, ker je ze Digi hardware kot dongle - ne vem sicer, kako je v primeru M-Powered, ker imam Mbox 2 Micro.

Vec informacij lahko dobis na http://duc.digidesign.com/
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 09.12.2008 07:33:41
problem je v software-u. Pro toolsi, ki jih dobiš zraven m-powered opreme niso enaki ta pravim proo tolsom, so nekakšna okrnjena različica, ki na začetku zgleda lepo in prav, nakar ugotoviš, da zlo dosti zadev manjka.
Sam sem doslej imel in uporabljal:
emu 0404 + cubase, potem je sledil m-audio fasttrack (starejša verzija) s temi m-powered pro toolsi, ki sem jih hitro zamenjal s cubaseom.
Pol je sledil firepod(tud ta stari, zdaj se nekak drugače imenuje) + cubase, zdaj pa mam alesis io26 + logic (ker sem na macu, pa cubase ne špila tak kul), pa sem še najbolj happy. logic-a se je treba navadit, ker so nekatere zadeve zlo čudne (npr. export v neki normaln wav format itd, ampak ko skapiraš je bomba).

Če primerjam kaj sem ti hoto povedat je to, da si rajši kupi super opremljeno mazdo, ko pa da si kupiš bmw-ja, ko nima klime Rolling Eyes
nekak v tem smislu Very Happy Smile

Nevem kolko kaj si delal na audio področju, ampak primerjava med pravimi pro toolsi pa temi m-powered je brezvezna, ker je čisto nekaj druga, kot the real deal. -> itak pa je odvisno od tega za kaj zadevo sploh rabiš Smile
Če za snemanje rock, metal, punk glasbe, potem pro toolsi m-powered - no go!

bluzim...
lp
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 10.12.2008 02:06:19
...fajn bluziš Smile
uglavnem rabim jih za audio snemanje in edit, občasno bi tut kej midi zalaufu. Do zdej sem delu samo na PT|HD (v enmu studiju), zdej ko bi jih pa meu sem pa ugotovu da so še druge varjante Embarassed

Kako je pa kej tale LE varjanta? Kej podobna HD-jem?
Najraj bi meu HD sam zdele ne mislm glih ledvičke prodajat (pa še recesija je).
Sej v skrajni sili se bom pa Logica nadudlu.

Drgač pa taja, hvala za link! ubistvu hvala usem!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 10.12.2008 08:01:09
ban je napisal/a:
...fajn bluziš Smile
uglavnem rabim jih za audio snemanje in edit, občasno bi tut kej midi zalaufu. Do zdej sem delu samo na PT|HD (v enmu studiju), zdej ko bi jih pa meu sem pa ugotovu da so še druge varjante Embarassed

Kako je pa kej tale LE varjanta? Kej podobna HD-jem?
Najraj bi meu HD sam zdele ne mislm glih ledvičke prodajat (pa še recesija je).
Sej v skrajni sili se bom pa Logica nadudlu.

Drgač pa taja, hvala za link! ubistvu hvala usem!

ker pr LE imaš več možnosti hardware malo si poglej. Drgač zadevca za doma je čist fina. Sam mam mbox1 in sedaj 2 že kar nekaj let in mi za na brzino kaj posnet oz zmontirat čist prov pride. (je bil pa zdej tudi film narejen na mojmu hardware-u Very Happy in sicer se je samo zmontiral tako da na LE se kr da delat )

lp Avi

p.s. taja kako ti kaj tvoj "PT ključek" služi Very Happy
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 02.03.2009 23:19:24
Zanimiva tema. Sam znam osnove Logica (delal sem s Pro Cool in mi je ZELO všeč. Sedaj, ko kupujem sam, bom kupil za začetek Express, ker je Studio zame malce predrag za ta čas leta. Gotovo bom slejkoprej apgrejdal na Studio, vendar pa me zanima, ali lahko v tej vmesni fazi samo naložim zvoke in loope, ki bi mi manjkali, iz sposojenih Jam Pack DVD-jev, ki so del Studio paketa od nekoga drugega. Ali so ti vezani na konkretno verzijo programa (predvidevam, da ne, ker gredo tudi na Garage Band).
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani