Jabuk
iWork - pri uvodni predstavitvi zmrznil?!?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 30.12.2008 19:34:40
iWork - pri uvodni predstavitvi zmrznil?!?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni!

Sem cisto nov uporabnik tako jabuk.si kot tudi samega JabolkaTM..

Ravno vceraj sem prejel svoj prvi Applov izdelek v zivljenju (Macbook Pro prejsnja generacija, 2.5 Ghz), in me je zelo navdusil, tako da sem danes sklenil poskusiti iWork, a se je pojavil problemcek:

Po instalaciji sem hotel najprej zagnati vodic po le-tem, ki ga ponuja program. Ko sem kliknil na to opcijo, se je pokazal siv ekran z applovim logotipom. Cakal sem kaksno minuto, a se ni nikamor premaknilo. Tako sem poskusal razne kombinacije command+q, on/off gumb, a nic ni delovalo. Potem sem poskusil se zapreti pokrov in ga ponovno odpreti, a nato se je pokazal bolj svetel odtenek sivega ekrana, tokrat brez logotipa, so se pa pokazali kvadratki, ki oznacujejo nalaganje. Ko se je nalozilo, se je zaslisal kratek zvok in pokazal se je crn ekran. Od tam naprej pa spet nic.

Tokrat sem poskusil se odstraniti baterijo in jo ponovno vstaviti. Tudi to ni pomagalo. Nazadnje mi je preostalo le se, da vstavim OS X cd in bootam, no in tokrat pa je koncno delovalo in spet sem lahko prisel na namizje.

Celotna zadeva mi je nekako pokvarila zacetno veselje, saj si ne morem kaj, da me ne bi skrbelo. Zakaj bi se kaj takega zgodilo na popolnoma novem prenosniku?

Naj vam povem se, da sem zjutraj vstavil 2x2 GB Kingston Apple RAM, mislite, da bi lahko bil krivec RAM??

Prenosnik ga prepozna in mislim, da deluje normalno, a vseeno me je zaskrbelo, da nisem morda jaz kaj zamocil, saj sem prvic delal kaksne take posege z RAMom.

Prav tako po tem, ko sem instaliral 2x2 GB RAM, nisem imel obcutka, da bi bilo ravno kaj hitreje kot prej, ko je bilo 2 GB RAM, a morda pac nisem dovolj preizkusil obeh primerov - z 2GB VS. s 4GB. Vseeno pa bi rad preveril, ce novi RAM deluje brezhibno, prav tako pa bi rad preveril, ce je sposoben uporabljati vso kapaciteto v svoj prid, zato bi vas prosil za nasvet se s te strani... Do sedaj sem poizkusi Xbench, a si z rezultati nisem znal kaj dosti pomagati.

Najlepsa hvala vnaprej!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trzin
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 30.12.2008 20:31:26
Pa res nimaš sreče. Jaz imam mac-e sedaj leto in pol in moram povedati, da se mi kaj takega še ni pripetilo. Slab začetek, dober konec Smile . V čem tiči problem, ti pa lahko povedo drugi, jaz nisem strokovnjak.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 30.12.2008 21:06:55
Cudno pri vsem tem je, da se mi je to samo takrat enkrat zgodilo...ravnokar sem namrec dvakrat poskusil isto aplikacijo in je delovala brez tezav....

Hmm, any suggestions?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 30.12.2008 23:50:40
To da je razlika med 2gb in 4gb se opazi le pri kakšnih zahtevnejših programih Wink

To ne pomeni da bo sedaj vse delovalo 2x hitreje Wink Probaj razliko v kakem Photoshopu in boš videl kje je "catch" Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 31.12.2008 09:38:00
razlika med 2gb in 4gb je kar precej opazna. Zagon Safarija na MBP 17" (Santa Rosa) z 4gb rama ga odpre v trenutku, MBP 15" ( 2.5 Penryn) z 2gb rama pa ka rabi kako sekundo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 31.12.2008 11:09:18
Ampak ni ta razlika samo zaradi rama, ampak je tu bolj zaradi compa samega - 17" MBPji so vedno bolje delali kot 15" (z istimi spesifikacijami recimo), ne vemo zakaj ampak tako je. Za samo odpiranje je pa tudi procesor dokaj važen.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 31.12.2008 11:29:48
No ja, kakorkoli...ravno prej sem zamenjal spominski ploscici - tista, ki je bila spodaj, sem jo namestil zgoraj in tisto, ki je bila zgoraj sem dal spodaj, potem pa sem zagnal Apple Hardware Test - kratkega in dolgega in oba sta potrdila delovanje brez problema.

Tako da upam, da je bil tisti zacetni zmrz programa samo softwaresko pogojen..bom sporocil, ce se še kdaj pojavi...
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 31.12.2008 11:38:12
si probal ESC? Mislim da bi s tem moral priti vn iz tiste animacije..
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 31.12.2008 12:30:32
Matevzkr je napisal/a:
si probal ESC? Mislim da bi s tem moral priti vn iz tiste animacije..

Ja, takrat sem poizksil vse gumbe, a nic ni delovalo... Smile
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 01.01.2009 19:50:34
Če si s tistim sivim ekranom mislil tole, je to skoraj sigurno zanič RAM. Sem imel podobno izkušnjo, se mi je pa to dogajalo na 5 minut ali pa na 2 tedna.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 01.01.2009 22:52:02
PineApple je napisal/a:
Če si s tistim sivim ekranom mislil tole, je to skoraj sigurno zanič RAM. Sem imel podobno izkušnjo, se mi je pa to dogajalo na 5 minut ali pa na 2 tedna.

Ne, ne, to je t.i. "kernel panic"... pri meni ni nic pisalo...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani