iMac 2018 se ne zažene - posredni udar strele | |||
Ko ga vklopim se na ekranu pojavi logo in spodaj črtica, ki pa ne kaže nalaganja ampak ostane na začetku. Po cca 1 minutu logo in črta izgineta in ostane črn ekran. Poskusil sem tudi z polurnim izklopom iz elektrike kot sem zasledil na enem od starih postov vendar ne pomaga. Je še kakšna "home made" rešitev ali bo potrebno na servis. Btw, kateri je najbližji servis, sem iz Murske Sobote? res ne bi vozil računalnika v Ljubljano Nazadnje urejal/a elanino Sre 14. Jul 2021 07:43; skupaj popravljeno 1 krat |
|||
Glede na lastne izkušnje s sicer navadnim PCjem, kjer mi je tud samo mrežno skuril, bi pa ugibal, da je iz modema strela šla še v mrežno v iMacu in je ta fuč, posledično pa se macOS ne zažene. |
|||
Uradni servis je najbližji v LJ. Za neuradne v tvoji okolici ne bi vedel, ampak za tako nov računalnik bi se na tvojem mestu najprej obrnil na uradni servis. Najverjetneje ti bodo morali menjati matično ploščo, posledično močno upam, da imaš sklenjeno kakšno zavarovanje, ki krije škodo v primeru udara strele Teoretično še lahko poskusiš s PRAM reset-om (Cmd+Alt+P+R) ob zagonu. |
|||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si | Kontakt Domov Na vrh strani |