Zdravo!
Imam problem z indesignom (cs4).. v dokumentu sem uporabil znak za euro, ko pa ga izvozim v pdf znak več ni viden...a ima kdo idejo kaj bi lahko bilo narobe?
hvala!
| Adobe InDesign | |||||
Zdravo!
Imam problem z indesignom (cs4).. v dokumentu sem uporabil znak za euro, ko pa ga izvozim v pdf znak več ni viden...a ima kdo idejo kaj bi lahko bilo narobe? hvala! |
|||||
a je v dokumentu (ind filetku) obarvan z roza barvo
predvidevam, da ti znak manjka v tipografiji, drugače bi bil viden v PDF-ju večinoma je to pri kakih importih iz Worda, kjer so znaki ustvarjeni elektronsko in potem umanjkajo pri exportu iz indesigna z Adobovega sajta si potegni dol tipografijo http://www.adobe.com/type/eurofont.html in jo uporabi v dotičnem dokumentu |
|||||
ni obarvan roza, .indd je iz nule narejen v indesignu...a ni tako, da če ga ne bi imel dodanega mi ga tudi v indesignu ne bi izpisalo? ni mi jasno kako to, da mi ga v indesignu prikaže v pdfju pa ne...totalno confused..res je da sem čisto noob v tem ampak to mi res ni logično...
hvala za nasvet! |
|||||
Po moje je nekaj sesut font, znak potem pri exportu odleti. To se je včasih dogajalo z nepravilno generiranimi fonti (raznimi predelavami za šumnike itd.). V takih primerih je pametno uporabiti tole: http://www.adobe.com/type/eurofont.html |
|||||
katero tipografijo pa uporabljaš? isto za besedilo in eur znake, ali sta dve različni pisavi?
|
|||||
Uporabljam isti font (Times/bold italic/size 7)
|
|||||
Probaj z drugim fontom... imaš dva timsa...
|
|||||
bom probal, javim če je ratalo! tnx
|
|||||
Problematičen znak poskusi dat v krivulje (Type/Create Outlines). |
|||||
Nevem kako je v v CS4, ampak na starih verzijah se je dogajalo podobno, ce je bil ob exportu v pdf vklopljen subset fonts manjši od 100%.
To pomeni, da v font ne spakira vseh simbolov (da je manjši fajl). Vendar se lahko zgodi, da ne spakira tudi simbolov, ki jih uporabljaš v dokumentu ... ker se pač adobu zdijo eni simboli manj pomembni. To so bili včasih šumniki, ki so stali na napačnih mestih z napačnimi opisi. |
|||||
Daj v krivulje...
|
|||||
pisavo times spremenil v times new roman in je potem šlo brez problema...bom pa probal tudi z times in krivuljami..hvala vsem za pomoč! res ste enkratni
|
|||||
A obstaja kakšna dobra alternativa InDesign-u za PPC procesor na OS 10.4.11.
|
|||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |