Zanima me, ce obstaja kak program s katerim se da vsebino iz win okolja skopirati na zunanji disk, ki ima particijo hfs. Nasel sem program hfsexplorer vendar ta omogoca samo kopiranje z diska ne omogoca pa pisanje na disk.
| Problem z zunanjim diskom | |||||
Zanima me, ce obstaja kak program s katerim se da vsebino iz win okolja skopirati na zunanji disk, ki ima particijo hfs. Nasel sem program hfsexplorer vendar ta omogoca samo kopiranje z diska ne omogoca pa pisanje na disk.
|
|||||
Članek in iskani program. |
|||||
Poskuši še TransMac.
Sicer je rahlo dražji, ampak ima napredne funkcije (npr. kopiranje resource forkov pri fontih), katere MacDrive nima. Nazadnje urejal/a opeter Pon 22. Sep 2008 14:47; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
Mal offtopic: opeter zelo lepo si dodelal svoj avatar. |
|||||
Jap, very Web 2.0-ish.
|
|||||
Heh, hvala fantje, samo mogoče ima Blackrider prav, mogoče je napaka, da sledim(o) "trendom", ki se itak hitro spreminjajo. Še sreča, da je moj monogram oblikovno stalen. |
|||||
Imam oba omenjena programa vendar deluje samo branje z diska medtem, ko kopiranje ni mogoce. Kaksna ideja?
|
|||||
Imaš disk na kakršenkoli način "zaklenjen" (mehanično, programsko)?
|
|||||
Sem ze gledal ampak ne najdem(ni mozno ustvarjati novih map, pisati...) medtem, ko v OS X lahko normalno nalagam na disk. Disk ni moj ampak od kolega in nebi prevec posegal vanj. Rad bi samo zacasno skopiral datoteke nanj. kot kaze ne bo slo in bom moral najti drugo alternativo.
|
|||||
Kaj pa če ga deliš prek LAN-a? Al imaš prevelike datoteke za prelagat? Tako boš lahko dostopal do njega brez dodatnih programov, samo na istem omrežju moraš imeti računalnika.
|
|||||
imam en problem, sedaj sem se končno rešil pcja in si nabavil imaca, pomembne zadeve sem si iz pcja prenesel na zunanji disk WD. ok vse lepo in prav.
sedaj sem pa disk priklučil na maca in mi zadevo zazna, tudi napiše koliko je prostora zasedenega, toda ne pokaže mi nobenega dokumenta, samo prazno okno ko ga odprem. prosim za pomoč. kako bi to poštimal. disk je ntfs |
|||||
Ti podatke na zunanjem disku normalno prikaže ob priklopu na drug računalnik (pc)?
|
|||||
ja na pcju brez problema.
|
|||||
Hmmm... Poskusi preko mreže dobit podatke. Jaz imam vse preko mreže urejeno - zunanja diska na Macu pa sta HFS+. Čeprav ne bi smel biti problem z branjem Ntfs particij na Macu...
Po pravici povedano pa nisem nikoli še priklopil NTFS diska na MAC... |
|||||
zlo teško, kot sem napisal je pc šel in imam samo maca zdej
|
|||||
Za pisanje podatkov na NTFS particij sam uporabljam dva programa oz. plugina, ki ju inštaliraš in potem lahko spreminjaš vse podatke na NTFS particijah. Programa sta MacFUSE in NTFS-3G.
LP -J |
|||||
ne vem kaj si mi to porinil sam ko sem instaliral ntfs-3g mi ga pa tudi ne zazna
|
|||||
Jaz pa sem pred časom kupil licenco za Paragon NTFS. Odlično deluje, res nimam pripomb!
|
|||||
Tudi sam imam Paragon NTFS in je super implementirano naravnost v OSXa.
|
|||||
opeter in blaster tako je, sem si potegnil trial dol in zadeva dela kot urca.
hvala |
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |