Težave pri povezovanju LCD TV | |||||
pri povezovanju LCD TVja na MBP imam manjše težave. V meniju mi ponudi samo 1920 x 1080i, čeprav je televizija sposobna full HD. Poleg tega mi ponudi samo 50 Hz, v navodilih pa piše, da je 60 Hz priporočljivo. LCD TV je povezan preko DVI -> HDMI kabla. Kje bi lahko bila težava? |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
1920x1080p mogoče! lp Avi |
|||||
![]() |
|||||
Pri meni je isto. Zgleda da je grafična kartica oz. DVI->HDMI kabel omejen kar se tiče prenosa signala. za gledanje filmov pa je še vedno dovolj. Bolj je frustrirajoče ker nimaš tistega fancy p-ja. Žal. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Kakšna pa je razlika med p in i? |
|||||
![]() |
|||||
Pri i so podatki o sliki razdeljeni na dva dela in se tudi posebej pošiljajo. Na PCju se podatki razdelijo na prvi in drugi del, po kablu je poslan najprej prvi in potem drugi del, potem pa se na TVju združita. Najprej se pošljejo lihe, potem pa še sode vrstice. Pri 1080p pa je iz PCja na TV poslana slika v celoti in je zaradi tega bolj natančna, kar se predvsem opazi, če imaš na TVju kaj drugega kot film. Vendar za p potrebuješ potem boljšo povezavo. DVI je pa vsekakor zmožen 1080p. |
|||||
![]() |
|||||
pri kolegu Samsung dela brez problemov, MBP in DVI to HDMI kabel. kateri LCD TV pa si testiral? |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |