Prispevek: #25 Objavljeno 06.02.2022 08:21:50 Re: Windows 10 ali 11 na macu M1
V mojem primeru deluje, je pa res, da sem uradno kupil Parallels in Windows (rabim za službo).
Imam Macbook Pro 14 (2021) - ko sem naložil Parallels, sem preko Parallelsov naložil Windows - in takrat se naloži verzija Windows Home. Ko sem videl katera verzija je gor, sem kupil omenjeno različico Windows in nato na Macu vnesel ključ za aktivacijo.
Danes imam gor Windows 11 Home 21H2 in zadeva dela tako kot mora.
Je pa res, da sem pri prvem poskusu šel mimo Parallelsov, v smislu, da sem Windows naložil ročno - v tem primeru pa sem moral naložiti technical preview in je zadeva kar štekala.
Prispevek: #26 Objavljeno 06.02.2022 08:46:36 Re: Windows 10 ali 11 na macu M1
Buco je napisal/a:
V mojem primeru deluje, je pa res, da sem uradno kupil Parallels in Windows (rabim za službo).
Imam Macbook Pro 14 (2021) - ko sem naložil Parallels, sem preko Parallelsov naložil Windows - in takrat se naloži verzija Windows Home. Ko sem videl katera verzija je gor, sem kupil omenjeno različico Windows in nato na Macu vnesel ključ za aktivacijo.
Danes imam gor Windows 11 Home 21H2 in zadeva dela tako kot mora.
Je pa res, da sem pri prvem poskusu šel mimo Parallelsov, v smislu, da sem Windows naložil ročno - v tem primeru pa sem moral naložiti technical preview in je zadeva kar štekala.
Toliko, če pomaga...
Superca, lahko malo bolj detajlno razložiš? Imam oboje licenčno, pa ni šlo skozi... Kako si naložil Windows preko parallels ?
Prispevek: #27 Objavljeno 06.02.2022 09:26:51 Re: Windows 10 ali 11 na macu M1
Med samo inštalacijo Parallelsov, ti v neki točki ponudi možnost inštalacije Windows v okviru inštalacije Parallesov oz. drugo možnost, da izbereš vir od kod boš naložil Windows (v tem primeru lahko naložiš samo tech. preview, kar sem najprej tudi naredil, ampak ni to to).
Ko so se Paralellsi in Windowsi naložili, sem v Windowsih preveril verzijo in nato kupil Home edition - čeprav v službi uporabljamo Pro edition te možnosti (z izjemo technical preview-a) ni bilo mogoče namestiti.
Nato sem aktiviral Home edition in zadeva deluje.
Če že imaš Paralellse naložene, jih pobriši in naredi fresh install ter bodi pozoren, ko ti ponudijo možnos inštaliranja Windows direktno preko njih.
Prispevek: #30 Objavljeno 10.06.2022 15:38:48 Re: Windows 10 ali 11 na macu M1
Kot vem, na M1 oz. M2 napravah preko Parallels lahko poganjaš samo ARM verzijo Windows 11, drži? In sedaj vprašanje: če imam Outlook na x86 sistemu, ali bo Outlook DATOTEKO prepoznal Outlook za ARM verzijo? In še vprašanje glede drugih programov, ki jih sedaj poganjam na Windows x86. Bodo ti programi delovali na ARM verziji Windows? Imam oblutek, da ne, samo glede Outlookove datoteke nisem prepričan, pa vprašam, če kdo ve, kako je s tem.
Gre za to, da bom počasi kupil novo napravo, ki bo imela M procesor, pa bi rad ugotovil, ali bom sploh še imel vzporedno tudi Windows sistem preko Parallels, ali sploh več ne, pa bom samo na Mac sistemu.
_________________ iPad Pro M2 11" Wi-Fi 256GB Space Grey (iPadOS 16.2) + Apple Pencil (2nd gen.)
Apple TV 4K HDR 64GB (2. gen., 2021) (tvOS 15.6)
Apple Watch Series 4 GPS 44mm Space Gray Aluminium with Black Sport Band (watchOS 9.1)
iPhone XS Max 256GB Space Grey (iOS 16.2) + Apple Leather Case (Black) + AirPods Max Space Gray
iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 3TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017 (MacOS Ventura v13.1)
Prispevek: #36 Objavljeno 20.07.2022 20:22:42 Re: Windows 10 ali 11 na macu M1
vem da ni taprava tema,sam se mi res ne odpera nove teme, rad bi ce mi lahko kdo svetuje kateri antivirus dati na računalnik, saj sem imel tezavo da se mi je z team viewier ndko priklopil na računalnik, sedaj imam pa slab obcutek. Hvala za pomoc in nasvete