Jabuk
Težave z registracijo W-Viste v parallelsih
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 18.02.2009 14:52:42
Težave z registracijo W-Viste v parallelsih
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni.

Naletel sem na problem in upam, da se bo našel kdo, ki mi bo lahko svetoval kako zadevo rešiti.

Pred cca. dvema mesecema sem na svoj MacBook inštaliral Parallelse in nato windowse, ki jih rabim izključno zaradi enega samega programa. Pri inštalaciji windowsev sem vpisal kodo izdelka in do prejšnjega tedna je vse delovalo brez kakršnega koli problema.
Nato so Windovsi začeli zahtevati ponoven vpis kode. Ko sem kodo ponovno vpisal mi je sistem vrnil, da ne more vzpostaviti povezave z internetom in tako preveriti pristnosti. Prek windowsov nisem nikoli dostopal do interneta in zato se nisem ukvarjal s povezavo. Ker ne morejo potrditi pristnosti izdelka ga sedaj ne morem uporabljati, kar pomeni, da ne morem dostopati do programa niti do podatkov.

Shranjene podatke sem skušal preko Parallels explorerja po sistemu drag&drop prenesti na Mac OS vendar se ne zgodi nič.

Najbolj bi mi pomagalo, če mi lahko kdo razloži kako vzpostaviti povezavo z internetom v Parallelsih, da bi stvar še enkrat registriral, če tako želijo.

Hvala za pomoč.
LP
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 18.02.2009 16:31:46
Re: Težave z registracijo W-Viste v parallelsih
Jest imam prek Parallelsov naložene XPje. Za mrežno povezavo samodejno poskrbijo sami Parallelsi, ni treba nič nastavljat. Skratka, Windowsi komunicirajo z OSX, OSX pa z netom.

Lahko greš pa v nastavitve Parallelsov in preveriš mrežne nastavitve.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 20.02.2009 20:36:38
hmm... ja tudi jst bi pričakoval, da sistem komunicirata med seboj pa očitno ne.

Podatke sem uspel prekopirat. To sem storil tako da sem windowse zagnal v varnem načinu, poleg tega sem v upravitelju naprav opazil, da ne zaznavajo mrežne kartice, hmmm....

V Parallelsih sicer kaže kot da je povezava vzpostavljena a je Windowsi ne zaznajo.

Zdej ko imam podatke razmišljam, da bi vse skupaj še enkrat inštaliral vendar, ker sem zgolj povprečni uporabnik elektronike bi prosil, če mi lahko nekdo svetuje kako je treba to skropocalo od windowsov pravilno odstranit.

Hvala.
LP
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 20.02.2009 22:18:57
Ali si do Viste dostopal samo preko parall. ali tudi preko boot campa... Zakaj namreč vista ima problem(zaščito) da ko zamnjaš grafično disk, procesor jo moraš ponovno aktivirati. Problem je v tem da recimo inštaliraš visto preko boot campa in jo aktiviraš ti deluje vse BP dokler prvič ne dotopaš do teh winsov preko parall. s tem ta vista zazna novo strojno opremo (čeprav ni) in se hoče ponovno aktivirat. Torej uporabljal XP-je ki delujejo ne glede kako jih poganjaš... Če pa hočeš imeti Visto jo poganjaj le z Boot Campom drugače boš imel zgoraj omenjen problem... Je pa zanimivo da vsem tem času ne znajo rešit tega problema. Po moje zaradi ne pomoči Microsofta...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 20.02.2009 23:22:03
Tudi pri XP je enak problem ... Če za VMWare ali Parallelse uporabljaš Bootcam paricijo, ob vsaki menjavi načina uporabe (direkt BC ali Parallels/VMW) hočejo težit. Sem že parkrat pristal na črnem Desktopu.
No ja, zdaj preko VMW uporavljam Win7 64 bit, pa je ...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 21.02.2009 07:18:40
Jaz nikoli pri xp-jih pri visti pa so vedno hoteli registracijo...
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 21.02.2009 09:52:00
NIsem uporabljal Bootcampa. Imam še OS X 10.4 in bootcampa še ni bilo zraven.

A bi bilo mogoče boljše, če naložim bootcamp in visto poganjam prek njega, parallse pa pozabim?

Visto imam zato ker XP-jev ne prodajajo več. Imam original, ki sem ga pošteno plačal zato me vse to še toliko bolj jezi.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 21.02.2009 09:56:40
Sam imam tudi visto original pa me je enko zajebavala zdaj uporabljam XP prav tako original...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani