Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Iphone killer n-tič
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 10.01.2009 11:29:04
Iphone killer n-tič
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
komaj čakam, da pride v trgovine na police, bom prvi v vrsti Cool

http://slo-tech.com/forum/t339692#crta
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 10.01.2009 11:35:15
hehehehe.... kolk jih je že hotl ubit iPhone? Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 10.01.2009 11:36:27
iPlo je napisal/a:
hehehehe.... kolk jih je že hotl ubit iPhone? Wink

imam občutek, da jim gre vsak dan slabše Rolling Eyes
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 10.01.2009 11:51:04
Dokler ne bo multitoucha, lepe tanke oblike pa friendly interface-a bodo kljub vsej visoki tehnologiji pa 10 megapiksličnimi vgrajenimi fotoaparati ciljali v prazno.
Pa AppStorea tudi, da ne pozabimo Smile

Dokler ne bo vsega tega, si sploh ne smejo rečt "iPhone killer".
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 10.01.2009 12:12:42
blaster je napisal/a:
Dokler ne bo multitoucha, lepe tanke oblike pa friendly interface-a bodo kljub vsej visoki tehnologiji pa 10 megapiksličnimi vgrajenimi fotoaparati ciljali v prazno.
Pa AppStorea tudi, da ne pozabimo Smile

Dokler ne bo vsega tega, si sploh ne smejo rečt "iPhone killer".

Tukaj še dodam vse boljše iTunes-e Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 10.01.2009 13:27:36
multi-touch na iphone-u je res pred vsemi ostalimi konkurenti. Punca ma npr. Samsung Omnio in ok ne rečem, je zlo dober telefon, ampak ravno v multitouchu pa v odzivnosti je pa zlo bogi. In ravno to se meni zdi pomembno pri multi-touch aparaturah.

lp
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 10.01.2009 13:41:22
iPhone killer glih ne bo. Sam men je bil pa PalmOS full všeč. Palm desktop na Macu sem še par let uporabljal, čeprav so moji trije palmi bili že zdavnaj v stari šari. Še vedno pa si kupujem telefone, ki podpirajo Grafiti razpoznavanje pisave... le da nove verzije PIMa ne sežejo niti do kolen tistemu, kar je ponujal PalmOS prem desetimi leti.

Žal so šli kasneje na winmob.

Vsaj jaz bom z zanimanjem spremljal, kaj bodo naredili, čeprav se bojim, da bo ratalo enako sranje kot vse mobilne naprave, ki jih danes dajejo na trg.

Tukaj je iPhone (še kar) svetla izjema (čeprav imajo tud lepe cvetke na zalogi ... bluetooth, itd.).
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 10.01.2009 15:50:13
Jetra ala HTC!
Kar se tiče ostalih poizkusov... žena ima Omnio in... kar neki!
Na začetku sploh nisem dojel... z tisto palčko "kalibrirat" display... WTF!!!????
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 10.01.2009 20:25:43
Sem imel možnost doma probati Omnio v živo in me je takoj vse minilo... sem hitro (spet) poprijel za Toucha in šel naprej nabijat TapTap na extreme Laughing
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Kraj: iMB
Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 11.01.2009 09:55:23
Vsi ki mislite da je Palm Pre kup dreka, se tako motite, da se bolj ne bi mogli in si dajte raje kaj prebrati o tej enkratni napravi!

Po pokazanem gre za revolucionarno napravo in prvega iPhonovega nasprotnika, ki je dejansko v celoti koncipiran, da bo deloval samo preko gest, se pravi nikjer zadaj ne laufa grdi grdi windows mobile, ki samo caka, da od vas zahteva uporabo stylusa. Gre za izjemen sistem, ki je toliko bolj napreden od iPhone OS, da je to kar ne verjetno. Synergy je recimo edinstven pristop k vasim podatkom, iskalnik v napravi je koncno tak, kot bi ga rabil vsak telefon.

Telefon ima Multitouch in bo imel svoj App Store imenovan App Catalog, Palm je imel neke vrste svoj app store ze vsaj 5 let, seveda ni bil toliko napreden kot Applov. Glede na to da bo vseskupaj temeljilo na html, css in javascript pa bodo znali zanj vsi razvijati, ki znajo pisati web strani. Hm, isto je ponudil ze iPhone? Ja, vendar ni bilo LOKALNO na napravi in vseskupaj je moralo tect v Safariju, tukaj pa tece kar znotraj operacijskega sistema, kot tudi ostale aplikacije.

Dobra ideja je bila tudi, da so ohranili resolucijo zaslona, kot so jo imeli ze na vseh svojih zadnjih dlančnikih, 320 x 480, kar je cisto slucajno isto iPhoneovi resoluciji. To pa pomeni, da bodo strani narejene za iPhone delovale brezhibno tudi na Pre. Mimogrede oba uporabljata Web-Kit, tako da ima Pre zelo slicen browser Safariju.

Procesor v Preju je baje neverjetno zmogljiv, gre za najnovejsi Texas Instrumentov primerek. Upam, da bo baterija to zmogla.

Ostalo: wifi, gps (s 3rd party navigacijo), 3mpix + flash fotoaparat, vgrajena qwerty tipkovnica, posebna gesture area pod zaslonom

In kot bonus, telefon bomo lahko polnili brezzicno, kot dan danes polnimo zobne scetke. Idukcijski polnilec s pomocjo magnetov. Nice and geeky, vendar bo to dodatek.

Kako se bo obnesel na trgu je tukaj glavno vprasanje, ce ga ponudijo po primerni ceni, bo lahko resno konkuriral iPhoneu, ce bo drazji, so bitko ze zgubili.

Ce zelite si lahko tukaj ogledate video predstavitev.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 11.01.2009 10:34:27
tudi jaz v živo sprobal omnio.... se ne more primerjat z iphone-om! al pa sem pač jaz že po skoraj letu in pol tako zelo "addicted"
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 11.01.2009 11:02:03
Poglejte si raje ta video http://i.gizmodo.com/5126752/palm-pre-full-video-tours. Je bolj realno.
Saj ne rečem, da ideja ni slaba, samo pregledovanje slik, poslušanje glasbe, prenos slike v landscape, surfanje po netu... je pa za moje pojme zlo nedodelano in počasno. Če teh stvari ne poštimajo do izida, bo to palm-killer in ne iphone-killer.

Zanimivo mi je tudi to, da od kar apple v nekatere svoje naprave vgrajuje neodstranljive baterije, skoraj na vsaki predstavitvi novega izdelka xy firme poudarijo, da pa njihov izdelek ima odstranljivo baterijo (s tem se prej ni nihče hvalil:)). Jst na svojem telefonu odstranim baterijo samo kadar rabim SIM kartico, to pa je tudi vse.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Lavrica
Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 11.01.2009 11:38:34
Tale Palm je pa res počasen v primerjavi z iPhone-om. Pa še DEBEL je... Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 11.01.2009 11:47:38
to kar je napisano do sedaj v tej rubriki je vse lepo in prav vendar se moramo vprašati ali so uporabniki Iphona pripravljeni "prešaltati" na drugo zadevo, če ima kao boljše karakteristike kot Iphone? Za moje potrebe mi je Iphone za sedanje razmere čisto zadosti oziroma bi še dodal GPS navigacijo ali pa kakšen Office in to je to (upam, da se bo letos pojavila GPS navigacija v pravem pomenu). Menim, da vsi do sedaj novonastali Iphone killerji in tisti, ki še to bodo (veliko prepozno), niso dorasli temu, da se bodo Iphone fani kar tako odločili za prehod.

Zame bi bil Iphone killer tisti, ki takoj ubije upanje v uporabniku za Iphone in prešalta na drugega proizvajalca ali je zdaj to Nokio ali Palm in to brez oklevanja. Ko sem prvič videl Iphona kako deluje nisem videl nič drugega kot to, da si ga čim prej skušam dobiti in me druga sploh ni zanimalo.

Sedaj ko gledam te Iphone killerje me sploh ne pritegnejo (moje mišljenje) kajti vsi delujejo na podobnem principu (pustimo zdaj software in podrobnosti v drobovju) kot Iphone nekateri kao bolje drugi slabće. Evo to je to.

Nazadnje urejal/a icy Ned 11. Jan 2009 11:54; skupaj popravljeno 1 krat
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 11.01.2009 11:49:58
No ne vem kaj vi gledate, sistem je alpha, delujejo pa nekatere stvari ze zdaj mocno hitrje kot na iPhoneu.

Najvecji greh Preja je verjetno to, da izgleda kot en kamencek. Meni dizajn z crnim robom ob straneh zaslona niti malo ne sede.

Vsi, ki to primerjate z Omnijo delate napako, ker kot receno gre tukaj za sistem napisan iz 0 samo za to, da ga lahko sofiramo s prsti. Povrhu pa je Palm vedno imel sloves za intuitiven software. Preprican sem, da bo to neverjetno dober telefon, ce jim ne bo na kaksnem koraku drasticno spodletelo, za zdaj na to nic ne kaze.

Problem vseh iPhone killerjev je, da ne rabijo premagati iPhonea v tehniki ampak v coolness faktorju. iPhone si vecino ljudi kupi predvsem zaradi status simbola, poglejte si samo, koliko vprasanj je ze na tem nasem forumu, ko kdo ne zna postoriti povsem enostavnih stvari s svojim iPhoneom. In to bo Pre tezko dosegel, oz ne bo. Palm pomoje veliko bolj cilja na enterprise in mislim, da ima prav.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 11.01.2009 11:50:33
icy je napisal/a:
to kar je napisano do sedaj v tej rubriki je vse lepo in prav vendar se moramo vprašati ali so uporabniki Iphona pripravljeni "prešaltati" na drugo zadevo, če ima kao boljše karakteristike kot Iphone? Za moje potrebe mi je Iphone za sedanje razmere čisto zadosti oziroma bi še dodal GPS navigacijo ali pa kakšen Office in to je to (upam, da se bo letos pojavila GPS navigacija v pravem pomenu). Menim, da vsi do sedaj novonastali Iphone killerji in tisti, ki še to bodo (veliko prepozno), niso dorasli temu, da se bodo Iphone fani kar tako odločili za prehod.

Zelo zelo težko bi me kdo prepričal, da prešaltam na te ala "iPhone-killerje". Enostavno sem se tako navadil na enostavnost tega telefona, da mi ostali niti približno ne dišijo. Seveda je to stvar posameznika, nikoli ne bo ena stvar všeč vsem...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 11.01.2009 11:57:22
borut-t je napisal/a:
icy je napisal/a:

Zelo zelo težko bi me kdo prepričal, da prešaltam na te ala "iPhone-killerje". Enostavno sem se tako navadil na enostavnost tega telefona, da mi ostali niti približno ne dišijo. Seveda je to stvar posameznika, nikoli ne bo ena stvar všeč vsem...

Evo o tem razmišljam oziroma so moji pogledi in takih je kar nekaj!
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 11.01.2009 13:33:11
Sej to, da je tale Palm iPhone killer, smo proglasili mi, ne Palm Smile . Oni ga pomoje zelijo podturit v enterprise.

Enostaven pa bo tale Palm bolj kot iPhone.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 11.01.2009 13:37:36
MaTiCeK je napisal/a:
Sej to, da je tale Palm iPhone killer, smo proglasili mi, ne Palm Smile . Oni ga pomoje zelijo podturit v enterprise.

Enostaven pa bo tale Palm bolj kot iPhone.

Glede enostavnosti naj sodi vsak sam, ne vsiljevat svojega mišljena drugim...
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 11.01.2009 14:40:42
Nocem vsiljevat, samo iPhone ni enostaven. Probaj dodati novi dogodek v koledarju. pa prestej koliko krat moras kliknit in pazi da ne pozabis stisniti zgoraj desno save na koncu.

To in ostale take zadeve mene na iPhoneu fulj motijo, ceprav sem drugace zadovoljen z njim.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani