Jabuk
Apple Remote + optika za zvok
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kamnik - Rock City
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 05.02.2009 10:34:39
Apple Remote + optika za zvok
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

Imam čisto enostaven problem, mbp je priklopljen na ojačevalec prek optičnega kabla in mi z apple remote-om zato ne pusti spreminjat glasnosti, zato moram s seboj nosit še daljinec od ojačevalca, kar mi seveda ni všeč. Glede na to da itunes uporablja ločeno kontrolo glasnosti me zanima kako prepričati remote da spreminja vrednost le te, ne pa vrednosti sistemskega zvočnika ki je zaklenjena ob priklopu na optiko? Največ sicer uporabljam frontrow tako da bi rešitev za to pomenila še več.

Hvala,
Miha
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 17.02.2009 14:41:02
Kolikor vem spreminjanje glasnosti digitalnega signala (ki poteka med macom in ojačevalcem) ni možno. Slednje ni možno tudi pri ostalih hišnih napravah, če na njih priključimo ojačevalnik/receiver preko optičnega ali koaksialnega kabla.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: blizu
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 17.02.2009 17:03:14
@cast: ja res je, z izjemo drsnika za jakost v iTunes programu ... stric pomoje sprašuje kako bi tipkam za glasnost na Apple remote-u, dodelil upravljanje drsnika v iTunesih namesto privzetega, sistemskega drsnika za jakost.

Nek software remap ...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kamnik - Rock City
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 23.02.2009 19:53:48
muse je napisal/a:
@cast: ja res je, z izjemo drsnika za jakost v iTunes programu ... stric pomoje sprašuje kako bi tipkam za glasnost na Apple remote-u, dodelil upravljanje drsnika v iTunesih namesto privzetega, sistemskega drsnika za jakost.

Nek software remap ...

ja tako je, točno to iščem - vendar ni neke pametne in enostavne rešitve ali pač? Začasno imam zadevo rešeno z uporabo VLC playerja, edin problem je ker ne vidim playliste na 3 metre - zato sem imel rajš frontrow.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 23.02.2009 22:51:16
miha99 je napisal/a:
muse je napisal/a:

Nek software remap ...

ja tako je, točno to iščem - vendar ni neke pametne in enostavne rešitve ali pač? Začasno imam zadevo rešeno z uporabo VLC playerja, edin problem je ker ne vidim playliste na 3 metre - zato sem imel rajš frontrow.

iščeš sofacontrol program

sam uporabljam to in je supr. proporočam

lp Avi
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani