Jablanator
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 20.12.2008 13:31:10 Glad to be a Mac user |
|
Ker sem spet ugotvil, kako fino je uporabljati OS X, sem moral napisati kratek post.
Za božička se je očka odločil, da se bo obdaroval z novim laptopom. Kot starejši človek, ki nima toliko pojma o računalnikih me je seveda vprašal za nasvet-kaj kupiti. Seveda da sem kot iz topa odgovoril da naj kupi kakšnega (magari rabljenega) mac-a....vendar sva potem, ko sva ugotovila da nekateri specifični programi ne delujejo na os x, kompromisno naročila hp. Mašina je po specifikacijah odlična 2,4C2D, 3GB ram, 512MB grafika....vglavnem, (po specifikacijah) nekaj kar ga bo zadovoljilo za neko obdobje. Zaradi nekaterih neskladij tiste specifične prog. opreme z Visto so mu naložili XP.
Včeraj pridem domov in vidim čisto "frišno" zapakiran laptop v škatli. Veselo ga odprem in si mislim, kaka mašina, mogoče pa niti ni tako slaba zadeva, da mac pa ni tako boljši...vglavnem, euforija ob novem izdelku je bila precejšnja, ki se je pa kar hitro končala.
Prižgem računalnik (torej sem prvi, ki sem ga prižgal po tistem ko so bili win in office naloženi), hočem povezati wi-fi...noče. Hmm, mogoče sem vtipkal napačno geslo, sem si mislil. Poskusim ponovno, noče. Ker sem mi ni dalo zafrkavat s tem, sem ga priljučil na kabel-dela. Končno. Kliknem IE 7, odpre, kliknem siol.net, odpira tako tako počasi....pogledam, kaj bi lahko bilo, ne najdem nič posebnega (bolje rečeno, niti ne vem kje bi iskal). Vmes se mi 2x zažene ker so bili neki update-i...poskusim pogledat "svežo" nadaljevanko, ni kodeka. Spet neki update, spet zagon, potegnem codec, nadaljevanka dela...pogledam nadaljevako, se odločim da grem spat, stisnem tipko za izklop, grem stran, čez 35min pridem...računalnik prižgan, pogledam malo bolje, vidim, update 12 od xx in navodilo ne ugašaj kompa. Pustim še 10min, pogledam spet, še vedno 12. Malo popi**** in ga dam na hard reset in ugasnem.
Danes zjutraj sem ga zapakiral nazaj in se ga nisem več dotaknil, HP-ji in WIN me vsaj še nekaj let ne bodo videli.
LP
Dule
|
Jablanator
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 21.12.2008 12:19:57 |
|
Pri Mac-u je vse kar je v zvezi z os X malo bolj "mehko"....narejeno za človeka, namreč nisem neki PC guru in nešteto možnih nastavitev v nekem control panelu in tistih zavihkih posameznega modula...take stvari me motijo, moti me tudi to da moram update delat ko butec, pač vem da je to nujno potrebno ampak obstaja sleek way to do it. Mac je daleč od perfektega, ampak za "domačega" (verjetno tudi za pro) uporabnika je pa bolje kot karkoli trenutno na trgu. Me je pa malo strah visoke komercializacije
|