ekran | |||||
pa da se ti buildin ekran ugasne |
|||||
![]() |
|||||
System Preferences->Displays in pod Display arrangement (ne vem če se točno tako imenuje) prestavi Menu vrstico (tisto zgoraj) z majhnega ekrana na velik v oknu, kjer ti kaže postavitev zaslonov. Prestaviti bi se ti moral tudi Dock. Lahko zapreš MacBooka in če imaš tipkovnico in miško ga lahko ponovno zbudiš tako, da bo rabil samo zunanji zaslon, vendar ne priporočam, ker se baje zna precej segret. Raje sam izklopi osvetlitev malega in bo. Drugače pa je extended desktop dosti boljš opcija, kot samo en ekran ![]() AJa, če imaš kljukco pod Mirror displays jo odkljukaj. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() če želiš narediti tako kot je napisal boris42 ne pozabiti da mora biti prenosnik priklopljen na električno omrežje brez tega ga z zaprtim pokrovom ne boš zbudil iz sleep-a. kot drugo po izkušnjah ti ne priporočam tega početja pogostokrat razlog je v sistemu načinu hlajenja Mac prenosnikov namreč ob zaprtem pokrovu se ti bolje segreva oz. ne dobiva dovolj hladnega zraka za učinkovito hlajenje. lp |
|||||
![]() |
|||||
Tako imaš vklopljen samo externi monitor, laptop pa se ti ne bo pregreval. Če pa hošeš monitor od macbooka naknadno prižgati, moraš klikniti detect monitor v preferences. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Am, saj sem omenil tudi to opcijo. Druge pripombe sem napisal zaradi tega, ker se pomoje bolj splača met 2 ekrana namesto enega, in je po opisanem postopku, zunanji ekran kao "glavni". ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Blackrider se ne moti, mogoče samo nerodno opiše postopek, ker se je tisti dan učil za izpit in je odgovor spisal med pavzo za čaj. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]()
jaz mam samo hlajenje spodnjega dela macbok pro-ja pa se mi temperatura ne dvigne dan 50°C razen enkrat (extremnih 100°C) |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |