Jabuk
Safari RSS in napačen čas
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 05.01.2009 13:59:33
Safari RSS in napačen čas
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo!

Imam težavo z vgrajenim Safarijevim RSS klientom na iPhonu. Domala čisto vsa obvestila (feedi) so označeni z napačnim časom. Težava je prisotna na vsaki strani - od BBC do Dela. Tudi jabuk.si feedi imajo napačen timestamp.

Predvsem me zanima če ima kdo izmed vas podobne težave (regionalne nastavitve imam pravilne in tudi drugod je zaznava časa pravilna).

Če slučajno nihče ne uporablja Safarijevega, bi lepo prosil nekoga izmed vas, da bi zgolj začasno preizkusil prikaz rss feedov na njegovem iphonu. Vse kar morate narediti je, da odprete safari, greste na priljubljeno, redno osveževano spletno stran in tapnete rss logotip. Nenazadnje lahko to storite neposredno na jabuk.si. S tem zgolj vidite rss zapis tako kot treba - ni bojazni, da bi se na ta način na karkoli naročili. Hvala.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 05.01.2009 15:36:51
Re: Safari RSS in napačen čas
welker je napisal/a:
Imam težavo z vgrajenim Safarijevim RSS klientom na iPhonu. Domala čisto vsa obvestila (feedi) so označeni z napačnim časom. Težava je prisotna na vsaki strani - od BBC do Dela. Tudi jabuk.si feedi imajo napačen timestamp.

Meni deluje BP.

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 05.01.2009 15:51:39
meni tudi
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 05.01.2009 16:51:30
Zanimivo ... ima mogoče kdo potemtakem kakšno idejo, kaj naj bi naredil?

Poskusil sem že zbrisati iz nastavitev safarija tako cache kot tudi cookije in history (za vsak slučaj). Izvedel sem restarte telefona. Pa še vedno gledam približno 8 urni zamik v tem Safarijevem RSS klientu. Preveril sem regionalne nastavitve in imam nastavljeno na United Kingdom. Set Time ima vklopljeno avtomatično pridobitev (manualen preklop na Ljubljano ni koristil).

Drugače imam italijanski 3G, ki je jailbreakan in seveda FW2.2.

Mimogrede, podobno napako mi povzroča tudi Facebook app, za njihove feede in status update (da je čas zamaknjen orenk nazaj). Ni mi jasno kako prihaja do tega, samo v teh dveh aplikacijah. Free RSS Reader je izpisoval čase pravilno, prav tako Google Reader neposredno v Safariju.

Vam, ki zadeva deluje ... ali se čas izpiše v 24-urnem načinu ali 12-urnem? Meni se vseskozi v dvanajst urnem, čeprav imam v nastavitvah vklopljen 24 urni prikaz (in vsepovsod drugje tudi je 24-urni prikaz).
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 05.01.2009 18:11:20
Hm... Meni tudi ne dela.

Zdej kar se Facebooka tice je to klient aplikacija ki laufa na iPhonetu in ima to kot znan bug. Tako da za FB ne dela NOBENEMU. Smile

Kar se tice pa RSS readerja pa to ni del Safarija (ni klient aplikacija) ampak kot si opazil te Safari redirecta na reader.mac.com, kjer potem beres RSS feede. Torej je spletna aplikacija in ker je server (skor ziher) v Cupertinu, kaze lokalen cas Kalifornije.

Ce komu res kaze pravilne case, potem res ne vem zakaj nama ne. Mogoce (zaradi nekega cudne nastavitve) Safari ne zna pravilno poslat time zone v HTTP headerju. Skratka, cudno...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 05.01.2009 18:59:29
Lahko bi bilo krivo zaradi nastavljenega UK.
Drug time zone ali daylight saving time.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 05.01.2009 19:36:01
Rainbow je napisal/a:
Lahko bi bilo krivo zaradi nastavljenega UK.
Drug time zone ali daylight saving time.

Hmm ... ampak ne kaže tebi pravilno? Imaš potemtakem kot regijo nastavljeno USA? Konec koncev bi morala biti razlika med zaradi pomešanja med UK in Ljubljano zgolj eno uro oz. dve v primeru napačno nastavljenega zimskega/poletnega časa. Pri meni je pa več ur. Dejansko je res kalifornijski čas, kot je omenil inspirion.
Sam sem tudi sumil za težavo v tem macovem readerju, na katerega se redirektajo rss feedi iz spletnih strani. Nekako sem le pričakoval, da bo več ljudi imelo enako težavo.

Upam, da bo še kdo drug preizkusil zadevo. Resda ni vitalna, a vseeno bi bilo dobro imeti neko zagotovilo kje točno tiči težava.

Mimogrede ... vi, ki vam deluje ... vam formatira tudi uro pravilno? V 24 urni način ali 12 urni način?

p.s.: inspirion hvala za pojasnilo glede facebook buga. deluje kot podobna težava zato sem namignil na morebitno povezavo med tema dvema nevšečnostima
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 05.01.2009 21:28:55
sm sou ponovno na rss in mi tudi ne deluje cas, prej mi pa je Idea
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 06.01.2009 10:06:23
No, meni ne deluje več pravilno:

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 06.01.2009 10:17:15
Ce se mene vprasa ni nikoli nobenemu delalo. Server je v Ameriki in Web aplikacija pac cas pred izpisom pretvori v svoj lokalni cas.

Rolling Eyes
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 06.01.2009 11:29:55
Pravkar je ura 2:28 AM, kar ni logično, če je bila ob 09:42 - 12:42 AM.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 06.01.2009 15:39:25
Rainbow je napisal/a:
Pravkar je ura 2:28 AM, kar ni logično, če je bila ob 09:42 - 12:42 AM.

Tole nelogično in pravzaprav naključno dodeljevanje časov sem opazil tudi jaz. Kot da reader.mac.com alternira med različnimi serverji. Še najbolj zanimivo je, da na internetu ni ravno veliko tarnjan čez to. Očitno ne gre za bolj znano ali priljubljeno funkcijo.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani