Apple Watch Ultra
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #81 Objavljeno 28.10.2022 19:47:16 Re: Apple Watch Ultra |
|
mstipic je napisal/a: | Bi kdo menjal svoj midnight ocean band za moj nov alpine green (M)? |
Sem kupil kar nov ocean band, Alpine loop green M je viška (še zapakiran nerabljen) in ga lahko prodam če kdo rabi - 90 eur.
|
 |
Godrnjač
|
|
 |
|
Prispevek: #82 Objavljeno 28.10.2022 21:24:37 Re: Apple Watch Ultra |
|
mstipic je napisal/a: | Sem kupil kar nov ocean band, Alpine loop green M je viška (še zapakiran nerabljen) in ga lahko prodam če kdo rabi - 90 eur. |
Tvoj se mi zdi da je kar drag. Kje si to kupil? V zlatarni?
https://www.aliexpress.com/item/1005004774771440.html
Aja, pa še kako zgleda pašček za 70 centov:
Iskreno, jaz mislim da ta pašček dela ista fabrika za Apple in za Alibabo.
_________________ Najprej , potem pa žena in otroci.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #83 Objavljeno 29.10.2022 08:06:37 Re: Apple Watch Ultra |
|
Kakšna zlatarna =) novi so 105EUR pri nas, s tem da jih marsikje sploh ni na zalogi. Sicer pa, ura za jurja pa pašček za 1 eur? Ne prepričaš me da gre za isto kakovost, že na tvoji fotki in aliexpressu foktah najdem vsaj 3 velike razlike, širina pasu na lugu, material in barva lugov, oblika g-hooka, original ima high grade titan luge in buckle, se ne trga itd... razlika se tudi pozna na dolgi rok uporabe. Mam OCD in bi popizdil da imam to na roki =)
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #84 Objavljeno 29.10.2022 09:48:35 Re: Apple Watch Ultra |
|
iPaddy je napisal/a: | Edini res velik minus za nas je, da ura podpira LTE klice, kar pa pri nas ne pride v poštev, ker tega še ne omogočajo ooperaterji. Torej je ena precejšnja funkcionalnost onemogočena, jo pa plačaš z Ultro.  |
Imate kake informacije o tem, kdaj bi naj kateri od naših operaterjev to končno omogočil?
Glede na to, da gresta pri nas vsaj Telekom in A1 kar precej v korak a časom, me čudi, da tega še kar ne omogočijo. Saj verjetno ne gre za neko veliko znanost ....
|
 |
Godrnjač
|
|
 |
|
Prispevek: #85 Objavljeno 29.10.2022 10:45:09 Re: Apple Watch Ultra |
|
mstipic je napisal/a: | Kakšna zlatarna =) novi so 105EUR pri nas, s tem da jih marsikje sploh ni na zalogi. Sicer pa, ura za jurja pa pašček za 1 eur? Ne prepričaš me da gre za isto kakovost, že na tvoji fotki in aliexpressu foktah najdem vsaj 3 velike razlike, širina pasu na lugu, material in barva lugov, oblika g-hooka, original ima high grade titan luge in buckle, se ne trga itd... razlika se tudi pozna na dolgi rok uporabe. Mam OCD in bi popizdil da imam to na roki =) |
Če imaš OCD, te razumem. Drugače te ne bi. Se pa bojim, da ima OCD velik % največjih Apple zanesenjakov. Ne vem pa zakaj se mi tako dozdeva. 
_________________ Najprej , potem pa žena in otroci.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #86 Objavljeno 03.11.2022 13:03:55 Re: Apple Watch Ultra |
|
Če kdo rabi je na voljo na Telekomu

Kraj: ThePirateBay.... |
|
 |
|
Prispevek: #87 Objavljeno 03.11.2022 18:02:09 Re: Apple Watch Ultra |
|
rokoko je napisal/a: | Če imaš OCD, te razumem. Drugače te ne bi. Se pa bojim, da ima OCD velik % največjih Apple zanesenjakov. Ne vem pa zakaj se mi tako dozdeva.  |
Zadel v polno lol svaka čast 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #88 Objavljeno 04.11.2022 15:40:03 Re: Apple Watch Ultra |
|
salist je napisal/a: | Imate kake informacije o tem, kdaj bi naj kateri od naših operaterjev to končno omogočil?
Glede na to, da gresta pri nas vsaj Telekom in A1 kar precej v korak a časom, me čudi, da tega še kar ne omogočijo. Saj verjetno ne gre za neko veliko znanost .... |
Nekje sem slišal, da naši operaterji ne grejo v podporo cellular modelov Apple Watchev, ker Apple zahteva, da od njih kupijo namenski server, ki streže podatke uram na cellularju. Apple zaračuna server + število Apple Watchev, povezanih nanj preko cellularja. Več ko je uporabnikov, višji je subscription itd. Skratka, operaterji (trenutno) nočejo v to investicijo, ker se jim ne zdi smiselna, cene pa so visoke.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #89 Objavljeno 04.11.2022 16:20:36 Re: Apple Watch Ultra |
|
Potem pa nič. Bomo pa brez tudi preživeli. Na starih modelih.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #90 Objavljeno 04.11.2022 18:04:12 Re: Apple Watch Ultra |
|
Dephibio je napisal/a: | Nekje sem slišal, da naši operaterji ne grejo v podporo cellular modelov Apple Watchev, ker Apple zahteva, da od njih kupijo namenski server, ki streže podatke uram na cellularju. Apple zaračuna server + število Apple Watchev, povezanih nanj preko cellularja. Več ko je uporabnikov, višji je subscription itd. Skratka, operaterji (trenutno) nočejo v to investicijo, ker se jim ne zdi smiselna, cene pa so visoke. |
Applova vizija pač laufa velkih drzavah, v malih pač ne . Visoke cene izdelkov bo pa samo še vse skupi poslabšal ker bo manj uporabnikov.
Fani pač pravijo da tega pa gunega nimajo zarad varnosti , a predkratkim še in-app purchase ni šel skozi ker jih v Cupertinu bolel kurac za 2FA preko banke..  Pač so majstri v tem da se pogostokrat omenja da je drug kriv ...
Drgač pa ja, kitajska ura za 10 eur vam omogoča klice , pa še v tujini bo delala 
_________________ Probaj bit ne-užaljen če si citiran =)
Fuck new MacOS'es! X, El Capitan is at the TippyTop!
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #91 Objavljeno 04.11.2022 21:35:03 Re: Apple Watch Ultra |
|
Kak smo pa kaj z velikostjo pasov? M/L? sam imam zapestje 180-185mm pa sem probal M, pa se mi zdi da pase lepse kot L, se pa malenkost tezje namesti. Govorim o Alpine loop. Kaksne izkusnje?
_________________ iPhone 11 PRO 256GB Space Grey
Macbook Pro 2016 Retina Touch
Watch Ultra
IPad 6th gen.
TV 4k 5th gen.
Airpods Pro
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #92 Objavljeno 05.11.2022 14:47:36 Re: Apple Watch Ultra |
|
Kako je z urami, ki so kupljene v tujini. Je celullar storitev zaklenjena na ponudnika oz. državo kjer se prodaja? Ker so naši ponudniki še vedno slabo založeni z ultro jo bom kupil v Švici in če naši ponudniki kdaj omogočijo cellular storitev bodo kakšne težave s priklopom ure iz tujine?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #93 Objavljeno 05.11.2022 17:32:36 Re: Apple Watch Ultra |
|
Na istyle jih imaš na zalogi vsak teden,trenutno jih je kar nekaj na zalogi.
_________________ Apple TV 4K 32 GB (21)
Apple Watch Series 8
Apple Watch Series 6
Iphone 14 pro 128 GB
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #94 Objavljeno 05.11.2022 17:45:40 Re: Apple Watch Ultra |
|
mate je napisal/a: | Kako je z urami, ki so kupljene v tujini. Je celullar storitev zaklenjena na ponudnika oz. državo kjer se prodaja? Ker so naši ponudniki še vedno slabo založeni z ultro jo bom kupil v Švici in če naši ponudniki kdaj omogočijo cellular storitev bodo kakšne težave s priklopom ure iz tujine? |
Ne bo tezav… predvsem zato, ker dvomim, da se bodo nasi operaterji kaj zganili v tej smeri, da bi uvedli eSim za Apple Watch… noja… tudi, ce se bodo, ne bo tezav…
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #95 Objavljeno 06.11.2022 07:34:44 Re: Apple Watch Ultra |
|
Cist tko sem razmisljal, glede esim za iWatch in slovenski operaterji; bi se morda bilo smiselno obrnit na kaksno institucijo ala Javna Agencija za konkurenco ali pa za enake moznosti?! Ker, da se zadeva prodaja pri nas, prav tako v ITA, A in tam deluje, pri nas pa ne…..ne vem. Bom govoril s kolegom, kateri je pravnik na teh podrocjih.
_________________ I think my heart valves are desmodromically activated...
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #96 Objavljeno 06.11.2022 07:54:59 Re: Apple Watch Ultra |
|
Dephibio je napisal/a: | Nekje sem slišal, da naši operaterji ne grejo v podporo cellular modelov Apple Watchev, ker Apple zahteva, da od njih kupijo namenski server, ki streže podatke uram na cellularju. Apple zaračuna server + število Apple Watchev, povezanih nanj preko cellularja. Več ko je uporabnikov, višji je subscription itd. Skratka, operaterji (trenutno) nočejo v to investicijo, ker se jim ne zdi smiselna, cene pa so visoke. |
Tole se sliši dosti neverjetno. Imaš kak link? Sem malo Googlal in nič pametnega.
Yagi je napisal/a: | Cist tko sem razmisljal, glede esim za iWatch in slovenski operaterji; bi se morda bilo smiselno obrnit na kaksno institucijo ala Javna Agencija za konkurenco ali pa za enake moznosti?! Ker, da se zadeva prodaja pri nas, prav tako v ITA, A in tam deluje, pri nas pa ne…..ne vem. Bom govoril s kolegom, kateri je pravnik na teh podrocjih. |
To resno? Javna Agencija za enake možnosti? Da boš lahko imel LTE na uri? First world problems much?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #97 Objavljeno 06.11.2022 08:21:58 Re: Apple Watch Ultra |
|
Jenrej je napisal/a: | To resno? Javna Agencija za enake možnosti? Da boš lahko imel LTE na uri? First world problems much? |
Eno je Javna agencija za konkurenco, drugo je pa sektor za enake moznosti-dve razlicni instituciji. Ni first World problem, gre se za to, da se prodaja nekaj, kar na podrocju EU deluje , pri nas pa ne in se vseeno prodaja.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #98 Objavljeno 06.11.2022 09:00:55 Re: Apple Watch Ultra |
|
Yagi je napisal/a: | Eno je Javna agencija za konkurenco, drugo je pa sektor za enake moznosti-dve razlicni instituciji. Ni first World problem, gre se za to, da se prodaja nekaj, kar na podrocju EU deluje , pri nas pa ne in se vseeno prodaja. |
Saj deluje... le vsega ne mores izkoristit... Takih izdelkov je ogromno... Ce zacnemo v mobilnem svetu... Ne mores recimo pri vseh operaterjih izkoristit vseh zmoznosti, ki ti jih mobilnik nudi... recimo VoWiFi, VoLTE, 5G,... tako lahko nadaljujemo recimo v avtomobilizmu, pri beli tehniki, pac skoraj kjerkoli ...
Ko pa pri nas niso prodajali Apple Watch s Cellular podporo (prejsnji modeli), pa spet ni bilo prav ... in se je nekaterim godila krivica  ... Pri AW Ultra je pac Cellular del vgrajen v vse modele... ce to lahko izkoristis, pa ni vec stvar proizvajalca ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #99 Objavljeno 06.11.2022 09:06:41 Re: Apple Watch Ultra |
|
Jest je napisal/a: | Saj deluje... le vsega ne mores izkoristit... Takih izdelkov je ogromno... Ce zacnemo v mobilnem svetu... Ne mores recimo pri vseh operaterjih izkoristit vseh zmoznosti, ki ti jih mobilnik nudi... recimo VoWiFi, VoLTE, 5G,... tako lahko nadaljujemo recimo v avtomobilizmu, pri beli tehniki, pac skoraj kjerkoli ...
Ko pa pri nas niso prodajali Apple Watch s Cellular podporo (prejsnji modeli), pa spet ni bilo prav ... in se je nekaterim godila krivica ... Pri AW Ultra je pac Cellular del vgrajen v vse modele... ce to lahko izkoristis, pa ni vec stvar proizvajalca ... |
No, to je odgovor na nivoju in lepo zajame celoto. Potem takem, je kot je in to je to….
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #100 Objavljeno 06.11.2022 09:13:22 Re: Apple Watch Ultra |
|
Kupil sem tv, ki podpira 8K, slo operater ne ponuja nobenga programa v tej resoluciji. Kot je rečeno tega je ogromno...