Jabuk
Windows7 na BELI iMac 20'' Leopard?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 18.03.2010 14:09:00
Windows7 na BELI iMac 20'' Leopard?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
OK ... precej bogokletno (vsaj zame), ampak moja mati ima težave z OSX (Leopard) ker je v Angleščini.

Počasi mi je žal in izgubljam živce, ker mi mati stalno jamra okoli Angleščine na OSX-u in zato razmišljam, da bi ji "nainštaliral" Window$7.

Zanima me ali bi lahko nainštaliral te W7 na iMac Intel 20'' (še beli) z Leopardom 10.5?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 18.03.2010 14:13:32
Če je intel procesor, lahko...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 18.03.2010 15:05:35
Hvala... pojma nimam več s temi Window$i.

Čeprav bi ji najraje nabavil en Laptop in naj tam Win$i "svinjajo" ...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 18.03.2010 16:16:38
Saj smo že nekateri milijonkrat rekli, da dokler MacOS X ne bo kolikor-toliko preveden, ni šans, da bi se bolj razširil, sploh med starejši folk.

Ampak nekateri govorite, da pa kaj, naj se naučijo angleščine ... oprostite, ampak materni jezik je prvotnega pomena.

Windows se je tako razširil ravno zaradi prevoda v začetku devetdesetih (dejansko z Windows 95, čeprav je imel OS/2 Warp prevedeno emulacijski del Win 3.1).

Sicer pa, zakaj nekomu siliš MacOS? Res ste fanatiki, ni kaj.

PS: MacOS 7.5 je bil preveden v slovenščino (samo kot zanimivost). Vprašajte Macuserja.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 18.03.2010 18:46:03
wildapple je napisal/a:
Saj smo že nekateri milijonkrat rekli, da dokler MacOS X ne bo kolikor-toliko preveden, ni šans, da bi se bolj razširil, sploh med starejši folk.

Ampak nekateri govorite, da pa kaj, naj se naučijo angleščine ... oprostite, ampak materni jezik je prvotnega pomena.

Windows se je tako razširil ravno zaradi prevoda v začetku devetdesetih (dejansko z Windows 95, čeprav je imel OS/2 Warp prevedeno emulacijski del Win 3.1).

Sicer pa, zakaj nekomu siliš MacOS? Res ste fanatiki, ni kaj.

PS: MacOS 7.5 je bil preveden v slovenščino (samo kot zanimivost). Vprašajte Macuserja.

To, da je Slovenščina materin jezik in bi jo bilo potrebno čim več uporabljat ... podpis!

Catch je bil v tem, da je moja mama bila pri meni na obisku in videla moj iMac, ki ji je bil fullll. Nato je začela gledat, da bi kupila računalnik in jaz sem imel možnost nakupa omenjenega za 500 EUR (če primerjam vse te kante iz prospektov in katalogov... odločitev ni bila težka).
Kupil sem ji tudi iPriročnik ... ker se mi zdi OSX tako enostavna in do uporabnika prijazna stvar, a pri določenih letih ne gre, zato sem se odločil, da bi ji verjetno naložil W7 SLO in konec (čeprav se potem bojim drugih problemov)...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Murska Sobota
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 18.03.2010 22:03:30
Jaz prav zaradi tega nisem posobil sistema na Imacu svojih staršev, ker na 10.4. 11 slovenski vmesnik še dela. Ni idealen je pa solidno prveden. Hvala vsem, ki so sodelovali!!!!

Apple je kot firma pač nadut. Najprej niso hoteli prodajat po trgovinah, potem se jim fučka za določena majhna tržišča. Sem Apple fan, ampak Apple se bo moral še marsičesa naučiti od Microsofta. Na primer to, da če prevedeš vmesnik, je večja gotovost, da bo nekdo lažje razumel, da je mac res boljši od PCa.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 19.03.2010 07:50:22
George je napisal/a:
Jaz prav zaradi tega nisem posobil sistema na Imacu svojih staršev, ker na 10.4. 11 slovenski vmesnik še dela. Ni idealen je pa solidno prveden. Hvala vsem, ki so sodelovali!!!!

Apple je kot firma pač nadut. Najprej niso hoteli prodajat po trgovinah, potem se jim fučka za določena majhna tržišča. Sem Apple fan, ampak Apple se bo moral še marsičesa naučiti od Microsofta. Na primer to, da če prevedeš vmesnik, je večja gotovost, da bo nekdo lažje razumel, da je mac res boljši od PCa.

Hmmmm... mislim, da je Apple našel pravo razmerje med prodajo, marketingom in EBIT-om in se verjetno ne bo pretegnil.
Na drugi strani pa ima Microsoft v vsaki državi svojo firmo, ki kar nekaj stane a za vzdrževanje strukture, marketinga, itd. to mora počet in ni poti nazaj (da bi recimo zaradi znižanja stroškov zapiral predstavništva).
Tretje, kar je zelo pomembno, Apple dela HW in mu je SW "on top" ... Microsoft pa dela SW in mu je HW "on top" (čeprav mu ne ratuje najbolje ... remember ZUNO?). Če bi Apple svojo strukturo gradil na SW-ju oz OSX-u bi dovolil prosto nameščanje na PC-je in bi Window$-i že kdaj pogoreli.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 19.03.2010 09:15:12
Windowsi ne bi pogoreli, ker se je preveč ljudi navadilo na ta šit. Celi državni sistemi, velike firme, pri nas skoraj cel izobraževalni sistem,... pri nas na faksu na predavanjih razlagajo, da so Macuserji patološki narcisi...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 19.03.2010 10:02:31
George je napisal/a:
Windowsi ne bi pogoreli, ker se je preveč ljudi navadilo na ta šit. Celi državni sistemi, velike firme, pri nas skoraj cel izobraževalni sistem,...

Res je. Marsikje je celotno gospodarstvo zgrajeno na tem.

George je napisal/a:
pri nas na faksu na predavanjih razlagajo, da so Macuserji patološki narcisi...

Saj v nekem smislu je to res. Srečal sem se že s parimi takimi Apple uporabniki, da bi marsikoga kap.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 19.03.2010 10:30:18
George je napisal/a:
Windowsi ne bi pogoreli, ker se je preveč ljudi navadilo na ta šit. Celi državni sistemi, velike firme, pri nas skoraj cel izobraževalni sistem,... pri nas na faksu na predavanjih razlagajo, da so Macuserji patološki narcisi...

Koliko časa se navajaš na OSX? Precej manj kot na Win$e ... če bi se lahko OSX inštaliralo na vse PC-je, bi tudi razvoj "programja" bil pospešen in ... eno z drugim ... bi privedlo do tega, da bi se delež M$ drastično zmanjšal.
Kateri OS je boljši (enostavnejši, bolj prijazen do uporabnika): Win$i ali OSX?

Pa še: http://www.macworld.com/article/146971/2010/03/macs_enterprise.html?lsrc=rss_products_mac
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 19.03.2010 15:30:51
Faganel,

jaz se s teboj strinjam. Pišem samo o vzrokih za manjšo razširjenost Mac -ov. Kot si že sam ugotovil, je včasih ljudem boljše kupi zanič PC kišto, kot jih navajat na Maca. Stara navada je železna srajca- vsaj pri starejših občanih.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 19.03.2010 19:56:20
faganel je napisal/a:
Hmmmm... mislim, da je Apple našel pravo razmerje med prodajo, marketingom in EBIT-om in se verjetno ne bo pretegnil.
Na drugi strani pa ima Microsoft v vsaki državi svojo firmo, ki kar nekaj stane a za vzdrževanje strukture, marketinga, itd.

Z nekaj šale: za prodanih za 6 milijonov licenc (= nič hardvera, samo stroški za ovitek in DVD) samo za državno upravo za dve leti menda ni problem tista stavba v BTC-ju? (Pa to še zdaleč niso vsi prihodki.)

http://slo-tech.com/novice/t406188

George je napisal/a:

A boš rekel, da to zate ne drži? Wink
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 19.03.2010 20:00:30
mojca je napisal/a:
faganel je napisal/a:
Na drugi strani pa ima Microsoft v vsaki državi svojo firmo, ki kar nekaj stane a za vzdrževanje strukture, marketinga, itd.

Z nekaj šale: za prodanih za 6 milijonov licenc (= nič hardvera, samo stroški za ovitek in DVD) samo za državno upravo za dve leti menda ni problem tista stavba v BTC-ju? (Pa to še zdaleč niso vsi prihodki.)

http://slo-tech.com/novice/t406188

George je napisal/a:

A boš rekel, da to zate ne drži? Wink

Saj pravim ... M$ je na poti, kjer ne dopušča "popuščanja" ...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 19.03.2010 21:13:36
A boš rekel, da to zate ne drži?

Ne, jaz sem Macuser. To ni isto Cool
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 28.03.2010 18:40:03
faganel je napisal/a:
Hvala... pojma nimam več s temi Window$i.

Čeprav bi ji najraje nabavil en Laptop in naj tam Win$i "svinjajo" ...

najboljša rešitev (vsaj moje mnenje)

Sicer tudi sam na službenem laptopu uporabljam Win7, ki pa niti ni tako slab sistem. Mislim, da je MS naredu dober korak naprej s tem sistemom.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani