Težava pri povezavi z internetom | |||||
Sem pa na 10.4.11. Povezava pa deluje(preizkušeno na PCju). |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Sem čisto nov na OS X (šele danes sem kupil MacBooka) tako da mogoče bom izpadel neumen, ampak vseeno. ![]() Problem je pri povezavi z internetom. Smo študenti, in v stanovanju mamo T2 modem, iz katerega grejo trije kabli kar direkt na računalnike. Pač, prklopiš kabl, internet laufa... Jaz pa tu na mojem Macu ne morem in ne morem naštimat povezave da bi pršu na net, pa mi ni jasno zakaj. Ko priklopiš kabl sicer zazna kao Ethernet, ampak v Safariju mi ne odpre strani, kao da ni povezave...Če probam naštimat na roko je problem ker ne vem uporabniškega imena in gesla za povezavo z internetom (ker so lastniki štimal net, na drugih kompih pa itak nikol ni biu potreben). Ampak pomoje bi itak mogl tko kot pr ostalih kompih, pač samo, oz avtomatsko delat, al kaj? Butasto vprašanje mogoče ampak...help, anyone? ![]() (pa če se da mogoče step-by-step, ker mi zaenkrat ni še nič jasno,hehe) Hvala in LP! |
|||||
![]() |
|||||
Welcome to the Mac world, you will love it here! LP -J |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Naj ti sporočijo nastavitve - pa pozanimaj se, če ni nastavljenega kakšnega filtra na routerju... |
|||||
![]() |
|||||
Na T2 VDSL dobis le 2 IP-ja, za optiko pa ne vem, a je zelo mozno, da je kaksna omejitev in boste rabli router v vsakem primeru. Username in password za T2 ne rabis, le nastimas, da IP dobi preko DHCP. Vse ostalo je avtomatsko. |
|||||
![]() |
|||||
lp, m |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |