Jabuk
MacBook Pro, Bootcamp, Parallels, ne dela hibernacija
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 08.01.2009 18:22:40
MacBook Pro, Bootcamp, Parallels, ne dela hibernacija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Moj prvi post v tem okolju Very Happy

Imam novega MacBooka Pro, preko Bootcampa sem namestil Windows XP in potem še Parallelse. XPji mi več ali manj brez problema delujejo v obeh načinih (o problemih kdaj drugič), težave pa so s hibernacijo. V Parallelsih mi pustijo narediti hibernacijo, vendar se ob ponovnem zagonu usujejo.

Je komu v omenjeni konfiguraciji uspelo vzpostaviti hibernacijo XPjev? Uporabljam jih v službi in ko zapiraš notebook in hodiš okoli je hibernacija zlata vredna. To je daleč največji problem in rešitev bi mi omogočila normalno uporabo notebooka.

Hvala za odgovore...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 08.01.2009 19:58:45
Čim manj uporabljat Winse pa bo! Very Happy V OSX-u dela hibernacija super...

Katero verzijo Parallelsov pa imaš? Je pa čudno da ti ne deluje, ker meni dela preko Bootcampa, VMware Fusion pa Parallelsov brez problema na MBju (sicer bolj počasi ker so to pač windovsi in rabijo kar nekaj časa da shranijo vse pri hibernaciji).

Mogoče probaš še Fusion, ali pa če reinštaliraš zadevo.

Pa tega nisem ravno najbolje razumel: "...vendar se ob ponovnem zagonu usujejo. "
Krešnejo Parallelsi ali winsi in ob zagonu česa?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 08.01.2009 20:32:02
Windowsi so služba, moram uporabljat, OSX je pa zame.

Paralellsi so v 3.0

Skratka, znotraj Parallelsov mi XPji pustijo, da jih hiberniram, ko pa jih ponovno zaženem XPji obvisijo. Paralelsi me tudi opozorijo, da je hibernacija riskantna, ker uporabljam Bootcamp. Ok, to razumem, da če jih hiberniram pod parallelsi jih ne smem zagnati pod Bootcampom, saj je to drug hardver.

Paralelsi in hibernacija XPjev torej ne gre. Me pa veseli tvoja ugotovitev, da to dela pod VMWarom. Če si uporabljal oba, lahko podaš kratko primerjavo Parallels in Fusion, plusi in minusi.

XPji pa pod Bootcampom normalno hibernirajo in se tudi zaženejo. Težava native poganjanja XPjev pa je, da na bateriji crknejo po dobri uri uporabe. Skratka, MacBook Pro in XPji so kot prenosnik na baterije neuporabni. OSX zdrži okoli 4 ure. Opazil sem, da pod XPji dela edino požrešna 9600, 9400 se ne da vklopit. Tu ima Apple še kar nekaj dela, če hoče uresničit to kar reklamira, da je MacBook odličen Windows notebook. Moram rečt, da sem v tem pogledu precej razočaran, saj sem z notebook veliko naokoli.

Če smo že pri hibernaciji, kaj priporočaš za hibernacijo OSX?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 08.01.2009 21:36:28
Najprej sem uporabljal Paralelse 3.0 (kot ti), pa me je potem čist minilo ko sem našel Fusion - za moje pojme je bilo takrat delo z XPji veliko lažje na njih.
Sedaj sem pa spet nazaj na Paralelsih, le da tokrat 4.0 ki so pa res vredu in hitri, pa tudi veliko novih možnosti in featurjev imajo.

Priporočam ti da posodobiš Paralelse, če pa to ne, pa vsaj dobodi Fusion. Trenutno si za moje pojme na najslabšem. Confused

Možno pa da ti hibernacija ne dela zaradi kakšnega buga s softwerom, ker kot si omenil imaš unibody MBPja in bi bilo priporočljivo raje novejše verzije programja gor laufat, kot pa stare, ker nikoli ne veš kaj novega so dodali tem MBPjem ki ni kompatibilno s temi virtual mašinami.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 08.01.2009 21:45:54
Hvala, bom dal v 4.0 gor.

A Fusion podpira oba procesorja? Parallelsi vidijo le enega.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 08.01.2009 22:01:53

Za prejšnji VMware Fusion (1.x) nevem kako je bilo - paralelsi in fusion sta dobila večje posodobitve naenkrat - paralelsi na 4.0, fusion na 2.0, tako da sem oba probal in so me paralelsi prav presenetili in navdušili.

Sicer ima Fusion sedaj tudi nekaj več opcij in vsega, samo še vedno ne toliko kot paralelsi 4.0 Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 08.01.2009 22:10:52
No super. Potem bo le delalo kot pričakujem. Hibernacija, baterija, ... upam da bo zgodba o uspehu.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 17.01.2009 20:52:19
Sem nadgradil na 4.0. Nekatere stvari so pošlihtane, druge mi zgledajo slabše - Coherence mode. Ne uspe mi najti primerne nastavitve za dual monitor. Ali raztegne XPjevo vrstico čez oba monitorja, potem oba monitorja kaže z isto ločljivostjo...

Skratka, še vedno ni pametne podpore za dual monitor. Full screen način itak podpira le en monitor. Je to v Fusion bolje, ali so tudi tam težave?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 18.01.2009 13:39:45
Ok, Parallels 4.0 nima ustrezne podpore za dual monitor Sad

Kako je z zadnjim Fusion? Dela spodobno na monitorjih z različno ločljivostjo? Če dela, potem menjam...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Nova Gorica
Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 19.01.2009 03:42:30
V virtualni mašini ni potrebno uporabljat hibernacije - ampak kar save state.
LP
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani