Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
iPhone in baterija
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Sittich
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 19.03.2025 14:30:28
iPhone in baterija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo,
iPhon 15 pro mi je začel nenormalno hitro praznit baterijo. Mogoče je vzrok Photos in iCloud. Odgovori GPT-ja mi niso v pomoč.Imam 200GB na iCloudu, ne bi pa rad zbrisal vseh fotogrfaij. Kakšen nasvet, zdaj imam privzeto slovenščino in se ne znajdem najbolje. Kako zbrišem fotke samo iz telefona, ostanejo mi pa na Cludu? Hvala. lp!

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 19.03.2025 17:19:58
Re: iPhone in baterija
Hard reset si probal? Dvomim, da ma to kako vezo s Photos...

https://support.apple.com/guide/iphone/force-restart-iphone-iph8903c3ee6/ios
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 19.03.2025 21:39:50
Jenrej je napisal/a:
Hard reset si probal? Dvomim, da ma to kako vezo s Photos...

https://support.apple.com/guide/iphone/force-restart-iphone-iph8903c3ee6/ios

Najbrž res nima zveze s Photos. Sem v nastavitvah nekaj reči odkljukal, pa bom videl, če bo kaj bolje. Hvala!

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 19.03.2025 22:20:50
Tone je napisal/a:
Najbrž res nima zveze s Photos. Sem v nastavitvah nekaj reči odkljukal, pa bom videl, če bo kaj bolje. Hvala!

A resetirat si probal kot je na linku? Ne boš zgubil nobenih podatkov... samo reset je.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 20.03.2025 18:16:10
Jenrej je napisal/a:
A resetirat si probal kot je na linku? Ne boš zgubil nobenih podatkov... samo reset je.

Kaj pa če bo kaj narobe?, ko sem tole prebral:

Če se iPhone po teh korakih ne zažene ponovno, preberite članek tehnične podpore družbe Apple Če se vaš iPhone ne vklopi ali zamrzne. Če po ponovnem zagonu vaš iPhone ne deluje kot pričakovano, si oglejte spletno mesto Podpora za iPhone.

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 20.03.2025 20:11:04
Spotlight se zatakne in potem žre baterijo. To se očitno vidi, ko ti search ne najde stvari, ki bi jih moral.

Na Macu to rešiš tako, da daš disk v izjeme in nazaj ven. S tem dosežeš, da spotlight ponovno reindeksira disk. Na iOS pa ne vem, kako se to sproži.

Indexiranje Photos se pa znano zatakne, če najde kake stare formate fotk ali filmov, ki jih spotlight ne podpira.

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 06.05.2025 19:14:00
Živjo, bom tole mojo temo nadaljeval, ker se je zgodilo sledeče. Bil sem že čisto obupan, saj mi je iPhone čez noč požrl 40% baterije in nisem vedel več kaj naj naredim. Izklopil sem vse mogoče v nastavitvah, pa kljub temu zjutraj telefon ugasnjen. Potem pa preobrat, skoraj čudež, baterija kar drži in drži-super! Ne izklapljam več buetooth, mobilni podatki, wi-fi itd
Po nastavitvah nisem kaj dosti šaril, kvečjemu sem vklopil nekaj stvari nazaj, Viber, dovoljenje za fotke, pa mogoče še kaj, ne vem. V času nenormalne porabe sem naredil nekaj posnetkov zaslona, prav za vprašanje na ta forum. Predvsem mi ni jasno tole okoli "domači in zaklenjeni zaslon". Vseeno prilagam, mogoče ima ali pa bo imel kdo tako težavo.

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #8   Objavljeno 07.05.2025 18:05:00
Izklopi si background app refresh in glej ga zlomka Very Happy

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 07.05.2025 18:18:13
nasum je napisal/a:
Izklopi si background app refresh in glej ga zlomka Very Happy

Imam vklopljen background refresh za vse in nobenih podobnih težav.

Tone, a si probal resetirat tako kot sem napisal? Če nisi, lahko da je bil ponoči software update in se je telefon sam resetiral in je bil problem rešen.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 10.05.2025 12:50:21
Jenrej je napisal/a:
Imam vklopljen background refresh za vse in nobenih podobnih težav.

Tone, a si probal resetirat tako kot sem napisal? Če nisi, lahko da je bil ponoči software update in se je telefon sam resetiral in je bil problem rešen.

nasum, imam vedno izklopljene posodobitve v ozadju
Jernej, težava je nastala po posodobitvi na 18.4, možno je, kar si napisal. Važno je, da je zdaj zadovoljstvo z baterijo popolno, sicer ne vem, kaj bi..Apple nas je razvadil s kvaliteto, jaz trenutno razmišljam o zamenjavi iMaca late 2012, sicer bi ga lahko imel še dolgo, sam mi ne omogoča več posodobitev aplikacij itd. Mac OS Catalina. Najbrž 27 inčnega vse v enem ne bo, sem v dilemi.
Lp

Stevie Jabuk

Kraj: Dragomelj
Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 10.05.2025 13:36:03
Načeloma lahko tudi imaca nadgradiš na zadnji macos. Poglej tu: https://github.com/dortania/OpenCore-Legacy-Patcher

 Macbook M1 pro 14 (2021)
 Thunderbolt display 27
 iPhone 11pro
 Apple TV 4th generation
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 10.05.2025 16:41:08
[quote=Najbrž 27 inčnega vse v enem ne bo, sem v dilemi.
Lp[/quote]

Jaz sem iMac (27-inch, Late 2009) zamenjal z Mac mini M4 + Studio Display. Velikost ekrana je enaka (27-inch). Vgrajena kamera in zvočniki. Če se odločiš za menjavo z novejšim ali močnejšim računalnikom, ohraniš ekran.

Lp.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 26.05.2025 21:29:06
denisr je napisal/a:
[quote=Najbrž 27 inčnega vse v enem ne bo, sem v dilemi.
Lp

Jaz sem iMac (27-inch, Late 2009) zamenjal z Mac mini M4 + Studio Display. Velikost ekrana je enaka (27-inch). Vgrajena kamera in zvočniki. Če se odločiš za menjavo z novejšim ali močnejšim računalnikom, ohraniš ekran.

Lp.[/quote]

Ali mi lahko poveš, kateri model displeja si kupil? In zakaj se nisi odločil za kakšno drugo znamko monitorja, predvidevam, da bi za ceno Appla dobil lahko še boljšega?

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 27.05.2025 11:30:11
Tone je napisal/a:
Ali mi lahko poveš, kateri model displeja si kupil? In zakaj se nisi odločil za kakšno drugo znamko monitorja, predvidevam, da bi za ceno Appla dobil lahko še boljšega?

Studio Display - Nano-texture glass - Tilt-adjustable stand Cool

Kakšna druga znamka mi ne pride v poštev. Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 27.05.2025 20:32:57
denisr je napisal/a:
Studio Display - Nano-texture glass - Tilt-adjustable stand Cool

Kakšna druga znamka mi ne pride v poštev. Smile

Razumem, Apple pač. ????
To je kar dobre tri jurje €. Se bom kar sprijaznil s 24 inčnim iMacom. Tistim za slaba dva tisočaka. Zame dovolj zmogljiv, če sem s tem "zvozil", bo ta nov vrh glave, kot pravijo.????

Lp

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 27.05.2025 20:46:53
Studio Display (navaden model) dobiš v kaki akciji za cca. 1500 EUR. Zraven še mac Mini pa je vse skupaj okoli 2k.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 27.05.2025 21:26:27
Za ta denar dobiš veliko boljši monitor... prednosti studio displaya so samo resolucija, kamera in apple logo (in zaradi tega bolj tesna integracija z maci). Če je to vredno (pre)napihnjene cene, naj pa vsak sam presodi. Jaz osebno ne kupim več ekrana, ki ni OLED (dokler ga ne bo kaj boljšega zamenjalo).
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 28.05.2025 05:04:16
mikrohard je napisal/a:
Za ta denar dobiš veliko boljši monitor... prednosti studio displaya so samo resolucija, kamera in apple logo (in zaradi tega bolj tesna integracija z maci). Če je to vredno (pre)napihnjene cene, naj pa vsak sam presodi. Jaz osebno ne kupim več ekrana, ki ni OLED (dokler ga ne bo kaj boljšega zamenjalo).

Mislim, da si kar dobro predstavil prednosti:

- Resolucija; 5k je optimalno za 27'' monitor na macOS in teh monitorjev je zelo malo. Zakaj ravno 5k?

https://bjango.com/articles/macexternaldisplays/
https://bjango.com/articles/macexternaldisplays2/

- Kamera podpira Center Stage, kar je za uporabo na macOS zelo uporabno, avtomatski zooming, lahko fokusira na nekaj, kar z roko pišeš na mizi pod monitorjem.

- Apple logo. Monitor ni običajno plastik fantastik zadeva kot 99% preostale konkurence, ampak je isti dizajn kot ostale Apple zadeve, aluminij in steklo. Nobenega zvijanja, škripanja, grde črne plastike in tako dalje. Prej sem imel LG 5k, ki je isti panel, ampak v cheap ohišju. Razlika je precejšnja.
Prav tako integracija. Monitor nima gumbov, nobenih, niti za vklop. Je pa povsem software-sko integriran v macOS, svetlost, glasnost, vse se preko tipkovnice nastavlja.

- Ostalo: Powered USB-C hub (imajo nekateri drugi, ampak ne vsi), zvočniki so res odlični za monitor. Kvaliteta slike je ok, ni ravno HDR, svetilnost je visoka za klasičen LED panel, za neprofesionalno uporabo ni nekih težav.

Meni osebno se ne zdi (pre)napihnjena cena, ker monitorja s takimi karakteristikami ne najdeš praktično.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 28.05.2025 12:32:25
Jenrej je napisal/a:
Mislim, da si kar dobro predstavil prednosti:

- Resolucija; 5k je optimalno za 27'' monitor na macOS in teh monitorjev je zelo malo. Zakaj ravno 5k?

https://bjango.com/articles/macexternaldisplays/
https://bjango.com/articles/macexternaldisplays2/

- Kamera podpira Center Stage, kar je za uporabo na macOS zelo uporabno, avtomatski zooming, lahko fokusira na nekaj, kar z roko pišeš na mizi pod monitorjem.

- Apple logo. Monitor ni običajno plastik fantastik zadeva kot 99% preostale konkurence, ampak je isti dizajn kot ostale Apple zadeve, aluminij in steklo. Nobenega zvijanja, škripanja, grde črne plastike in tako dalje. Prej sem imel LG 5k, ki je isti panel, ampak v cheap ohišju. Razlika je precejšnja.
Prav tako integracija. Monitor nima gumbov, nobenih, niti za vklop. Je pa povsem software-sko integriran v macOS, svetlost, glasnost, vse se preko tipkovnice nastavlja.

- Ostalo: Powered USB-C hub (imajo nekateri drugi, ampak ne vsi), zvočniki so res odlični za monitor. Kvaliteta slike je ok, ni ravno HDR, svetilnost je visoka za klasičen LED panel, za neprofesionalno uporabo ni nekih težav.

Meni osebno se ne zdi (pre)napihnjena cena, ker monitorja s takimi karakteristikami ne najdeš praktično.

Like

Točno tako, kot si napisal. Zelo veliko uporabljam FaceTime in pa glasba non-stop. Na Amazon.de sem ga imel v moji listi želja kar nekaj časa in ko je padla cena na 1743,17€, sem kupil. Edino kar nimam od Apple , je Satechi Mac Mini M4 Stand & Hub with SSD Enclosure, ki pa je popolnoma enak dizajn kot Mac mini.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 29.05.2025 11:57:07
denisr je napisal/a:
Like

Točno tako, kot si napisal. Zelo veliko uporabljam FaceTime in pa glasba non-stop. Na Amazon.de sem ga imel v moji listi želja kar nekaj časa in ko je padla cena na 1743,17€, sem kupil. Edino kar nimam od Apple , je Satechi Mac Mini M4 Stand & Hub with SSD Enclosure, ki pa je popolnoma enak dizajn kot Mac mini.

Čak mal, FaceTime in glasba? Za to kupovati monitor v vrednosti xxxx eur?
Jaz delam, kar pač delam, s programi Affinity, obdelava fotk, kakšna knjižica, brošura, dizajn itd, vse sem naredil s tem starim iMacom, ki ga imam. Največ za potrebe mojih dveh spletnih strani in FB-ja, kjer pa ni potrebe po nekih vrhunskih rezultatih, saj zadnje čase z iPhone 15 pro pokrivam praktično vse, kar se tiče fotografije. Čist iz nostalgije včasih naredim kakšno fotko z DSLR-jem.
Priznam, da ste me mal zmedli, bom še malo razmislil. Velikost (ekrana) je pomembna. Very Happy Very Happy, dejstvo je, da imam Apple izdelke okoli deset let predno menjam, iMac, iPad, telefon mogoče malo prej. Lp

Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani