MacBook alu se restarta namesto da se zbudi | |||
v prejšnjem tednu sem kupil MB 13" alu (novi). Imam pa problem, ker se je že dvakrat sam restartal. Oz. sem pustil računalnik normalno prižgan in ko sem se vrnil me je čakal login screen kot ob novem zagonu (ne tisti za sleep). Prvič sem mislil, da sem mogoče sam ponesreči ugasnil, sedaj se je pa to ponovno zgodilo in sem tudi izgubil nekaj, kar sem delal. Morda kakšna ideja, kaj bi lahko bilo narobe? hvala za odgovore |
|||
![]() |
|||
To start up into Safe Mode (to "Safe Boot"), do this: Be sure the computer is shut down. Press the power button. Immediately after you hear the startup tone, press and hold the Shift key. Tip: The Shift key should be held as soon as possible after the startup tone but not before. Release the Shift key when you see the gray Apple and progress indicator (looks like a spinning gear). |
|||
![]() |
|||
Sicer sem pa našel še dve možni rešitve: - reset PRAM/NVRAM - reset na stari "SafeSleep" način (nastavitev preko terminala) Malce sem še zelen tukaj, ker sem ravno presedlal iz Winsov. ![]() edit: Zdele sem pregledoval nastavitve. Ali je možno, da mi ne shrani dokumentov, ker sem imel označen v syspref "log out after 15 minutes"? Sedaj sem to odznačil in bom videl. |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Bokyto: si prepričan? Ker tale poba je izgleda imel identičen problem pa je bilo ravno to: http://www.mac-forums.com/forums/os-x-operating-system/127298-unwanted-unexpected-logout-reboot.html Login screen se mi pa tako ali tako vedno pojavim, ker imam prižgan, da iz sleepa zahteva geslo. Jst upam, da je bilo to. Prvi poskus je prestal, ker sem ga pustil več kot 15 minut odprtega in je šel samo v sleep. Lahko pa nazaj vklopim logout in vidim, če je bil to res problem. ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |