Evo že dva dni se matram in mi nikakor ne uspe dat i-maca v domeno. V ADU sem lepo dodal userja in v Computers lepo računalnik vendar mi z directori utilitijem noče najt Serverja, če ma kdo kaki info kako in kaj lepo prosim.
| MAC v Windows 2003 server domeno je komu uspelo | |||||||
Evo že dva dni se matram in mi nikakor ne uspe dat i-maca v domeno. V ADU sem lepo dodal userja in v Computers lepo računalnik vendar mi z directori utilitijem noče najt Serverja, če ma kdo kaki info kako in kaj lepo prosim.
|
|||||||
Tudi jaz sem pred časom poskušal isto kot ti, rezultat je bil enak. Na share, ki so na domeni pridem pa b.p.
|
|||||||
Hja pol enako očitno nekaj ne vidim al pa directory utility ne deluje.
|
|||||||
To si kaj poskušal? http://tinyurl.com/b3wd2r
|
|||||||
Zelo bi ti bil hvaležen mislim ne samo jst ampak cela scena, če bi podelil znanje z vsem kako in kaj. Ker to sem tudi probal pa nič.
|
|||||||
Mam zeleno lučko v ad service directoriju ja.
Piše pa zraven: This server is responding normally. This server is not in your authentication search policy. Pod IP Addreso mi pa piše Open directory server Ok zdej mi piše tam ko mam lučko zeleno IP ADRESSA SERVERJA Spodaj piše Open Directory Server desno This server is responding normally. Čudež. |
|||||||
Če grem pod services in dam tam BIND mi javi
Invalid domain An invalid domain and forest combination was specified. you should enter a fully qualified DNS name for domain and forest. Gor nad bind Active Directory forest : Automatic Active Directory domain: HISA.SI Computer ID: mojimac (tu sem dal ime mojega imaca) Pri zavihkih UE nisem spreminjal nič je po defaultu izbrano vse razen create mobile accout at login Mappings Vse odznačeno Administrative: Prefer this domain server: 192.1.1.1.1 (pač IP od serverja) Allow administration by (po defaultu in označeno) Allow authentication from any domain in the forest. Tam ko dam bind dam Administratorske podatke od serverja? Ali od imaca? |
|||||||
Drugače imam dve XP mašine not, ki delata B.P.
|
|||||||
A pa je potrebno še kaj na serverju dodatno uštimat oz. bit pozoren.
|
|||||||
Če dodam server v LDAPc3 mi dela kot open Directory server. Kot active directory server mi ne dela pa da se na jajce postavim.
|
|||||||
Pingam server normalno, obe XP mašine delata sta registrirane v domeni in se vidita kompletno z serverjem.
Le nemorem se povezat z imacom. Diske in ostalo widim ko brskam preko finderja celo vpišem se lahko z unamom in passwordom, ki sem ju določil v UAD. |
|||||||
Mi smo Mac-e normalno povezali v domeno - pazi da je vse z DNS-ji in pravicami na AD-ju pravilno.
LP |
|||||||
Ker včasih ljudje pozabijo najprej poskusit zadevo pogooglat, kar je mnogokrat dovolj za rešitev težave, čeprav je res da je to vprašanje že precej specifično. Nisem tel nobenega užalit. Brez zamere... |
|||||||
Pingam oboje in oboje vidi |
|||||||
Ok zadevo sem uspešno rešil, če bo komu pomagalo vam povem, kje je bila kljukica.
pri dodajanju computerja v AD pod computers je treba označit, da je račun pred 2003 in to je to. FAK 8 ur sem porabu za bedarijo in zdej dela. |
|||||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |