Jabuk
Zaklenjen Apple account
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 28.08.2026 11:23:28
Zaklenjen Apple account
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljena Apple skupnost,

to je moj prvi post na tem forumu in na vas se obračam s prošnjo za pomoč pri nastali težavi (oz. težavah).

V osnovi smo družina, ki uporablja android sistem, za letošnji rojstni dan pa je si je hčera s prispevki iz daril, najino pomočjo in nekaj lastnimi prihranki kupila njen prvi iphone.

Njen telefon in apple account je ok in deluje BP, težava pa je nastala z mojim apple accountom, ki je povezan z njenim.

Sam sem si tudi ustvaril apple account in je do pred cca 3-4 tednov se delovalo BP, od svaka sem si sposodil tudi Iphone 14 za uporabo in "potrjevanje" nameščanja aplikacij na hčerinem telefonu itd..

Pred cca 3-4 tedni pa se je nekaj očitno zapletlo z mojim apple accountom. Naprava je začela sama zahtevati vpis gesla, ki ga ni sprejela.
Probali smo z ponastavitvami, pa nikakor ni ratalo.
Na strani iforgot.apple.com dobim sporočilo, da je račun zaklenjen in ga ni možno uporabljati.

Težave so torej:
1. zaklenjen/blokiran moj apple account
2. nezmožnost nameščanja in upravljanja hčerkinega telefona in
3. posledično tudi zaklenjene iphone od svaka, kjer ne morem izbrisat svojega računa iz naprava (vklopljena je tudi funkcija find my phone, kjer bo tudi po ponastavitvi z veliko verjetnostjo zahtevalo vpis z mojim apple accountom).

Prosim vas za pomoč oz. nasvete kako se lotiti težave, primarno s tem, kako lahko odblokiram moj apple account, ker s tem se rešita tudi ostali 2 težavi.

Hvala za pomoč in nasvete

Če sem post objavil v napačni sekciji lepo prosim admina, da temo prestavi v ustrezno sekcijo.

Lep pozdrav

Žiga
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 28.08.2026 11:50:45
Re: Zaklenjen Apple account
Sporočilo "račun je zaklenjen in ga ni možno uporabljati" na iforgot.apple.com je nekoliko drugačno od bolj pogostega "Apple ID has been locked for security reasons" (ki se navadno reši s preprosto ponastavitvijo gesla). Po izkušnjah drugih uporabnikov na Apple Community forumih je to strožje sporočilo, ki pogosto pomeni, da samopostrežna pot (samo iforgot.apple.com) ne bo zadostovala, in je treba iti direktno na:

https://iforgot.apple.com/unlock – to je ločena stran specifično za zahtevo za odklep računa (drugačna od navadne ponastavitve gesla)
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 28.08.2026 11:58:51
denismu je napisal/a:
Sporočilo "račun je zaklenjen in ga ni možno uporabljati" na iforgot.apple.com je nekoliko drugačno od bolj pogostega "Apple ID has been locked for security reasons" (ki se navadno reši s preprosto ponastavitvijo gesla). Po izkušnjah drugih uporabnikov na Apple Community forumih je to strožje sporočilo, ki pogosto pomeni, da samopostrežna pot (samo iforgot.apple.com) ne bo zadostovala, in je treba iti direktno na:

https://iforgot.apple.com/unlock – to je ločena stran specifično za zahtevo za odklep računa (drugačna od navadne ponastavitve gesla)

Pozdravljen.

Hvala za napisano, ampak tudi na tem linku dobim enako povratno sporočilo...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 28.08.2026 12:08:54
Sporočilo "Ta račun je zaklenjen in ga ni mogoče uporabljati" ni enako navadnemu "locked for security reasons". Apple to obravnava kot ločen, strožji primer, in njihova uradna navodila to postavijo zelo neposredno:

"When you request access to your locked Apple Account, you might get an alert that says 'This Apple Account is locked and can't be used'... If you can't regain access to your Apple Account, you can either: Create a new Apple Account, [ali] če potrebujete odstranitev Activation Lock in imate dokazilo o nakupu, sprožite Activation Lock support request."

Z drugimi besedami: pri tem specifičnem sporočilu Apple sam pravi, da tega konkretnega računa ni mogoče obnoviti – ne obstaja nadaljnja pot za vpogled, ponastavitev ali odklep tega Apple ID-ja. To ni le omejitev spletnega obrazca, to je uradna končna postaja za ta tip zaklepa.

Glede na to bi predlagal takole prioriteto:

1. Za sam račun (najbrž ni rešljivo)
Kljub temu bi še vseeno poklical Apple podporo po telefonu in razložil natančno to sporočilo – po forumih obstajajo redke izjeme, kjer je agent našel rešitev. A realno pričakujte, da vam bodo povedali isto, kar piše zgoraj – da računa ni mogoče obnoviti in da je edina pot naprej ustvarjanje novega Apple ID-ja.

2. Sposojeni iPhone 14 od svaka – to je rešljivo neodvisno
Za ta problem vam sploh ni treba čakati na račun. Aktivacijska zaklenitev (Find My) na napravi se odstrani ločeno preko:
https://al-support.apple.com/#/kbase
Tu je treba priložiti dokazilo o nakupu (račun, serijska št./IMEI) – ker je lastnik svak, bo verjetno moral on priskrbeti dokumentacijo, ker se dokazuje lastništvo naprave, ne vašega računa.

3. Hčerkin telefon / upravljanje družinske skupine – najbolj zapleteno
Tu je težava, ker vlogo organizatorja Family Sharing skupine (če ste vi organizator) ni mogoče prenesti na drugega odraslega, ne da bi organizator sam razpustil skupino – kar zahteva prijavo v ravno ta zaklenjen račun. To je pravi zaplet brez čistega samopostrežnega izhoda. Predlagam, da to izpostavite Apple podpori po telefonu kot ločen problem – konkretno povejte, da je organizator družinske skupine trajno nedostopen in da je s tem prizadeto upravljanje naprave mladoletnice (Screen Time / odobritve namestitev). To je dovolj specifičen in utemeljen primer, da ga agent morda obravnava izven standardnega scenarija, čeprav garancije ni.

Vzporedno: ustvarite si nov Apple ID, da boste imeli funkcionalen račun za naprej (npr. za novo napravo ali za ponovno vlogo starševskega nadzora, če vam Apple pomaga razpustiti staro skupino).
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani