Jabuk
Weird Mac
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 14.01.2009 22:41:18
Weird Mac
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tole je bilo malo nenavadno, zato pišem raje iz PCa Very Happy

14 dni imam MacBook Pro-ja in ga včasih malo serje. Prejle v Safariju nekaj brskam, ko ta postane neodziven, opazim pa, da imam download na full, sicer 64kB, a sem vsaj na ADSLju. Probam naslednjo stran, ne gre, nekam drugam, nič. No kmalu ugotovim, da na trackpadu ne dela dvoklik - tap. Grem to zrihtat tako da odkljukam in ponovno vklopim One finger Tap to click.

Aja, še prej ko sem nekaj poskušal po tipkovnici, ker trackpad ni delal, se mi dvigne neko čudo FrontRow, ki ga nikoli nisem videl in pojma nisem imel, kaj se to dogaja. Še sreča, da je zraven PC, da sem takoj preveril Wink

Preverim za trackpad in vidim, da je to težava in da obstaja update. No in pomislim, da bi blo fajn na Appla pogledat, kako delajo fixi na Macu. Poskušam tudi ugotovit, kaj se to dogaja na mreži, netstat, network monitor, hm, nič jasno.

Grem na Apple Support stran in se mi v tem trenutku dvigne Software Update okno in kaže, da je downloadal 3 updejte. Kako zdej on ve, da hočem jest naložit popravke, oz. drugo vprašanje, zakaj mi nekaj downloada in zaseda linijo, ne da bi mi to povedal Question In zakaj tega do zdaj še ni naredil Question Povem mu, da naj to namesti, potem ugotovi, da mora še ene 25MB dol potegnit, naj mu bo. Še to naložim in mi še vedno pravi, New software is awailable for you, čeprav je že vse na spisku naloženo Crying or Very sad

No takih zajebancij sem navajen iz PC in od MSja, na Macu pa nisem pričakoval, da se mi bo 3x obesil, da sem ga moral izklopit, da včasih tipkovnica ne dela, spet nasilni izklop, da me zafrkava tako kot danes.

Kako zdaj delujejo ti fixi, ker noben od naštetih fixov ni za trackpad? In ali imate tudi take mešane občutke s svojim MacBookom? Sej mi je všeč, samo tole je malo pod pričakovanim renomejem.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 14.01.2009 22:49:27
Safari se zadnje par tednov zelo čudno vede. Kar med odpiranjem ene random strani ti zmrzne in ne moreš nič, razen da ga force quitaš in še enkrat odpreš.

Res nadležno. Upam da bo popravek hitro.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 15.01.2009 09:43:08
Re: Weird Mac
@Boris

Hvala za izčrpen odgovor.

Moj spis je bil malo ironičen, saj sem računalničar in mi je jasno, da računalnik ne bere mojih misli. Ampak ko se ti želja in njegov odziv poklopita, je pa zanimivo.

Kar se tap-clicka tiče, to je confirmed bug, kar nekaj ljudi ima s trackpadom težave. Očitno so tudi s Safarijem potrjeni problemi...

Grem pogledat še za trackpad fix...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 15.01.2009 09:52:00
blaster je napisal/a:
Safari se zadnje par tednov zelo čudno vede. Kar med odpiranjem ene random strani ti zmrzne in ne moreš nič, razen da ga force quitaš in še enkrat odpreš.

se popolnoma strinjam z zgoraj navedenim. Zadeva frizne do te mere
da moraš res ene par 10 s. čakat in res je najhitrešji izhod iz tega le force quit, razn če ti paše gledat uno vrtečo se žogico Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 15.01.2009 22:02:10
mknez je napisal/a:
blaster je napisal/a:

se popolnoma strinjam z zgoraj navedenim. Zadeva frizne do te mere
da moraš res ene par 10 s. čakat in res je najhitrešji izhod iz tega le force quit, razn če ti paše gledat uno vrtečo se žogico Smile

Tudi FF ima podobne probleme, vsaj pri meni. Začelo se je pa hkrati kot Safarijeva zatikanja.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani