HTA datoteke
|
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 26.12.2008 16:28:46 HTA datoteke |
|
Pozdrav vsem
Sem nov uporabnik MAC-a, in sem bolj tako navdušen.
Problem je, da veliko SW-ja ki ga nujno rabim za delo enostavne ne obstaja za MAC. Tako sem si naložil Parallelse in WIN XP nanje da lahko naprej normalno delam.
Se pa seveda ko le utegnem ukvarjam s tem da bi programe ki jih uporabljam enega po enega nekako spravil v delovanje na MAC OS-u.
Nekaj sem jih uspel, mi pa preglavice dela ena HTA aplikacija. Gre za enostaven text editor, ki ga zahteva moja stranka.
Zanima me kako hudimana zagnat HTA aplikacijo v MAC OS-u.
Imam novi MacBook Aluminium z 2.4GHz procesorjem in 4Gb RAM-a.
V naprej hvala za pomoč.
Lp
Damjan
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana) |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 26.12.2008 19:15:31 |
|
http://en.wikipedia.org/wiki/HTML_Application
Glede na zgornjo povezavo tega ne boš moral narediti v Mac OS, ker je očitno ta tip aplikacije pisan za Windows sisteme.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 26.12.2008 19:53:15 |
|
morem to napisat.
zakaj si nabavo mac-a, če dosti programov uporabljaš na windowsih?
brezveze. Jaz osebno sem na macu naso za vse programe, ki sem jih mel na windowsih nadomestilo in skoraj vedno boljše kot za windowse. Edino česar nimam je visual studio, ki ga pa mam na prenosniku z windowsi. Tak da, resnično brezveze zapravljat dnar za maca če si daš pol windowse gor.
lp
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 26.12.2008 22:26:24 |
|
pinc je napisal/a: | morem to napisat.
brezveze. Jaz osebno sem na macu naso za vse programe, ki sem jih mel na windowsih nadomestilo in skoraj vedno boljše kot za windowse. Edino česar nimam je visual studio, ki ga pa mam na prenosniku z windowsi. Tak da, resnično brezveze zapravljat dnar za maca če si daš pol windowse gor.
lp |
Mja, pač eni morajo ločiti delo (->Windows) od doma oz. užitka (->Mac). Dvomim, da zanalašč uporablja Winse, pač jih mora. Zato pa obstajajo virtualizacijske rešitve in BootCamp. Kar pač rabiš Winse rabiš, za drugo pa uživaš v Macu.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 27.12.2008 19:15:34 |
|
Mene pa zanima ali je mogoče namestiti windows na maca preko bootcampa in potem ta windows poganjati sem ter tja znotraj osxa preko VMWare Fusiona? Ker na žalost sem ter tja potrebujem windows in mi je tečno skakat na drug računalnik. Rebootat se mi pa ne da, če želim zagnati boot camp.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Kranj |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 27.12.2008 19:22:10 |
|
Kako to misls preko bootcampa? Enostavno preneses wmware na maca ga installiras in potem namestis zeljen os. Nasel sem en video tutorial.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 27.12.2008 19:30:14 |
|
roli je napisal/a: | Mene pa zanima ali je mogoče namestiti windows na maca preko bootcampa in potem ta windows poganjati sem ter tja znotraj osxa preko VMWare Fusiona? Ker na žalost sem ter tja potrebujem windows in mi je tečno skakat na drug računalnik. Rebootat se mi pa ne da, če želim zagnati boot camp. |
Se da. Poglej si mal na njihovi spletni strani. 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 27.12.2008 20:11:02 |
|
Izvrstno! Ker, ko rabim windows samo za to, da poženem nek x programček za sekundo se mi zdi precej idiotsko ponovno zagnati računalnik. Ko pa rabim nek bolj zahteven program pa je reboot edina opcija. Sicer večinoma kaj dosti windows OSa ne rabim.
Sedaj bi se moral samo še odločit ali naj uporabim visto ali XP. Glede na to, da se gre za švohtnega iMaca z 2GB RAMa bo XP verjetno boljša izbira.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 27.12.2008 20:28:59 |
|
Jp, XP SP3 so zelo soliden sistem. Vista je prepožrešna za virtualizacijo. Mogoče bo kaj bolje z Windows 7, ampak do takrat pojdi kar z XP-ji. 
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 04.01.2009 10:21:52 |
|
pinc je napisal/a: | morem to napisat.
lp |
No ja, če je to da si kupiš orodje za delo zapravljanje denarja, potem se strinjam s tabo, pa še tu ne popolnoma, kajti običajnega prenosnika z 1066MHz FSB-jem, LED backlit displayem in 2kg teže ne dobiš prav nič ceneje.
Zakaj MAC? Teža, kvaliteta in ker nadomestka za IBM THINKPAD T50 nisem našel, od računalnika pa pričakujem da dela vsaj 4 leta vsaj 12 ur na dan in pri tem ne razpade (kot mi službeni HP recimo).
Nazaj na temo, trenutno mi težave delajo samo HTA kot sem omenil, lovarji ala OXFORD, DUDEN, i.p.d. ter prevajalski program.
Vse ostalo sedaj deluje in je ok.
Tako ali tako imam Parallelse in XP-je uporabljam za te zadeve ki v MAC OS še ne delajo.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 07.01.2009 22:03:52 |
|
Živ!
bdamjan, kaj lahko poveš več o oxfordu in dudnu na macu. sam sem ju naložil na mac-a in mi delata relativno počasi. še največ preglavic mi povzroča longmanov slovar. ne more bit normalno, če se program zaganja pol minute, in dela po polž
je...
Je to samo pri meni, ali pa tudi pri tebi?
lp!
|
 |