Hvala.
iPhone IOS default nastavitev slikanja 16:9 | |||||
Hvala. |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() Točno to bi tudi jaz. Delat fotke v 4:3 formatu v današnjih cajtih je mimo. Sploh ker vecino teh fotk gledamo potem na taisti napravi ( beri iphone) ali pa tv-jih, ki seveda niso 4:3. Taka fotka je res primerna le v landscape načinu. |
|||||
![]() |
|||||
Settings/Camera/Preserve Settings/Camera Mode https://www.makeuseof.com/how-to-change-default-camera-mode-iphone/ |
|||||
![]() |
|||||
Heh, kva bi mi brez tebe ![]() Si šel prav iskat a? Res smo leni in samo jamramo. Googlu pa nocmo jamrat. Je pa tole verjetno naknadno dodana funkcionalnost. Vcasih tega ni blo? Hvala za tole ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() V glavnem.. odkar pomnim, imam nastavljeno 16:9 pri fotkah ... ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Na ProCam pa lahko izbiram razlicne "aspect ratio", tudi 16:9, ampak je croppano, ja... Meni je vecji "problem", ko folk snema video v portrait nacinu namesto landscape (ne vem, a ne vidijo, kako je obrnjen njihov TV/display...) in to potem na TV kazejo... ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() Mladi posnetke gledajo pretežno na telefonih in snapchat, tiktok, youtube shorts ter verjetno še kaka druga platforma vsi forsirajo pokončen format. Se bo treba navadit. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |