Ker ga pri svojem delu kar dosti uporabljam bom morda na vsake toliko časa objavil tukaj (če se admini strinjajo) kakšen homemade video kaj in kako se da narediti za tem app-jem.
Sam app mi je res ql ker naredi lahko marsikaj hitro in pravilno seveda ob pravilni uporabi
Evo za pokušino en video (preprosta manipulacija z slikami):
Vprašanja, komentarji, predlogi seveda dobrodošli. Mislim pa da bi bilo ok če se še kdo ukvarja z tem app-jem da posname ali predlaga kakšen video in se ga objavi tukaj.
Vsekakor so dobrodošli vodiči. K tvojem videu bi dodal le, da se workflow lahko shrani in potem isto akcijo kasneje lahko izvedemo le z enim klikom. Bi bilo fajn če bi prilepil na koncu tudi workflow.
ja workflow lahko tudi narediš v primeru da boš uporabljal vedno isti postopek, ker pa tukaj v tem primeru določiš mapo kam naj se pomanjšane slike zapišejo pa to ni ravno uporabno (no vasaj zame ne ker imam rad organizirano vse skupaj). Dejansko če bi kreiral samo "prave" thumbe potem pa to pride v poštev (no bom še to naredil )
Shinobi70:
ja z iShowU je to narejeno pa potem še malo obdelano v iMovie (komej čakam da bo '09 na voljo ) in skonvertirano z QuickTime...
/offtopic/: Jezijo me samo ti web playerji ki pri vsakemu nekaj manjka. YouTube ti naredi porazne videe ko jih skovertira, Vimeo je že malo boljši vendar se nobeden po kvaliteti ne more primerjat z me.com galerijo ki pa nima možnosti embed share videa
Borg? Pejt mal vn iz bajte, pa mal tečt, pa tko. Boš vidu, da boš mel svet bolj rad, ko boš prišel nazaj.
ne res me malo živčnega naredi,ko pol vidim da v eni izbi sprašuje če kdo uprablja,v drugi izbi naredi nov topic,neglede da že topic o automatorju obstaja,samo zaradi tega ,ker se mu neda uporabit search funkcije.
Res pohvalno in svaka ti dala prav super si tole naredu do sedaj še nisem zajadral v ta del MACOSX vendar vidim, da se bo to spremenilo.
Hvala ti puna prva liga si.
Moderator take zadeve bi bilo lepo dat pod sticky al pa odpret novo podstran z video vodiči. Jst bi tudi sodeloval iz kakega ilife programa al pa kaj drugega.
Res pohvalno in svaka ti dala prav super si tole naredu do sedaj še nisem zajadral v ta del MACOSX vendar vidim, da se bo to spremenilo.
Hvala ti puna prva liga si.
Moderator take zadeve bi bilo lepo dat pod sticky al pa odpret novo podstran z video vodiči. Jst bi tudi sodeloval iz kakega ilife programa al pa kaj drugega.
Lp.
Hehe...isti primer si, kot jaz. Mi je kar nerodno priznat, ampak do pred kratkim se tudi jaz nisem poglobil v Automator. Vidim, da je zelo fajn zadeva. Navijam za nov video
Prispevek: #15 Objavljeno 31.08.2009 14:31:22 PDF workflow
Prispevek bo zaradi potrebe razlage malo daljši in naj se ne smantra kot oglas, se bom trudl nasprotno.
Časopis Delo registriranim naročnikom preko spletne strani ponuja vpogled v arhivske in tekoče številke časopisov / prilog v besedilni ali PDF obliki. Zame je sistem še nedodelan: pregledovanje je možno v manjšem okvirju po posamezno stran (preko brskalniškega vtičnika programa Preview na Mac-u). Bilo bi mi lažje, če bi vse strani prebral v lokalni PDF datotei in tako sem se namenil narediti Automator workflow.
Željen postopek je v vrstnem redu, da se najprej vse strani zadnje številke prenesejo v namizno mapo, od koder teče ukaz za združitev PDF in nastane e-kopija časopisa. Odločil še nisem: naj se na koncu prestavi na bolj vidno mesto ali samodejno odpre iz mape?
Zdaj od začetka, z nekaj tehničnimi podorbnostmi. Dostop do datotek je možen preko prijave z naročniškim uporabniškim imenom in geslom po kliku na gumb Tiskane izdaje (v frameu) ali preko URL-ja (dobil sem ga z izbiro možnosti Open Frame in New Tab po desnem kliku na frame), dokler sistemske luknje ne zakrpajo.
Nekoliko prirejen naslov se vidi tako: http://www.casopis.sk/plgns/pdtn/stegdiw/showpdfpage.php?date=20260131&pub=casopis&page=2&edition=0. Vidno je, da naslov reagira glede datuma, izdaje (0 = zadnja izdaja) in številke strani. Vsakodnevno menjavo datuma lahko rešim s Automatorju priloženo spremenjlivko Today's date, za številko strani bo skrbelo vnosno okence (uporabnik bo vnašal številke, ker nikoli ni enako število strani), ki bo podatek zapisovalo v spremenljivko Številka strani. Nadaljni ukaz bo prej vnešen URL prenesel v aplikacijo za prenose in ta bo željene datoteke shranila v "delovno" mapo, iz katere kasneje nastane družen PDF.
To je zamisel, izvedba je zaradi neznanja težja. Nek neuspel testen workflow že obstaja, bi pa prosil kakega znalca, da mi pomaga / enega naredi sam in naknadno razloži.
@iExpert: Z delom sem začel po deseti včeraj zvečer in se mi je ob nekaj čez nula-nula zdelo, da je narobe - ker ni bil prikazan noben rezultat. Hvala!